Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bill Gates

Bill Gates

Medlem
  • Plats Östersund
  • Registrerad 2005-07-26
  • Senast aktiv 2007-05-14
  • Antal inlägg 28

Foruminlägg

De senaste inläggen Bill Gates har skrivit i forumet.

turbonallen, det där ser ju riktigt smidigt ut.

Ursprungligen av thevil:

ctrl-klicka för att få fram menyn. Håll ned alternativ-tangenten för att få fram "Spara bild som..."

Ett stort tack till alla!

Det var dock exakt detta jag är ute efter.

/Peo

Men om inte Finder syns då? Det är många fönster öppna ibland.

Jo det är lite annorlunda, men jag kämpar tappert för att lära mig allt. Lite frustration uppstår dock när det låser sig.

Tack för ruggigt snabbt svar.

Som gammal PC-användare blir jag lätt frustrerad över vad krångligt Mac OS är. Finns det inget liknande sätt att spare en fil eller bild genom att högerklicka (ctrl-klicka) och få upp ett val som "Spara som" på Windows?

Det enda jag har hittat är ett alternativ att spara ner till en förvald mapp. Dat är ju en ruggigt omständig väg att gå, att först tanka ner allt till smma mapp (eller ännu värre skrivbordet som var förvalt) och sedan göra nya mappar och flytta in alla nedtankade saker i.

Finns det verkligen inget sätt att välja var man vill spara saker, samt även möjlighet att göra en ny mapp, som det gör i Windows?

Det är detta minne som Kingston själva rekommenderar till senaste 12" PB:

KTA-PBG4333/1G

Kolla själv efter rätt minne på www.kingston.com

Den här (Monster Digital FM Transmitter & Charger) har fått mycket bättre kritik än iTrip.

Fördelen med den är att den ansluts med dockningskontakt, vilket gör att det är line ut istället för hörlursuttaget.

Ursprungligen av Hunter78:

Stämmer inte alls för jag har en Sony VAIO 17Tum som ser ut så här:

CPU: Intel Pentium M
Wireless LAN: Intel
Grafik: ATi PCi Express X600 pro kort i och inget Intel här!

Istället är det en funktion som kallas Power Save Mode som gör att man kan ställa datorn i olika lägen T.e.x. : Performance, Ultimate Batteri, Medium, m.m. beroende på hur länge du vill kunna arbeta på en laddning. Annars kan du välja Optimized Performance men då har du liten batteri tid.

Sedan måste moderkortet förstås också stödja tekniken! Centrino ställer om hårdvaran på din dator till alt spara på batteri eller inte. Det är ingen mjukvaror inställning utan en hårdvaror inställning!

Sorry. Fel av mig, det är inte grafiken, det är chipsetet som ska vara Intel. Så här står det på Intels site:

Intel Centrino Mobile technology includes the following components:

  • Intel® Pentium® M processor
    Mobile Intel® 915 Express chipset family or Intel® 855 chipset family
    Intel® PRO/Wireless Network Connection Family

Gör som jag - Jag har en PC som jag använder för DC++, Messenger (finns inget vettigt alternativ till Mac, jo det är sant), spel och annat som Macen är kass på.

Efter att ha läst alla inlägg i den här tråden är det beklämmande vad mycket fördomar om andra operativsystem det finns och vad inskränkta folk är.

Windows XP ÄR STABILT. (Det brukar oftast vara folk utan erfarenhet om det som har andra åsikter. Jag har däremot inte så höga tankar om tidigare versioner förutom Win 2000)

Mac OS kan också hänga sig. (Jag fick själv ta bort battariet ur min PB igår för det gick inta att tvångsavsluta ens)

Linux kan hänga sig. (Jajamensan, det kan det)

Jag har sedan snart tre veckor endast haft PC med diverse Windowsversioner samt Red Hat Linux. I och med XP har jag haft väldigt lite problem. Datorn är på dygnet runt, och stängs i stort sätt aldrig avutan några som helst problem. Omstarter sker endast i samband med större uppgraderingar, som jag och andra sidan tycker är lite jobbigt. Det släpps säkerhetspatchar lite då och då vilket inte känns så säkert, men vad gäller stabilitet har jag inga som helst problem med Windows XP.

