Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
t0themax

t0themax

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Student
  • Registrerad 2002-05-15
  • Senast aktiv 2010-11-29
  • Antal inlägg 7

Foruminlägg

De senaste inläggen t0themax har skrivit i forumet.

1

Apple har en sida med några råd och tips kring användandet av batterier:
http://www.apple.com/se/batteries/notebooks.html

Ännu lite mer finns att läsa på:
http://www.apple.com/se/batteries/

~4900. Ta en titt på programmet coconutBattery (sök med google). Skickar med en skärmdump...

Tack och lov för Abi Word 2.2, nu åker Word ut en gång för alla(!)

Se www.abisource.com för ett helt ok ordbehandlingsprogram för Mac OS X (Win, *nix).

Hej alla!
Är det bara jag eller är det "allmänt kännt" att Microsoft Word för OS X (jag var inte med före OS X) är sjukt instabilt? Här i skolan där jag sitter krashar Word flera gånger om dagen, ska iofs be att administratörerna uppgraderar till senaste x.y.z-versionen.

Dock så bär jag med mig en föreställning (som jag inte riktigt vet vart jag snappat upp den, troligtvis från flera olika källor) om att Office är väldigt instabilt och att det bara allmänt accepteras. På dessa fördommar bygger MSN Messenger på med sina dagliga krasher både hemma och i skolan.

Visst det kan säkert vara version a.b.c.x.y.z av Mac OS X eller något annat program som inte är kompatibelt med version z.x.y.a.b.c av Microsoft Office men i den utsträckning jag stött på instabilitet hos ovan nämnda programvaror gör mig ändå lite förbryllad.

Jag köpte en eMac förra sommaren som kom med en CD-RW-enhet som jag i julas bytte ut till en Pioneer DVR-106D (DVD+-R/RW 4x/2x). Om jag minns rätt gnällde iDVD 4 första gången den startade men jag har har brännt många filmer sedan dess. Vad jag förstår så är det en Pioneer man ska ha för att den ska vara kompatibel med i-applikationeran.

Måste kommentera på PC-klienterna. Visst buggar QT till grafiksystemet (QT verkar använda samma lager som muspekaren och annat GUI-godis ritas upp i) men applikationen är liten och enkel.

Real är som ett helt eget operativsystem i operativsystemet, lägger sig som en parasit och uppför sig och ser ut som något ett open source-projekt har rapat upp efter att ha existerat en helg. Praktexempel på dåligt skriven programvara. Inte undra på att det finns folk som fortfarande är rädda för datorer ; )

Windows Media Player som nu ska vara en "larger-than-life"-applikation (precis som Real) är överlag fruktansvärt slö och har ett interface som ständigt förvånar mig. Jag använder mplayer2.exe istället. Inte undra på att Winamp fortfarande är så populär.

Sammantaget så är QTPlayer en fröjd att starta upp trots en del brister. Den gör sin grej riktigt bra och protesterar inte om jag inte vill använda programmet längre.

I webbläsaren visar alla tre upp sin bästa sida. Oftast inget strul utan de tar bara upp sin lilla plats, spelar upp och kan ibland spola det man tittar/lyssnar på. Tur är väl det.

Hur är det med Real för OS X? Sist jag kolla blev jag besviken. Tack och lov fungerar WMP bra i OS X efter en uppdatering.

1