Lars Einarsson
  • Plats Borås
  • Registrerad 2005-09-17
  • Senast aktiv Idag 06:23
  • Antal inlägg 350

Foruminlägg

De senaste inläggen Lars Einarsson har skrivit i forumet.

Ursprungligen av johan_tanying:

[gammal stöt] Kan verkligen inte påstå att jag varit aktiv på TV. Tittat in då och då men har aldrig blivit vän med det " moderna och luftiga" flödet och ofoget med att man skall behöva klicka på pilar för att visa svar på enskilda poster inne i tråden. Eller kan man få ett "rent" old school forumflöde från äldst till nyast? Hittar ingen inställning. Ja ja, man vänjer väl sig... [/gammal stöt]

Nu vet jag inte hur du använder 99mac, men jag använder båda forumen från ”visa endast nya inlägg sedan sist” och då uppträder de väldigt lika. Tycker själv att TV har en rätt bra funktion att svara på ett visst inlägg och även snabbt hoppa till det som det svaras på. Tror du lär dig snabbt. Jag tycker det märks att TV faktiskt tekniskt fungerar medan 99mac har sina problem (t.ex. att om det är mycket bilder i en längre tråd så kommer navigeringen till olästa inlägg i ofas).

Ursprungligen av Dalle:

Som jag förstått saken finns inget spikat datum än för när sidan ska arkiveras?
Jag har hängt här sedan den 28/11 2004. Min Appleresa började med en iPod mini 4GB. Mycket tid och minst lika mycket pengar senare är 99s resa på väg att ta slut. Känns lite vemodigt ändå.

Så är det, men jag tycker vi ska se det som ett plattformsbyte och nytt namn. Om alla vi användare hänger med så håller vi ju igång det hela. Och vi kan göra det bra för varandra!

Ursprungligen av xms67:

Jag kunde registrera mig med samma användarnamn. Men kanske missförstår något? eller att det var annorlunda tidigare?

På 99mac gick att ha mellanslag vilket inte går på TV. I mitt fall var jag på 99mac först med mellanslag som jag inte kunde ta med mig till TV.

Finns kanske mer i regelverket för användarnamn som skiljer?

Äntligen, toppen!

Nyfiken fråga: Hur blir det med användaren, vi som är på båda ställena. Jag är sedan gammalt en användare på 99mac men kunde inte registrera exakt detsamma användarnamnet för 2,5 år sedan på TV. Slås dessa ihop eller blir jag två snarlika användare på den gemensamma plattformen?

Tack IngoX, det du skriver fungerade bra!

Jag fick möjlighet att praktisera det i veckan. En aning krångligt att ställa in men med hjälp av din beskrivning gick det utmärkt. Skulle dock aldrig kommit på denna lösning själv. 🤪

Har en period nu där jag använder Keynote för ett antal föreläsningar men jag lyckas inte få till presentationsläget som jag använde det förr. Jag kör antingen på plats i sal på extern bildskärm eller över Google Meet med två skärmar framför mig, men samma problem. När jag slår på presentationsläget ”låser” det datorn så tillvida att jag inte kan använda andra program och samtidigt visa presentationen på den skärmbild åskådarna ser. Så fort jag skulle vilja switcha till något program på samma skärm som jag ser presentatörsläget så går presentationen bort på den andra skärmen som åskådarens ser.

Har inte kört Keynote senaste 1,5 åren men innan dess hade jag inte motsvarande problem. Har dock bytt dator och allt är uppdaterat sedan sist. Kör nu MacBook Pro M1 och har inställt att i macOS visa två olika skärmar i Systeminställningar. Är det Keynote som inte längre stöder min funktion eller är det M1-processorn som spökar? Eller är det jag som inte hittat inställningen?

Någon med samma problem som löst det hela?

Ursprungligen av johnh3:

Var nog rätt väntat, deras elbil Polestar var väl i princip en Google bil från grunden med inbyggt infotainmentsystem.
Det spiller över på de andra Volvobilarna nu.

