Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Ulf Dahlén

Ulf Dahlén

Medlem
  • Registrerad 2002-05-13
  • Senast aktiv 2014-08-09
  • Antal inlägg 10

Foruminlägg

De senaste inläggen Ulf Dahlén har skrivit i forumet.

1
Citat:

quote:99mac har varit i kontakt med fyra Apple återförsäljare (varav två mycket stora) i Stockholmsområdet under dagen för att diskutera hur nya Apple Xserve säljer. Ingen av dessa vill ha sitt namn med i denna artikel.

Tro det eller ej - ingen av dessa återförsäljare har sålt en enda Xserve sedan lanseringen. Intresset är minst sagt mycket dåligt.

Vad jag förstår har Apple Sverige sålt ett antal XServe med gott resultat.

Med en marknadsandel i Sverige på 2,5% ska man nog inte räkna med någon otrolig rusning. Fast det hade förstås varit intressant att se vad som skulle hända om Apple Sverige gjorde en lika stor kampanj som Dell; undrar just hur stort utslag det skulle ge?

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: ace4711:
Det är rätt att AltiVec inte är särdeles nödvändigt på en server. På rak arm kommer jag bara på en potentiell servertillämpning som kan dra stor nytta av AltiVec -- strömma och komprimera video och audio.

På min raka arm hittar jag BLAST och i min fantasi kan jag komma på många, många serverapplikationer som kan ha nytta av vektoraritmetik. I stort sett alla applikationer kan nog få en viss hastighetsförbättring om de drar nytta av AltiVec.

Citat:

quote:Bluetooth i stationärt för bärbart? Låter lite ologiskt väl?

Inte alls. Bluetooth är inte begränsat till bärbara enheter. (Och även om det vore, är det ju bra att kunna ansluta dessa bärbara enheter till en PowerMac.)
Bluetooth tror jag vi kommer att få se i allt från mobiltelefoner och PDAer till skrivare och tangentbord/möss.

Citat:

quote:Det förvånar mig mycket att Apple har varit så flata och passiva när det gäller hem-pc-affärerna. Apple måste sätta in hårdare stötar här! Oscar Bjers - tryck gasen i botten! OK?

F d VDn gjorde vad jag vet ingenting överhuvudtaget under flera år. Kanske spelade han golf? Det är underligt att Apple Sverige överhuvudtaget finns kvar med sådan icke-ledning.
Den nya VDn verkar vara betydligt mer på hugget och har tydligen åstadkommit en hel del med XServe och förberett internt med utbildning m.m. Det är bara att hoppas att han kan få lite sprutt även på hem-PC-frågan.

Jag tycker hem-PC-systemet varit förödande, av två anledningar:

1. Ofta har Mac (eller Linux) inte ens tagits med bland alternativen i hem-PC-erbjudanden och därmed fördjupat Windows-dominansen i folks medvetandet.

2. Hem-PC-systemet har i stor utsträckning förstört marknaden för PC-butiker; antalet presumptiva kunder har minskat rejält i och med att så många skaffat PC via jobbet.

I en så stor stad som Malmö finns bara några få PC-butiker och 1-2 Mac-företag (i industriområden). Situationen är verkligen ytterst deprimerande.

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Daniel Ström:
Snacka om snålt (inkompetent), att inte inkludera ens de enklaste verktyg för att hålla systemet i trim...

Unix-system behöver normalt inte defragmenteras. Se det som extremt kompetent att Apple skapat ett OS som fungerar utan dylika diskverktyg.

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: HankPank:
Det här har varit uppe tidigare och ja: det är en bugg. Göm och glöm.

Tyvärr kan det ju hända att en annan uppdatering beror på iTunes 3.0.1 och den då inte visas om man "vägrar" installera iTunes 3.0.1. Buggen borde fixas av Apple.

Bra tips om versionnummer mm! Tack! Nu skulle man ju vilja skicka denna diskussion till lämplig person inom Apple, så att de fixar det. Finns det en sådan mailadress (dvs en ren felanmälanadress, ingen supportadress)?

Varje gång jag kör Programuppdatering föreslår den iTunes 3.0.1, trots att jag redan har den. Installerar jag ändå och kör Programuppdatering igen så föreslår den samma sak: iTunes 3.0.1.

Prövade på en annan dator och samma sak hände där. Någon annan som också får detta lustiga beteende?

1