Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
macwulff

macwulff

Medlem
  • Namn Stefan Wulff
  • Plats Malmö
  • Sysselsättning Frilansande originalare, bildbehandlare och fotograf med prepresserfarenhet.
  • Registrerad 2005-07-08
  • Senast aktiv 2018-07-19
  • Antal inlägg 34

Foruminlägg

De senaste inläggen macwulff har skrivit i forumet.

Hej!

Jag gör kontinuerligt en bokproduktion med väldigt mycket bilder. Tidigare har min kund som plåtar med Hasselblad lämnat in tiff-filer men på min inrådan har vi ändrat det till att vara raw-bilder (dng) så vi kan rädda sämre bilder. Nåväl dessa filer väl "framkallas" sedan i RAW, öppnas och sparas i Photoshop som tiff för att sedan monteras i InDesign. Det är här problemet uppstår. Förhandsvisnigen ser för j-lig ut. Den visar liksom ett "rutmönster" som även syns i bildfilen vid 200% förstoring. Jag har testat fram och tillbaka men detta "rutmönster" är något som skapas vid DNG-konverteringen oavsett inställningar eller ursprungsformat (nef, crw, ...)

När vi gjorde som tidigare att kunden levererade tiffar hade vi inget sådant problem. Nyligen uppdaterade jag från CS2 till CS4 samtidigt som jag köpte en MacPro (hade tidigare en G5:a) och då blev det en liten förbättring. Men även om jag tar bästa Display Performance så känner jag av mönstret. Bästa Display Performance är dock inget alternativ då det (trots ny dator) sackar ner programmet för mycket.

Känner fler till "problemet". Kan man komma runt det?

Tackar så mycket för hjälpen. Nu ska jag bara se till att inte knäcka något ...

Tack!

Det verkar ju som så då att apple själva inte följt monteringsanvisningen eftersom den kom med ett minne på vardera kort. Eller?

Hej!

Har precis köpt en MacPro 2,8 med enkelprocessor och 2 gb internminne. Till detta köpte jag 2x2 gb (pirat minne http://www.macoteket.se/product_list.jsp?group_id=1402826&product_id=1354421 ). När dessa är monterade och jag går in under systeminformation så listas de som 1 gb. Dvs systeminformationen visar att det finns 4 minneskretsar med vardera 1 gb men i verkligeheten är det 2 st 1gb och 2 st 2gb. De nya minnena monterades på plats två apples egna räknar jag sitter på plats ett. Min vän som hjälpte mig tror nu att det kan vara så att man måste montera det större minnet på plats ett och det mindre på plats två. Kan någon sprida lite ljus öve detta innan jag går in och pajar något.

Samma här. Kör Powerbook G4. 10.4.11. Konstigt nog är min sambos användarkonto på samma dator opåverkat. Får helt enkelt slänga ut 7.6 och återgå till 7.5.5.

http://www.macfixit.com/

Senast redigerat 2009-01-23 07:31
Ursprungligen av macwulff:

Fast då upptäcker jag att det inte går att reglera volymen. Funkar när jag kör genom datorn...

Suck. Vad har hänt med Apple?

Jag för en diskussion med mig själv här. Löste det också efter att ha ändrat inställning om volymkontroll för fjärrhögtalare.

Suck. Vad har hänt med MacWulff?

Ursprungligen av macwulff:

Löste mitt problem genom FirmWare uppdatering av AirPort

Fast då upptäcker jag att det inte går att reglera volymen. Funkar när jag kör genom datorn...

Suck. Vad har hänt med Apple?

Löste mitt problem genom FirmWare uppdatering av AirPort

Sällar mig till skaran med 3256 felet. Kör 10.4.11. Uppdaterade även Quicktime i samma veva som iTunes 8.0.

Skapa nytt teckenformat som är för första siffran. Skapa sedan nytt styckeformat för fotnoten och använd "nested styles" (har engelsk version). Välj att göra det på första tecknet i stycket. Ändra sedan i fotnotsinställningarna (om du inte redan har) att fotnoten skall ha styckeformatet som du nyss gjorde.

Hoppas att det fixar sig.

Den som väntar två månader får svar...

I CS2 går du in under edit-spelling-dictionary
Kontrollera att du har svensk valt som språk
Skriv in ordet. Klicka på hyphenate (avstava)
Ändra på avstavningen om så behövs
Klicka på add

Voila

Om man har simultankapcitet som en flygledare, kunskap som en allmänläkare, förstånd som en jurist, orienteringssinne som en flyttfågel, inställning som en defensiv mittfältare och snabbhet som en sprinter har man all möjlighet i världen att bli en bra originalare.

Det börjar bli en utrotningshotad art men de som finns kvar är stolta över titeln.

Tack för hjälpen. Jag ska kolla vad jag får för resultat.

Jag har en kund som två gånger årligen gör en bildbok. Nu skall kunden på smidigt sätt ha ett självgående bildspel av boken för att kunna presentera på föreläsningar. Vet någon om det finns exportfunktion från Acrobat till bildspel eller film? Jag hittar inget själv. (Det hör kanske inte till vanligheterna). Efter en snabbkoll inom ett område jag inte behärksar så ser jag själv en möjlig utväg och det är att exportera uppslag som jpg från InDesign. Sedan slänga in dem i iPhoto och importera dem till iMovie och där göra bildspelet. Är det en rimlig väg att gå?

Tacksam för ideér och förslag.

Öppna inDesign. Utan att ha något dokument öppet gör dina inställningar i teckenpalletten etc. Avsluta och starta igen. Voila! detta är nu dina startinställningar.

För att se bilder högupplöst gör någota av följande. Markera bilden. Kontrollklicka (högerklick). Gå ned i menyn till display performance (på engelsk version). Välj high quality. Detta ger endast ändring på valt objekt. Om du gör samma sak men klickar på en tom del av arbetsytan så gör du ändringen globalt i dokumentet. Du kan även under inställningar ställa in hur du vill att din dokument skall visas.

Stefan