Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
mike olson

mike olson

Medlem
  • Plats Falun
  • Registrerad 2005-05-23
  • Senast aktiv 2012-02-16
  • Antal inlägg 19

Foruminlägg

De senaste inläggen mike olson har skrivit i forumet.

Hej
Har ett nätverk med dynamisk IP och en Netgear Router FVS 338 bakom den har jag en Mac Mini Server och en Mac Pro som jag vill kontrollera med ARD. Har satt en port forward för port 3283 TCP/UDP samt 5900 TCP/UDP i routern som går till Mac Mini.

Men nu är de rekommenderade portarna för ARD redan upptagna till en maskin (Mac Mini). Kan man använda vilka portar som helst för att kunna ansluta ARD till min Mac Pro? Vilka portar skall man forward till Mac Pro:n för att kunna nyttja ARD på den också?

/mike

Tack för bra tips! Så alla mina records hos loopia tex A-record, MX-redord för respektive domännman jag vill köra på min server kan jag alltså peka till samma DYNDNS (myminiserver.dyndns.org). Som du säger så får man göra en port forward i routern. Det är väl den enda lösningen med denna setup. Men vad är att föredra? En statisk IP till vara tjänst eller?

Okej det låter som att det är den smidigaste och billigaste lösningen. Men om man har nätverket uppsatt som följande :

Router Netgear FVS 338
1 Mac Mini Server som enbart Mail Server
1 Mac Mini Server som enbart Webb Server
1 Mac Pro som Fileserver

1 Mac Pro Workstation

Är det inte bättre att ha Webbservern utan för Routern och de andra två innanför? Hur skulle man peka om en sådan setup det måste ju krävas två IP adresser för det?

Webbservern
Skall man då peka A-record för mydomain.se till webbminiserver.dyndns.org som sedan portas om i Routerna till rätt Mac mini IP i nätverket?

Mail Servern
Peka MX-record mail.mydomain.se till mailminiserver.dyndns.org som sedan portas om till rätt Mac Mini IP i nätverket?

File Server
skapa CNAME file.mydomain.se till fileminiserver.dyndns.org som sedan portas om till rätt Mac Mini IP i nätverket?

Hej

Har ett antal domännamn hos loopia som jag skulle vilja peka mot min Mac mini Server för att kunna använda som en webbserver. Har varit in och läst lite på formuet vad bästa sättet är men har inte hittat rätt svar.

Min Server står bakom en Netgear FVS 336 Firewall som har stöd för Dyndns.org koppling är det bäst att använda den kopplingen eller skall man köra loopias Curl skript (som verkar lite så där om man är ovan att använda terminalen) på Mac mini servern?

En del säger att man skall göra ett cname på loopia som pekar på en DYNDNS adress som sedan pekar på min Router, stämmer det?

/mike