Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Maria M

Maria M

Medlem
  • Registrerad 2002-03-20
  • Senast aktiv 2010-03-11
  • Antal inlägg 41

Foruminlägg

De senaste inläggen Maria M har skrivit i forumet.

De kräver att man har en telefon med ett SIM-kort som är kopplad till tjänsten. Duger alltså inte med ens vanliga telefon (om man inte vill hålla på att byta SIM-kort så fort man ska till att surfa)

Telia Connect funkar ju i Telias standardpaket bara tillsammans med PC. Kan man lösa det på något annat sätt än att måsta köpa en ny telefon? Någon form av adapter via USB att stoppa SIM-kortet i jämförbart med det PC-kort som följer med startpaketet från Telia?

Känns tufft att köpa ytterligare en ny 3G-telefon bara för detta och hålla på att byta SIM-kort stup i kvarten funkar knappast i längden....

Nu funkar det! Telias support är inte dumma ibland (tar tillbaka allt elakt jag brukar säga om dem). Funkar perfekt nu!

Anvisningar:
gäller Mac OS 10/X):

1: Ladda hem "SonyEricssonGPRS2004-01a.sit" från http://www.taniwha.org.uk/ (Precis som du sa)(eller annan mobiltelefon)
2: Packa upp filerna och placera scripten i mappen "Macintosh HD/bibliotek/modem scripts"
3: Gå in under "bluetooth-modem"-inställningar under "Nätverksinställningar"
och välj "Sony Ericsson GPRS CID1"
4: Gå in under "PPP" fliken. Fyll i "guest" i "Användarnamn"s- och "Lösenord"s-rutan. I "Telefonnummer"s rutan skriv "online.telia.se" (precis som du uppgav)
5: Gå sedan in under "PPP-alternativ" och bocka av "skicka "PPP-ekopaket".

Därefter ska det fungera! Kom bara ihåg att aktivera blåtanden på mobilen också!

GPRS har jag på telefonen (telia go - eller vad de kallar det nu för tiden). Men hur får jag det att kopplas ihop med bluetooth och datorn...? Eller blir det till att ringa Telias support ( *Suck * ) och be om hjälp....

Har nu testat alla varianter jag kan (tycker jag) för att få igång min PB så att jag kan surfa via min SE Z800i via bluetooth.

Det som händer är att telefonen inte verkar "ringa upp" - "Ingen kopplingston" är felmeddelandet som dyker upp konstant... Några andra tips än de uppenbara? Behövs något speciellt modemkontot hos min ISP eller duger det med "det vanliga"? Behöver man ställa in något på telefonen också?

Har en webb-kamera som jag använt i tidigare Mac-versioner utan problem. Försöket sätta igång den med iChat i 10.4.3 (tiger) - men får bara upp en bild som mer ser ut som ett norrsken istället för en videosändning.

Har testat det uppenbara att slita ut sladden starta om, kollat på inställningar etc etc, men hittar inget mer at "skruva på". Enligt unibrains hemsida så ska MacOSX:s "native drivers" funka.

Några tips på vad som kan tänkas gått snett?

Ursprungligen av MacHedberg:

1. ifall ni får problem, skicka över dem till Apple om ni har möjlighet, ju fler som får fel destu snabbare kommer en uppgradering.

Har gjort det - två gånger....
Men därifrån är det ju noll respons, så man vet itne om det bara gått i "svarta hålet" eller om någon verkligen läser och förstår och agerar.

Ursprungligen av jenslandberg:

Någon som varit i (direkt)kontakt med supporten?

Bara SonyEricssons support:

Sony Ericsson tillhandahåller tyvärr ej några drivrutiner för macintosh. Vid problem behöver ni kontakta leverantören av de drivrutiner ni använder.

//Maria

Jag satt och hade småångest inför samma beslut förra veckan:
Trots allt så är 3G på frammarsch och det är kul att kunna ta del av de tjänster som kommer. Argumentet att "det är ju kul att köpa teknikprylar" och "så då får du väl köpa en ny telefon om du känner att du behöver 3G" från försäljaren i affären gjorde att jag direkt valde en 3G. Jag hoppas att ha telefonen ett tag och vill inte sitta om ett halvår och se kul tjänster erbjudas på nätet som jag inte kan ta del av för att jag har en gammal teknik.
Kostnaden till "vardags" är ju ändå densamma både för samtal och telefoninköp, så varför inte köpa det "senaste"?

Jag valde en 3G-telefon (z800i) och är urnöjd med den! Tycker den är snygg, praktisk (=vikbar) och har allt jag behöver.

Ursprungligen av hugin:

Felet är relaterat till USB, så det går utmärkt att överföra filer via blåtand istället så länge.

Men det är en viss skillnad på hastigheten i överföringen.....! Så jag kan knappast säga att blåtand är ett "utmärkt" alternativ. Däremot tidskrävande alternativ.

Senast redigerat 2005-06-05 14:39
Ursprungligen av Maria M:

PowerBook 12" med 10.4.1 1,33 GHz

Ska testa med hub och återkomma.

Har testat med en extern hub: Gav samma (dåliga) resultat...

Ursprungligen av kebarb:

Har testat en K750i på en iMacGlobe/17" och där var det inga problem
med nyaste panthern.

PowerBook 12" med 10.4.1

Ska testa med hub och återkomma.

Ingen som sett om det finns någon lösning på problemet än?
Skulle ladda ner lite MP3 till min splittans nya Z800i och hade inte läst detta inlägg före och blev rätt fövånad (läs "sur...") då jag fick starta om min Mac efteråt....

Ursprungligen av korthoga:

Har Bostream och när jag använde min PC hade jag aldrig problem med min internetanslutning och jag blev aldrig disconnectad ifrån min Icq.

Jag hade problem med min D-Link och airport tills jag satte ett fast internt IP på iMAc:en.
Funkar perfekt numera.
kan vara värt att prova i varje fall?

Perfekt! Då vet jag vem som blir T610-ägare när den kommer ut på marknaden!