Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Ted

Ted

Medlem
  • Registrerad 2002-04-05
  • Antal inlägg 3

Foruminlägg

De senaste inläggen Ted har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • 2002-05-24 11:27

Har kört med mail.m.bonet.se (Malmö) en längre tid, men strulade nyss. Bytte till mail.gbg.bonet.se och då fungerar det igen.

Men kolla in deras sidor (de verkar precis ha gjort om layouten men detta fanns även tidigare där), på avsnittet Vanliga frågor står om SMTP: "Om du inte använder Bostreams eposttjänst ska du kontakta din epostleverantör, som kan hjälpa dig. "

Det gör en onekligen orolig att de skall spärra SMTP helt. Telia som jag har för epost + uppringt internet tillåter inte SMTP utifrån.

MVH Ted

  • Medlem
  • 2002-05-24 11:33

Min Imac 400 dv/se lät som en sågklinga när jag köpte den begagnad härförleden, men så låter de flesta av våra äldre Sun på jobbet, så det behöver inte vara något onormalt med det.

Bytte raskt disken mot en överbliven 20 GB-disk från PC:n, och macen är numera i stort sett ljudlös.

  • Medlem
  • 2002-06-07 00:43

>Det är såvitt jag vet nästan bara Windows fönsterhanterare som har en sådan funktion; Mac OS har aldrig haft det.>

Jag är van PC och unixanvändare, och kör lite mac (OS9) sedan ett par månader.

Jag har haft samma undran var maximeringsknappen i macos är, jag hade hittills inte sett en fönsterhanterare som saknat den (tvärtemot kommentaren enligt ovan, skulle gärna vilja veta vilka andra fönsterhanterare som inte har maximeringsknapp?). Jag har inte testat OSX mer än mycket kort, trodde faktiskt att knappen saknades i OS9 pga. historiska skäl. "Optimalknappen" fungerar dock bra för det mesta.

Vanans makt är som sagt stor, men jag tycker faktiskt en del Macos-gränssnittslösningar inte är optimala, och undrar om det är därför de inte heller återfinns i (nyare) fönsterhanterare (man "lånar" ju friskt de bra sakerna av varandra!). T.ex.:
* varför programmets menyer hela tiden skall återfinnas i menyn överst, istället för att följa fönstret.
* växlingar mellan aktiva program är osmidigt eftersom finderns lista inte är direkt synlig.
* en lustig sak är varför att det går att stänga programmets alla fönster utan att stänga programmet, vilket förvirrar när jag skall använda programmet igen.
* sedan saknar jag en minimeringsknapp också.

Allt detta leder för mig till ett antal extra musklick och menynskrollningar, vilket frestar på musarmen. Vissa av sakerna är dock annorlunda i OSX har jag förstått.

[ 07 Juni 2002, 00:47: Meddelandet ändrat av: Ted ]

1