Eftersom detta är ett Mac-forum förstår jag att folk vurmar för Mac, konstigt annat, men lite distans skadar inte. Det finns inget som är bäst på allt. Istället för att trixa och konstruera märkliga lösningar på Mac för att få en funktion som funkar klockrent på PC, är det väl bättre att löra det på en PC. Vad är det som säger att man inte kan plocka det bästa ur båda världarna. Vad jag förstått är det en hel del här som har både PC och Mac eftersom de lämpar sig bäst till olika saker. En stor brist på Mac är en vettig filhanterare som Utforskaren. Där ligger Finder årtionden efter.

Jag älskar min PowerBook och blir glad bara jag ser den, men att enbart ha en Mac är inget för mig. Det finns alldeles för mycket som är bättre och smidigare att göra på en PC, så är det bara.

En klargörelse:

Centrino är ett marnadsföringsknep av Intel och inget annat. Det är ingen processor eller en värdesättare för prestanda eller något sådant. Tyvärr har doch Centrinino-namnet slagit så väl att PC-tillverkare som tidigare inte hade Centrinomodeller har det idag.

För att få sätta Centrinomärket på en dator (endast bärbara modeller kan få det) måste följande uppfyllas:

CPU: Intel Pentium M
Wireless LAN: Intel
Grafik: Intel

Som ni förstår är Centrino endast till för att Intel ska få kränga nätverkskort och grafikkretsar som de annars inte fått eftersom det finns andra bättre fabrikat. HP körde t ex med Broadcom-nic, men bytte till Intel däför att de skulle kunna sätta Centrino-loggan på maskinerna, vilket kunderna efterfrågade. Idioterna hade väl sett tv-reklamen. Fujitsu-Siemens har både Centrino-modeller för idioterna samt andra för de som vill ha bästa tänkbara komponenter av samma modellserie.

Stämmer bra, nätmasken måste vara samma. Men om du har DHCP ska du inte behöva bry dig om nätverksinställningarna, det sköter sig själv. Har du inte router med DHCP på modemet då, den har ju switch?

Jag har en WatchGuard SOHO 5 som agerar brandvägg och router med DHCP. På den är det en Linksys Accesspunkt som har en fast ip-adress (blir svårt att hitta den annars), alla andra datorer på nätet får tilldelat sig en ip-adress, med tillhörande nätmask automatiskt, oavsett om jag kör med kabel eller trådlöst. Det funkar likadant oavsett om det är PC eller Mac som ansluts.

Om du har DHCP, ska du inte ställa in något manuellt.

Ursprungligen av tobot:

Miserabel batteritid? Jämfört med?

Väldigt många PC-modeller.

Ursprungligen av acke:

Funkar sådär. En del krångel och en omväg runt Jabber så funkar det.

Men då är ju inte iChat något alternativ ändå.

Det bästa skulle vara om Microsoft utvecklade Messenger till Mac parallellt med windowsversionen med samma funktionalitet, men det är väl större chans att det blir fred i mellanöstern än det.

Ursprungligen av Solid:

Jag tror inte att det är så många Mac-ägare som gråter. För du har väl hört talas om iChat?

Går det att köra med MSN-konto i iChat?

Ursprungligen av Nurell:

Trodde inte att det gick att rega ett så fult nick på det här stället.

Det nick jag ville ha var upptaget. Jag kände att det behövs lite distans här. Det är ju inte så att jag gillar karlen direkt.

Hmmm...

... över ett år sedan senaste inlägget här. Finns det inga Mac-användare kvar i Ösd? Är det endast jag (som haft Mac tre veckor) och min kompis?

/Peo