Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
waterglobe

waterglobe

Medlem
  • Plats International user
  • Registrerad 2005-09-20
  • Senast aktiv 2012-05-02
  • Antal inlägg 33

Foruminlägg

De senaste inläggen waterglobe har skrivit i forumet.

Jag har äntligen fått min nya iMac, efter att ha varit utan stationär dator i nästan ett år. Under tiden har jag använt en liten MacBook.

Mitt problem är att jag har den stationära hemma, och använder den bärbara på resor och på jobbet. Samtidigt gör jag en hel del jobbgrejer hemma på den stora.

Hur gör jag för att hålla i alla fall några mappar speglade (och helst emailen) så att den bärbara och den stationära har exakt samma information?

Visst kan jag göra det manuellt, men risken är alltid att man missar något, och så är det bökigt. Idealt hade varit ett backup-program som kan spegla angivna mappar på de två datorerna mot varandra så att de är identiska.

Går det att använda Backup 3 till det? Måste jag då ha .mac? Suger inte det?

Tacksam för all hjälp!

Jag har samma problem, men förstår fortfarande inte hur man gör. Har alltså två itunes-bibliotek (mac) som jag vill slå samman till en, utan att få tusentals dubletter.

Vad trist att man inte kan emaila med iPod Touch, det är den funktion jag hade använt mest. Men man borde kunna använda webmail via safari, eller hur?

Många delstater i USA har ingen eller väldigt låg moms. Därför kan du inte jämföra priserna med moms - Sverige har ju 25 procent, bland de högsta i världen.

Jämför priset utan moms (och skaffa dig sedan en F-skattesedel så att du kan dra momsen )

Mitt "mail" strular allt mer. Det går inte att avsluta, vare sig med kringla-Q eller när man loggar ur/startar om. Speciellt i de senare fallen är det irriterande, allting stannar eftersom mail inte avslutas. Enda sättet att avsluta som funkar är att tvångsavsluta.

Nu har det dessutom börjat strula mer. När man svarar på ett mail "reply" så brukar adressen automatiskt vara ifylld. Så icke mera.

Vad göra? Måste jag installera om hela systemet? Eller går det att bara installera om mail? Båda alternativen låter trista, jag är rädd att jag förlorar min gamla epost, att jag måste uppdatera systemet igen, lägga in nya filer och program igen etc etc.

Eller finns det en bättre lösning?

Kör Macbook 2GHz Intel Core 2 duo, 2 GB arbetsminne, och gott om plats kvar på hårddisken. systemet är senaste 10.4.9.

Tack för alla kloka tips som jag hoppas få!

Apropå photobooth - kan man importera högupplösta bilder till det, använda effekterna och sedan exportera en högupplöst bild? Eller funkar programmet bara med bilder tagna med den inbyggda kameran?

Vet att Garmin har lovat släppa mjukvara till mac också, men de har blivit försenade. Så det kommer nog så småningom.

OK, ska kanske prova Crimson, proformat verkar vara proffsiga, men också dyra.

Tack för snabba svar. Pixaco har inte tillräckligt stora förstoringar, men proformat såg bra ut. Så just nu står det alltså mellan Crimson och Proformat.

Tänkte dra upp några av mina bilder stort och hänga på väggen, typ 50x150 eller kanske större.

Har ni några tips på bra labb online där man får bra kvalitet till rimliga priser?

Har googlat lite och hittat följande:

http://posters.colormailer.com
http://www.frontweb.se
http://www.myposter.se
http://www.mypix.com/se/se/home/

Någon som har testat dem eller vet något om deras kvalitet?

Jag är frilansande fotograf och journalist, och jobbar över hela världen. Och jag har hittills klarat mig utmärkt på lilla men läckra 12" G4 Powebook (80 GB, 768 MB RAM). Har klippt TV-dokumentärer i Final Cut Express, jobbat med photoshop, lightroom, indesign etc.
Nu börjar den bli gammal, speciellt sen jag uppgraderade till en 10 megapixelkamera. Men det handlar säkert lika mycket om arbetsminnet som något annat. Kommer ändå att uppgradera, men en macbook kommer att räcka väldigt långt. Fast väntar lite och ser om det kommer något nytt den 20 februari, annars beställer jag då.

Så mitt råd är; spara pengarna till bättre objektiv, fler resor eller ett par flaskor gott vin, och kör på en macbook. Men självklart med 2 GB RAM.

Hej,
Länken funkar inte längre, i alla fall inte för mig. Någon som vet ett annat ställe? Eller som kan lägga upp den färdiga filen någonstans?