Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
olyckan

olyckan

Medlem
  • Plats Kalmar
  • Registrerad 2005-06-01
  • Senast aktiv 2016-08-09
  • Antal inlägg 15

Foruminlägg

De senaste inläggen olyckan har skrivit i forumet.

Tack för svaren!

Öppnade upp chassit till disken nyss. Den ser inte ut som de andra 2,5"-diskar jag sett tidigare, utan USB 3.0-porten sitter här fast direkt på hårddisken - en renodlad USB-disk? Kan därmed inte använda den i ett kabinett från mina andra externa hårddiskar, som är vanliga 2,5" SATA-diskar...

Testade att ansluta disken utan chassi till datorn igen och den dök åter igen upp i Finder. Kan se alla filer, i det här fallet foton, men att läsa dem eller kopiera till datorns interna disk går sådär. Lyckades få ut några bilder, men nu går det trögt igen och överföringen fastnar på "Förbereder kopiering till "Skrivbord"...

Har en extern hårddisk, Western Digital My Passport 2TB USB 3.0 som jag kör till min Macbook Pro.

Satt och tömde ett CF-kort med semesterbilder imorse då plötsligt "Extern matades inte ut korrekt" dök upp och hårddisken försvann.

Började min felsökning:
- Koppla in/ut hårddisken
- Starta om datorn
- Testa annat USB-uttag
- Testa genom USB-hubb med extern strömförsörjning

Disken dyker upp i skivverktyg, men jag upplever att det tar längre tid än normalt. Den enda partitionen som finns täcker hela diskens kapacitet och den dyker inte upp på skrivbordet automatiskt. Testade att köra "lägg till på skrivbordet" och det fungerade! Däremot kan jag bara se mina tre huvudkataloger och katalogerna under det, inga filer. Infon om partitionen gällande utrymme etc. i skivverktyg verkar också stämma.

Känns ganska skönt att det inte verkar helt kört i alla fall, men frågan är ju då: hur går jag vidare?

Har läst runt lite om att många externa hårddiskar får problem med elektroniken som hör till kabinettet. Tyvärr verkar ingen riktigt beskriva symptomen som uppstår då. Kan det vara så, att kabinettet inte kan leverera tillräckligt med spänning så att disken inte klarar av att jobba ordentligt? Har inte vågat öppna detta än för att undvika att en ev. garanti bryts med det. Har inte testat i någon annan dator, men mina andra externa hårddiskar fungerar felfritt.

Vad tror ni? Är det kört eller låter min teori om kabinettet trovärdig?

Idag gick MediaMarkt ut med ett reklamblad märkt "lagerrensning" och där i finns vår ryktat utgående MacBook Pro med. Passande.

Kommer troligen ta med mig datorn till en Serive Provider nu i dagarna, men det kan aldrig skada att fråga här först.

Min MacBook 2-3 år gamla MaxBook vägrar starta. Har testat hela felsökningsguiden på applestore, nollställning etc. utan resultat. Går inte att starta med batteriet varken in- eller urkopplat. Magsafe-adaptern lyser inte, elller, om man tittat väldigt nära ser man att den skiftar till grönt, dock utan belysning. Batteri-dioderna visar ingenting. Sleep-lampan lyser däremot, inte med det skiftande sleep-blinkandet, utan konstant starkt. Ingenting mer händer.

Fråga: Hade varit skönt att veta att detta bara beror på batteriet eller laddaren, men det verkar inte som det, eller hur? Även om batteriet är dåligt ska väl en diod lysa på det, och datorn ska väl fortfarande gå att köra på natadaptern (som förvisso inte lyser och därmed kan vara kass)?

Efter flertalet år av gateway-burkar inhandlade jag igår min första "riktiga" router, en Linksys WRT54GL närmare bestämt, och idag försökte jag installera den efter dsl-modemet i hemnätverket - Dessvärre utan några direkt positiva resultat.

Kör, som redan nämnts i rubriken, Glocalnet ADSL, vilka i sin tur använder sig av PPPoE. När jag noggrant valde ut routern var detta något jag dubbelkollade, och stöd för det finns alltså där.
När jag kopplar in routern och kör in konfigurations-CD:n i min PC (till Mac funkar den mindre bra), verkar allt gå prima, tills den i slutfasen av installationen försöker nå min internet-anslutning. Felmeddelande dyker upp, och guiden uppmanar mig att starta om modemet och se över inloggningsuppgifter. Dessa är dock helt korrekt. Det finns mig veterligen inga fel på modemet heller, då det går utan problem direkt kopplat till datorn.
Jag vet inte vad jag ska ta mig till.

