Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
FredrikHolmqvist
  • Registrerad 2002-05-01
  • Senast aktiv 2012-06-11
  • Antal inlägg 344

Foruminlägg

De senaste inläggen FredrikHolmqvist har skrivit i forumet.

Smart Ciryon!

Bootable GentooPPC verkar klara HFS+ också. Intressant att höra hur det går, det är säkert lite meckigt iallafall (om man inte gjort det förr), att mounta de olika diskarna. Gentooskivan funkar på min iBook.

Läste just Nisus release notes till Nisus Writer Express. De kände sig tvungna att släppa nånting "by public demand" - även om alla features inte var färdiga. Den skall utvecklas mer, men det är verkligen inte mycket de gjort sedan de köpte Okito.

Ursäkta att jag tar upp den här gamla tråden - men vilken besvikelse Nisus Writer var (eller så missar jag nåt)!

För att höja sig över TextEdit borde en ordbehandlare använda sig av nån form av stilmallar tycker jag. Man vill gärna slippa göra samma formateringsjobb varje gång man skall skriva nåt nytt.

Var det inte det som skulle skilja gratis-Okito Writer från kommande pro-versionen innan Nisus köpte upp dem? Kommer inte riktigt ihåg.

Detta är ingen Word-killer iallafall - mer som en TextEdit som kan läsa .doc-filer. Märkligt att det tog så lång tid att få fram den här produkten.

Citat:

Skrevs ursprungligen av Onken
eftersom CVGS är abandonware så är det inte olagligt att ladda ner den.

Låter konstigt... Sony har väl rättigheterna även om projektet är nedlagt?

Jag älskar Mplayer verkligen. Den fixar det mesta. Men hur kan man göra så iBook inte släcker skärmen när man spelar film. Den släcks lite grann efter några minuter - vet inte om den dessutom släcks helt också, har aldrig väntat så länge - men förmodligen.

IE för Mac har inte mycket med IE för Windows att göra. Det är två helt olika webbläsare - om Mac IE läggs ner är det ingen förlust.

Faktum är att det är bra. En webbläsare färre att buggchecka sina webbsidor emot.

Ja, det verkar lite dumt kanske...

Jag kan inte detta...
Huvudsaken är att jag fick det att funka. Hittade ett program som heter ConvertMake som konverterar till Project Builder-format, så nu har jag lagt till filerna på ett litet cleanare sätt hoppas jag.

EUREKA!!!

Jag kopierade filerna som gengetopt installerar till mappen med källkoden till programmet jag vill kompilera

lägger till

#include <getopt.h>
#include <getopt.c>
#include <getopt1.c>

överallt (i main.c och megahal.c) och skriver "make"... vips "megahal is up to date"

Ett litet steg för mänskligheten, men stort för mig.

Kosmetikaprogram? Usch då... Inte på min nya fina maskulina 12" iBook.

Brukar man inte försöka nollställa PRAM innan man byter batteriet? Jag har haft datum 1970 ett par gånger (pre-Mac OS X förstås) och nollställt PRAM, ställt in korrekt datum och fortsatt som vanligt.

Mmmm... så tänkte jag också... men när jag tar bort hänvisningarna till dem så får jag en massa varningar och till slut ett error.

Om jag symlinkar in getopt.h och malloc.h från /sw/include/gnugetopt/getopt.h och /sw/include/graphviz/malloc.h till /usr/include/ får jag detta fel:
ld: Undefined symbols: _getopt_long

Jag gissar att det beror på att gcc inte hittar gnugetopt utan bara får den länkade getopt.h-filen.

Kan man istället lägga till en bättre sökväg till gnugetopt osv? Är jag helt ute och cyklar?

(Programmet i fråga är MegaHAL megahal.sourceforge.net -- det finns en Carbon-port, men jag vill göra ett par förändringar på det)

Jag skall kompilera ett program men det använder #include <getopt.h> och #include <malloc.h> som inte används i Mac OS X.

Jag har testat att symlinka dem från min Fink-installation men det funkar inte iallafall. Finns det nån som har en (icke alltför avancerad) workaround så blir jag jätteglad.

En tråkig strategi tycker jag.

Det finns väl inget som gagnar slutkonsumenten med detta?

Njae... Nån Linuxemulator är det inte, däremot ett grafiskt skal som möjliggör användandet av ett flertal program (med grafiskt gränssnitt). Programmen behöver dock inte vara Linuxprogram för det - även om Linux förmodligen är det OS där de programmen är vanligast.

Men, det är inget problem. Det funkar fint med Mac OS X, lite långsamt bara med det RAM som iBooken skeppades med - men det är en tidsfråga bara innan jag hunnit köpa mer. Och Mac OS 9 funkar fortfarande så... det är ok.

Med Fink kan jag också installera nästan alla program som jag använder i Linux och lika smidigt nästan.

Citat:

Skrevs ursprungligen av snuffzan
man kan köra linux om man partitionerar upp hårddisken... om ni inte visste

Jag brukar göra det, men jag har bestämt mig för att inte göra det den här gången - det blir så så himla schizofrent. Och det är krångligt flytta filer mellan de 2 systemen när man dualbootar. Linux läser inte HFS+ och har lite problem med HFS, Mac läser inte EXT2, EXT3 etc, UFS skulle funka om man nu inte hade behov av Classic, men det har jag.