Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
cii03ol2

cii03ol2

Medlem
  • Plats Malmö
  • Sysselsättning Studerar Industriell Ekonomi på LTH. Köpte en iPod Shuffle. Mindre än en månad senare hade jag köpt min första Mac någonsin efter 20 års PC användande, en Powerbook G4 12".
  • Registrerad 2005-07-30
  • Senast aktiv 2012-09-21
  • Antal inlägg 19

Foruminlägg

De senaste inläggen cii03ol2 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av emoe:

Satt i timmar och lekte runt när jag hade tagit hem den, det tar aldrig slut känns det som. Högsta betyg helt klart! Sen kan man ju diskutera om en sparfunktion/export men det är ju bara en "idéskapare".

Om jag inte har fel för mig har de lovat att de funktionerna ska komma i en uppdatering snart.

Angående internetdelning via bluetooth (och iPhone) där det är problem med att få datorn (i mitt fall MBP) att hitta varandra:
-Gå in i blåtandsmenyn
-Välj "Ställ in Bluetooth-enhet"
-Klicka "Fortsätt"
-Välj sedan "Annan enhet", INTE "Mobiltelefon"
-Efter en stund dyker er iPhone upp bland alternativen som man kan koppla mot. Välj din iPhone och följ sedan vidare instruktioner.

Funkade utmärkt för mig (lägger upp den här texten genom min Internetdelning)

Lycka till!

Suverän service??? Vilken service??? Du har ju redan köpt låtarna, varför ska man inte kunna ladda ner till samma dator då utan att skriva ett tiggarbrev först.

Handpåläggning som i kunskaper eller som i enkla klickval?

Hej!

Snabb fråga:

Kan man använda installationsskivan från min macbook pro för att installera om en macbook???

Tack på förhand

Tack, det funkar!!!!!! Underbart!!!!!

Hej alla genier. Undrar om någon kan hjälpa mig med att få appen Remote att fungera. Problemet ser ut som följer:

Jag startar Remote i min iPhone. Trycker på "Lägg till bibliotek". En svart skärm med lösenkod dyker upp. Samtidigt dyker min iPhone upp i iTunes under "Enheter". Jag klickar på min iPhone i "Enheter", skriver in lösen. Direkt när jag gjort det finns en bild på en iPhone och texten "Remote kan nu styra iTunes". So far so good tycker jag, men nu till där det går fel.

I min iPhone dyker upp Förnamn Efternamns bibliotek och en "tankesnurra". När jag sen tycker på klar står det "Ansluter till biblioteket Förnamn Efternamns bibliotek" och en "tankesnurra". Slutligen står det "Kunde inte hitta Förnamn Efternamns bibliotek".

Jag har startat om telefonen och datorn. Fjärrkontrollsrutan är ikryssad i inställningar, jag har installerat om Remote, jag har godkänt delning i iTunes, jag har provat att döpa om biblioteket med bara A-Z alfabetet, jag har gått igenom Airport inställningarna... jag har gjort allt, utom det rätta?!?!?

Please hjälp mig, blir galen, det verkar vara en såååå grym funktion.

Stort tack på förhand!

/Oscar

Har äntligen en nu, vit 16GB. Gick in som nummer 30 i Malmö, runt halv ett i natt. Borde egentligen innebära att jag är bland de hundra första i Sverige som har den... nåja sweet som fan är den i varje fall!!!

Ursprungligen av surak:

Inte för att jag vill glädjedödare, men sidan som man kommer till när man klickar på Store är väl en gemensam sida för alla stores. Är ju iaf inte på svenska

Mycket möjligt, men adressfältet säger ju swedenstore

http://store.apple.com/Apple/WebObjects/swedenstore/

Jag hoppas jag har rätt

Det blir garanterat iPhone-premiär ikväll!

Gå in på apple.com/se, klicka på "Store". Den åär nere för uppdatering, men det finns en iPhone-tab högst upp!!!

Slutspekulerat antar jag!

Ursprungligen av Sveene:

Det här med att apple har beställt 10 miljoner 3g iPhone är bara skitsnack eftersom apple tillverkar bara grejer om det är beställningar på dom. T.ex om ingen skulle beställa en enda ipod nano på fyra månader så skulle apple stänga ner hela iPod nano fabriken.

Hur kommer det sig att det bara är att gå in och köpa en iPod över disk i vilken Siba eller OnOff som helst då? Eller att de flesta som jag känner som har köpt sin iPhone har gjort det över disk i NY?
Det är nog så att det finns ett gäng smarta killar och tjejer på Apple som har tillgång till ganska avancerade prognosverktyg gällande väntad försäljning av en vara. Hur sen batcherna tillverkas och levereras är en annan sak. Men det verkar klokt att förbereda sina leverantörer när man släpper en standardiserad produkt med en potentiell marknad på drygt en halv miljard människor. Det är nog mer förödande att låta folk vänta i en månad på en telefon (konkurrenternas får du ju i handen när du är i butiken) än att sitta med ett lager som tar några månader längre att sälja än beräknat.

Switchade till en Powerbook G4 12" för 2 år sedan efter 20 års pc-vana (ovana?). Här är min nya:

2.2GHz Intel Core 2 Duo
2GB 667 DDR2 SDRAM - 2x1GB
160GB Serial ATA Drive@7200rpm
SuperDrive 8x
15" Widescreen Display
No Modem
No Optional S/W
BkLit Keyboard/Mac OS-S
Country Kit-SWE

och den ska levereras IDAG!!! Är så j***a otålig just nu!
Beställde den 25 juni, lyckades snacka ner tillverkningstiden från 6-8 v till 10 dagar. ÄNTLIGEN PÅ VÄG!!!

Det mest fantastiska med din historia är tålamodet med Apple! Finns det något annat företag som kan behålla missnöjda kunder så länge? Hade det varit en Windows-pc hade man nog hävt köpet efter två månader. Det säger en hel del om styrkan i OsX.

Ok. Tack!

Men varför går det inte automatiskt över till de andra sidorna?

Hej!

Är en glad amatör som ideelt har arbetat med en stor katalog senaste månaden. Har lärt mig hur InDesignCS2 fungerar under tiden, från scratch. Kul men lite klurigt, har hela tiden kunnat luta mig mot den inbyggda hjälpen.

Hur som helst består katalogen av drygt hundra separata 2-sidiga dokument. Jag började med en mall, satte den som master, kallad A-master. Då alla dokument är identiska (förutom fakta inehållet)har jag ändrat i mastern varje gång jag gjort ett nytt dokument och sparat under ett nytt namn. För att få en överskådlig blick över layouten har jag skrivit "123" där jag tänkte att sidnumren ska vara.

Har sedan satt ihop alla dokument till en Book. Nu är problemet att när jag då ändrar "123" till automatiskt numrerade sidor i bokens "styrdokument" går jag in och gör det i mastern i pagepaletten. Då dyker det upp ett A i rutan (har först raderat "123") där sidnumren ska stå. Sedan synkar jag med alla dokument och då händer...inte ett smack!!! Inga andra dokument tar till sig infon.

Vad ska jag göra? Måste snart lägga in katalogen för tryck. Måste kunna få automatisk sid fördelning, det tillkommer lite fler sidor i katalogens början, hinner och vill inte hålla reda på numrering upp till sidan 200+ som det kommer handla om!

Snälla hjälp mig med tips. Ni kan så mycket och jag så lite.

Tack på förhand från en orolig amatör!