Finns CarPlay till Polestar…? Märkligt om detta plockats bort/aldrig implementerats och man därmed anser att iPhone-användare inte ska vara kunder.

CarPlay är ju hur man kopplar ihop sitt liv utanför bilen med bilen.

Ursprungligen av Hjopekk:

"Ersätter Volvo med Google inbyggt Apple CarPlay för iOS-användare?

Google Assistent, Google Maps och Google Play är inbyggda i bilen så att alla dessa tjänster kan användas utan att du behöver ansluta din telefon. Med Google Play kan du ladda ned en mängd olika medieappar som du kan hitta i Apple CarPlay – till exempel Spotify. I framtiden förväntas Google Play for Automotive erbjuda fler appar för nedladdning. iPhone-användare kan ansluta till bilen via Bluetooth och möjliggöra användning av bilens högtalare för röstsamtal eller textmeddelanden via Google Assistent."

Är svaret ja eller nej? Kan man koppla in en iPhone via CarPlay eller inte?

Att styra bilen och navigera med Google har jag inga större problem med. Att köra över Google när man ska använda tredjepartsappar som Spotify går väl an också. Men, kommunikationen till och med iPhone ska ju vara CarPlay - exempelvis till Homekit och sitt hem vilket inte Google kan hantera.

Låter som Volvo ska skippa CarPlay men inte vågar säga det rakt ut…

Ursprungligen av M37:

Jag vill alltså kunna klicka på klockan och se aktuell vecka. [/b]

Jag saknar också denna funktion. Håller helt med dig och använde den flitigt när det gick. (Jag hade även datumvisning aktiverad i Finders listvy så jag såg veckonr där.)

Ska bli spännande att se om någon kan tipsa om någon lösning eller workaround.

Det är som du skriver:
Temporär ligger kvar i ca en sekund innan den själv går bort.
Beständig ligger kvar till du sveper bort den (alt. raderar den).

Allt handlar enbart om ”banderoller”, alltså de notiser som kommer i realtid när man använder telefonen (inte de som syns på hemskärmen eller de som hamnar i notiscenter).

Jo, MatsOlovs länk till supportsidan löste problemet, tack. (Jag hade flugit över den sidan förut men missade lösningen.)

Så här ska det se ut (blåmarkerat) när aviseringsrutan inte ska dyka upp.

Case closed!

Ursprungligen av MatsOlov:

Kan vara så bökigt att man måste skapa en särskild regel för varje konto i outlook som man inte vill ha påminnelser ifrån.

I så fall blir det enkelt för mig då jag bara har ett konto i Outlook.

Ursprungligen av MatsOlov:

Edit: om inte detta fungerar då. https://support.microsoft.com/en-us/office/tu....

Där kan du vara något på spåret. Hittade en inställning jag missat under själva Outlook-menyn. Har nu slagit om denna så den visar Aktivera påminnelser. Vi får hålla tummarna att denna var den saknade inställningen...

Ursprungligen av BlackSmp:

Är det inte Outlook eller Teams som skickar den där påminnelsen?

Jag har stängt av allt i Outlook.

Tror (men är långt ifrån säker) att det inte är Teams. Jag får nämligen andra aviseringar från Teams (en betydligt mindre dialogruta som kommer uppe till höger på skärmen). Om det skulle vara Teams som skickar den jag vill bli av med så skickar Teams ut två olika typer av aviseringar, så just därför tror jag inte att Teams är boven i dramat...

Dessa påminnelser som jag får flera gånger per dag skulle jag vilja stänga av. Jag tror att dessa härrör till Outlook och där har jag stängt av samtliga aviseringar, men dialogrutan dyker upp ändå... Någon som vet hur man blir av med denna?

I Microsofts program om man gett betyg till AppleStore så kommer denna upp.

OK, jag vill inte skriva recension…