Vet att man kan konfigurera rätt hårt i den här routerns mjukvara. Dessvärre räcker inte mina ringa kunskaper till för det, inte utan hjälp i alla fall.

Någon som har erfarenheter av ovan nämnda kombination? Är det helt kört?

Intressant. Gav upp allt ett tag efter att ha testat att ändra fönsterinställningar och .inputrc. Ägnade mig åt andra aktiviteter i ett par timmar, och när jag kom tillbaka till datorn... jaha, då funkade åäö som det ska! Kul, men det hade nog varit trevligare om jag fått reda på vad som var den egentliga lösningen...

Hm. Verkar inte funka för mig. Inte blir det lättare när man är nybörjare i terminalen heller.

Ställer mig i hemmappen med kommandot "cd", sen "touch .inputrc", "open .inputrc", lägger till de tre raderna, sparar i textredigeraren och skriver "bash" (startar om bash?). ÅÄÖ funkar fortfarande int.

Några tips/förslag?

Sådär, ja! Det löste sig till slut! Jag tackar och bockar för all trevlig och tillika pedagogisk hjälp.

Hm. Börjar känna mig lite sådär pinsamt korkad. Två frågor:

1. Vart hittar jag .profile-filen? Enligt wikin behöver man ju skapa den (isådanafall vart?).
2. Hur editer jag textfilen? Antar att det bör göras genom terminalen också?

Testade att ladda hem den lite äldre versionen, DarwinPorts-1.3.1-10.4.dmg nu, men installeraren hängde sig. Den gamla (nyare versionen som jag mixtrade med i Terminalen först) installen kanske ligger och spökar?
Det kanske trots allt är lättast att editera den där .profile-filen som man skriver om i wikin?

Ursprungligen av frazze:

Nu läser jag också på wikin att just /usr/local ska undvikas. Dom förespråkar /opt/local. Men jag läser också att det finns färdigkompilerade binärer som du enkelt installerar med den medföljande installeraren. Och sedan fixar den en automatisk uppdatering till den senaste tillgängliga versionen om din inte var den senaste. Bra, va´?

Haha, att man inte tänkte så långt. Sitter fortfarande fast i Terminalen och försöker klura ut hur jag ska skapa en ".profile" (vilket också nämns i wikin). Installationen gick för övrigt bra, men "port"-kommandot funkar inte... än.
Finns det någon chans att jag kan installera om med en binär? Hur bör jag lättast gå tillväga?

...jaja, jag är ganska nybliven switcher, men ivrig att lära mig.

För det första: Ja, jag har sökt. Frågan i sig ligger väl någonstans i gränslandet mellan Unix-forumet och motsvarigheten för OSX, men jag väljer att lägga den här.

Nåväl, jag behöver på grund av orsak slänga in MacPorts på min MacBoook, men eftersom mina erfarenheter i Terminalen i princip är lika med noll, samtidigt som senaste versionen kräver installation där igenom, medför detta naturligtvis vissa problem.

Jag fann en installationsguide i MacPorts egen wiki som jag har följt så noga jag kunnat, fram tills dess att kommandot make install ska köras.
Programmet vill inte installeras i "/user/local" (vilket man också kan läsa i wikin), men hur tusan installerar jag det på ett lämpligare ställe?

Misstänker att lösningen är pinsamt simpel, men någon lösning finner undertecknad inte i varken wikin eller på google. Någon som har koll?

En hälften så lång Shuffle med inbyggd radio skulle ju inte jag säga nej till i alla fall.

Hoppas verkligen inte att man gör en större förändring av den nuvarande designen. Den nuvarande är banne mig på gränsen till oslagbar, och absolut inte uttjatad eller omodern.
Okej om man väljer att delvis sälja den i svart utförande, men om det så blir en enda liten skillnad på formen eller dylikt, då är det bara att hoppas på att det är en bra sådan.

Härligt att någon vågar vägra en ful logo på fronten. Är det bara jag/bilden, eller skiljer sig dess kulör lite från mac mini?