Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
mike olson

mike olson

Medlem
  • Plats Falun
  • Registrerad 2005-05-23
  • Senast aktiv 2012-02-16
  • Antal inlägg 19

Foruminlägg

De senaste inläggen mike olson har skrivit i forumet.

Har nu skickat tillbaka dem, i alla fall. och beställt en SEAGATE BARRACUDA 2TB 7200RPM SATA/600 64MB som har bakåtkompatibel till 3Gb/s och 1.5Gb/s system. Det bör ju vara safe och snabbt.

Disken är Apple partionskarta och sitter i bay B och dyker inte ens upp om på skrivbordet. Har provat att byta Bay till A men det vill sig inte.

Det är en Power Mac G5 2.0 Ghz Dual och diskarna är Western Digital Caviar Green WD20EARX 2TB 5400rpm 64MB 3.5" SATA-3

Hej

Någon som har tips och råd kring att sätta i WD/Seagate Green diskar med 5400rpm i äldre power mac G5 modeller? Har för sökt att installera Leopard och allt funkar fint men den vill inte starta upp från disken utan går till installations skivan, kan det vara pga av att den bara har 5400rpm och inte 7200rpm? Tänkte använda den till server med raidade diskar.

Tack för tips!
Mike

Har testat lite så nu fattar jag, det var ju inga konstigheter det vara bara att ställa om MAMP så att de gick på sina Default portar 80 och 3306 sen lirar det ju hur bra som helst.

Ahha okej. Så om jag hur gör jag om alla i nätverket vill komma åt wordpress sidan på maskinen hur blir URLEN? Ser ju att MAMP har port 8888 samt localhost. Hur blir urlen till sidan i nätverket blir den http://192.168.X.X ändå fast jag köra MAMP det kan ju inte stämma eller?

Hej

Jag skulle vilja enkelt sätta upp ett litet intranät vårat kontor och skulle vilja ha MAMP för att köra det ifrån med Wordpress intallerat. Hur skall man göra enklast?

1. Installera MAMP samt wordpress
2. Starta Webbdelningen som då pekar på min IP http://192.168.X.X
3. Hur pekar man sedan vidare själva Webbdelnigen http://192.168.X.X så den går till MAMP sidan och har samma IP http://192.168.X.X?

tacksam för tips

Tack för all tips och förslag. Jag tror jag börjar se helheten vad man skall göra.
Det som jag inte har nämnt är att vi har en ZYWALL USG 100 som Brandvägg och router, skall man där i kanske lägga upp den där, vet att den har DNS stöd eller tänker jag galet?

Hej
jag skulle vilja vet hur man gör för koppla ett domännamn till vårat intranät. Jag har namnet hos loopia och vill koppla intranet.mindomän.se till vårat interna nätverk. Jag har en satt upp en Mac mini med MAMP för jag vill köra något open source programvara. Men hur får man till det så jag får upp intranet.mindomän.se att bara syns i det intern nätverket. Antar att det är någon typ av DNS portforward?

Tacksam för tips.

/mike

Nej det har jag i och för sig inte gjort, provar det.

Hej hej

Är det någon som är haj på detta med PureFTPd manager. Kör 10.5.8 och får ett felmeddelande när jag startar programmet "Falied to open logfile at: /var/log/ftp.log" går det att fixa detta felmeddelande, någon som vet? Prgramet går igång om man trycker cancel på meddelandet. Men jag undrar om det kommer strul i att det kommer upp varje gång man öppnar det.

Tacksam för tips

Tack för tipset! Då blir det VPN i Router som gäller!

Hej

Har satt upp en mac mini server som jag använder som file server med snow leopard 10.6.4 på. Slår på VPN funktionen servern ger secret password och en range inga problem. Behöver man även öppna upp en port i Routern för VPN_en? Har en Netgear FVS 338 som även den har stöd för VPN är det bättre att köra VPN via den eller på Mac Minin? Har någon några bra tips eller erfarenhet kring detta?

Om man sedan vill komma åt Servern via VPN:en är det den publika IP:n eller DYNDNS adress (vilket i och för sig är själva IP:n) man skall ange om man skall koppla upp sig mot den?

Tack för era expert råd

Okej om man sätter upp en VPN koppling vilket verkar vara smidigt, gör man det enklast på Mini Servern då eller skall man göra det i Routern?

Det finns en sådan funkion att kunna köra mot DYNDNS.ORG i NEtgear Routern också. En fråga vara bara om vilket som vara bäst att ha den på Servern eller i Routern, eller det kanske inte spelar någon roll?