Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Patrick Danielsson
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-02-28
  • Senast aktiv 2017-02-13
  • Antal inlägg 4098

Foruminlägg

De senaste inläggen Patrick Danielsson har skrivit i forumet.

Om Apple Store fanns som en båt, så hade den väl sett ut ungefär sådär.

Det ligger till så att jag är anställd för något helt annat på mitt företag, dvs en tjänst som inte hör ihop med webbutveckling överhuvudtaget = inte en skälig lön för det anser jag.

Man kan säga att det "bara har blivit så" att jag sitter med webben för företaget, och varför skulle min chef säga något om det, han betalar ju princip inget för dessa hemsidor, jag förstår honom.

Jag har föreslagit att jag ska jobba kvar som vanligt 100%, ha kvar alla mina arbetsuppgifter som jag är anställd för, men arbeta som konsult när det kommer till webbutvecklingen. Det kan låta "tjurigt" att jag vill ha mer betalt, men i detta fall anser jag att mina arbetsuppgifter inte passar ihop riktigt, speciellt när jag år efter år har lönesamtal och då nämner ingen ens mitt arbete med hemsidorna.

Så man kan säga att vi möter varandra på ett sätt, därför tänker jag inte säga att jag vill ha 700-1000 kr per timme, utan jag anser att min chef är schysst mot mig, och jag är därför schysst mot dom. Kan vi komma överens om ett bra avtal så blir det bra i slutändan.

Tack för alla svar, har gett mig mycket hjälp på vägen.

Hemsidorna är delvis byggda i Drupal och MySQL, men bygger även en del hemsidor helt på egen hand (PHP, HTML och CSS), men jag är även ansvarig för företagets webbserver, så jag sköter även den biten, och jag är helt insatt i företagets rutiner och arbetssätt, vad dom vill ha och hur dom vill ha det.

Det kommer nog ge mig en bra bit på vägen. Om det inte blir några extraprojekt, så hamnar jag på en 5-6 timmar per månad. Men det brukar alltid tillkomma ett par timmar extra i månaden för att någon på företaget vill ha någon ny funktion.

Så jag räknar på att lägga mig på 450-500 kr, jag kommer inte se detta som någon gigantisk inkomstkälla, utan mest för att jag inte vill ha detta i mina vanliga arbetsuppgifter, då jag inte är anställd för det.

Om man utgår från den där länken så kan man lägga sig på vilken summa som helst i princip.

Menar du vad jag vill få ut efter alla skatter och avgifter är betalda? Jag skulle vilja få ut 200-250 kr/timme i fickan isåfall.

Jag har bestämt mig för att inte längre arbeta med webbutveckling för min nuvarande arbetsgivare, då jag i praktiken inte är anställd för det, jag gör det mest för att ingen annan på företaget kan någonting om internet överhuvudtaget.

Jag vill börja arbeta med dom bitarna som konsult, jag vill fakturera dom efter antal timmar jag arbetar med det. Vad kan en skälig timkostnad vara?

Jag har nästan 10 års erfarenhet av webbutveckling, så jag är kunnig inom området, jag har en enskild firma. Arbetet jag gör idag innefattar all form av webb, både hemsidor till desktop och mobilen, design och utveckling samt support.

Om det spelar någon roll, jag är 26 år och bor i Stockholm

Jag har idag tre platser i mitt hem där jag har ljud (olika typer av högtalare), jag vill se till att alla dom kan ta emot ljud via AirPlay.

Som jag förstår det är det enda sättet att köpa tre stycken Airport Express, vilket blir rätt dyrt. Finns det något billigare sätt, någon annan som vet något?

Ett beteende som jag märker bland mina vänner, är att dom hela tiden "tar bort" appar som ligger under multitasking, för att dom hävdar att det sparar på batteriet.

Är det verkligen så? Jag gör aldrig det, så jag kan ju inte riktigt svara på frågan, eftersom jag aldrig har jämfört.

Apple har lätt den snyggaste sidan av dom alla, men det är väl det enda, tycker personligen att sidan är rätt krånglig och inte speciellt användarvänlig överlag, svårt att hitta det exakt man letar efter.

Min iPhone känns helt plötsligt roligare att använda med Google Maps, har saknat det som tusan!

OK, jag ska prova den, dock borde den väl komma upp i App Store kan man tycka isåfall?

Det verkar inte heller fungera att öppna programmen om man är en annan användare, jag trodde bara det.

Ursprungligen av kenjon:

Testa med annan användare.
Kör Combouppdateringen.

Det fungerar på en annan användare.

Har uppdaterat allt som går att uppdatera.

Ursprungligen av 20hz:

System preference > Security & Privacy > General och slå på allow applications downloaded from: anywhere.

Det var redan inställt.

Ursprungligen av Gordy:

Har du startat om? Reparerat diskbehörigheter?

Har reparerat diskbehörigheter, men hjälper inte det heller.

Har startat om den flera gånger, ska prova att reparera diskbehörigheter.

Jag kör med OS X 10.8.2, med en MacBook Pro från 2009. Jag kan inte öppna program som t.ex. Google Chrome och Spotify, dom "studsar några gånger" nere i docken, men sen händer inget mer.