Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Patrick Danielsson
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-02-28
  • Senast aktiv 2017-02-13
  • Antal inlägg 4098

Foruminlägg

De senaste inläggen Patrick Danielsson har skrivit i forumet.

Har köpt mig en Macbook Pro med två USB-C portar, och säljaren lovade guld och gröna skogar kring dessa portar, då undrar jag om den är så bra att man kan köpa en helt vanlig USB-adapter och en USB (3.0) till en USB-C kabel och därigenom den ladda datorn? Går det? Eller behöver adaptern vara en USB-C?

Skulle vara kul att få prova någon app som använder iAd i Sverige, någon som vet någon?

Funkade inte att scanna en gruppbiljett som jag åker med jämna mellanrum, Passbook hittar inget på dom.

Ja, nu har ledningen på mitt företag jag jobbar på bestämt sig för att sluta köpa in iPhone till alla anställda, och erbjuda alla någon Nokia med Windows Phone, en mycket billig sådan dessutom.

Anledningen enligt min chef är för att iPhone är alldeles för dyr, även iPhone 4, dom kan få en Nokia för minst halva priset, som klarar av det som företaget kräver (mejl, surf, sms, telefoni).

När allt handlar om kostnader så är det svårt att övertala dom till något annat, när jag vet att iPhone är rätt kostsam om man inte utnyttjar den till fullo. År det någon som kan ge mig tips hur jag ska få dom att ändra sig?

Jag sitter och funderar på hur jag ska formulera ett användaravtal, som alla anställda på ett intranät ska ta del av.

Huvudpunkterna ska vara
- Kontot är personligt.
- Alla IP-nummer loggas.
- Vid missbruk av innehåll så spärras kontot omedelbart och ansvarig chef meddelas.

Har suttit och kollat runt på olika sajter, men kommer inte fram till något vettigt.

Jag fick fram att förmåndsvärdet per månad blir 3 383 kr, är det med andra ord den summan som min arbetsgivare skulle dra av på min lön?

Jag har suttit i några timmar nu och sökt runt lite på internet hur det fungerar med förmånsbil.

Jag vill föreslå för min arbetsgivare att ge mig en förmånsbil. Kan dom göra löneavdrag mot att jag får en förmånsbil? Eller gör man löneavdrag?

Jag tänker mer på att varför dom bara skulle ge mig en förmånsbil sådär utan anledning, för det kommer väl kosta företaget pengar?

Vad kommer det att kosta mig, om jag säger att jag har en snittlön på 25.000 kr, och vill ha en bil runt 300.000, hur räknar man då?

En liten update (om någon är intresserad), bolagsjuristerna sa nej eftersom Skatteverket säger nej. Om jag är anställd på heltid så får jag inte fakturera arbetsgivaren, bara om jag är deltidsanställd på 50%, och då behöver jag arbeta med just dom uppgifterna.

Så dom gjorde ett tillägg i mitt befintliga avtal, jag får 350 kr i timmen när jag arbetar med webdesign/IT. Det kändes bra och är väldigt nöjd

Nu har vi haft ett par möten gällande hur det skulle gå till, och vi har en väldigt bra dialog, så det känns som att det kan bli bra.

Min chef vill att jag börjar skissa på ett avtal som skulle kännas bra för mig, som han sedan kollar igenom och checkar av, så jag ska kolla upp upp hur ett avtal kan se ut, precis som någon skrev i tråden här, dom vill lika mycket som jag att det hellre står för mycket specificerat vad uppdraget faktiskt innebär, än för lite, eftersom det kan då i slutändan drabba någon av parterna negativt.

Det känns bra att dom är väldigt måna om att det främst blir en trygg deal för mig, eftersom dom har mer att falla tillbaka på i slutändan (och det är ju helt sant).

Ursprungligen av Joacim Melin:

Den absolut bästa funktionen med Imessage är att jag kan se när mina döttrar åter igen aktiverat datatrafik över 3G på sina Iphones trots att de inte ska göra det.

Då kan du väl lika gärna ge dom en varsin Nokia 3310, iPhone är ju ingenting utan datatrafik

Ursprungligen av kenjon:

Så länge appen växlar mellan imessage och SMS/MMS ser inte jag det som ett problem alls.

Fast fortfarande så fungerar det bara mellan iOS enheter, och det är ganska naivt att förvänta sig att alla ska en enhet från Apple, jag menar inte att du tror det, men det behövs en ny standard istället för SMS där flera tillverkare kommer överens.

Jag har Bredband2 och det ska fungera enligt deras hemsida för mig, kör med 100/10.

Detta är jättebra, behövs fler billigare alternativ till Airport Express.

Intressant:
http://www.99mac.se/artiklar/3544-bygg-airplay-spelare-med-raspberry-pi.html

Synd bara att det inte verkar fungera till 100%, men ser ju lovande ut.

Min skrivare/scanner som jag använder är inkopplad via Airport, och jag använder "Bildinsamling" för att scanna dokumenten så dom skickas direkt till min dator.

Finns det något script man kan göra, så det ligger en ikon i docken som man trycker på, så den öppnar programmet, talar om att scanna och sen stänger programmet eller liknande?

Någon som vet?

Ursprungligen av TureB:

Det kan jag hålla med om, men det gör den inte mer snygg.

Man kan inte applicera samma design recept på precis allting, snacka om hur otroligt tråkigt allting skulle vara!!

Jag menade absolut inte att båten var snygg Menade mer att det verkar vara feltänkt från början.