Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
waterglobe

waterglobe

Medlem
  • Plats International user
  • Registrerad 2005-09-20
  • Senast aktiv 2012-05-02
  • Antal inlägg 33

Foruminlägg

De senaste inläggen waterglobe har skrivit i forumet.

Någon annan som har en idé vad det kan handla om?

Har provat det, kört Onyx ett par gånger. Har full admin på allt.

Sedan en tid tillbaka kräver min dator lösenord när jag ska tömma papperskorgen. Lite bökigt men jag kan leva med det. Men nu kan jag inte radera filer när jag jobbar i Adobe lightroom 4 heller. Misstänker att det hänger ihop.

Någon som vet hur jag kan få bort den här lösenordsgrejen när jag tömmer papperskorgen?
Kör senaste Mac OS, 10.7.3

Likadant för mig, uppdaterade min bärbara 13" Macbook (aluminium) och efter det vill den inte leka, utan hängde sig hela tiden. Körde Onyx men det hjälpte inte. Reprerade behörigheterna, blev inte bättre. Försökte sedan reparera skivan med hjälp av system-CDn som kom med. Den hittade ett fel på någon nod, men kunde inte reparera. Nu startar den inte alls

Tidigare hade jag den inlämnad för att den har svårt att koppla upp och behålla uppkopplingen på trådlösa nätverk. De bytte airportkort men problemet finns kvar.

Garantin gäller fortfarande så kag kan alltid lämna in den, men jag har så himla mycket att göra med många jobbresor att jag helst inte vill vara utan. Ibland blir man lite uppgiven.

Fick svar på annat håll:
BLF-listan säger 1990 kr plus 21 öre/st plus moms alltså 3800 kr. Så nu vet jag, och alla andra, det.

Har någon en idé om ett vettigt pris för ett foto som ska bli vykort? Det är ett företag som skickar ut vykortet med nya erbjudande för säsongen till gamla kunder etc.
Det kommer att tryckas i 5000 exemplar.

Någon idé?

Jag säljer bilder till magasin och tidningar till vardags, men har aldrig gjort något liknande jobb.
Bilden finns för övrigt redan.

Oj, det här hamnade ju fel, sorry.

Har någon en idé om ett vettigt pris för ett foto som ska bli vykort? Det är ett företag som skickar ut vykortet med nya erbjudande för säsongen till gamla kunder etc.
Det kommer att tryckas i 5000 exemplar.

Någon idé?

Jag säljer bilder till magasin och tidningar till vardags, men har aldrig gjort något liknande jobb.
Bilden finns för övrigt redan.

Jag plåtar professionellt med min D300 och har använt Nikons 12-24 mm i flera år. Älskar gluggen, blir kanonfina bilder och underbara porträtt i miljö.

Tyvärr har den fått mycket stryk (som all min utrustning, reser mer än hälften av året och resten tillbringar jag i dammiga, sandiga Mellanöstern) så nu fokuserar den bara på nära håll. Ska reparera den så fort jag är i Europa tillräckligt länge...

Inga objektiv tål allt, men det är klart att vissa tål mer än andra. Ibland går teknikfrossandet för långt tycker jag - klart man kan köpa gluggar för 20000 kronor, men bilderna blir inte proportionellt bättre i förhållande till priset. Det är trots allt fotografen som står för det mesta av kvaliteten, eller bristen på kvalitet.

Finns det fortfarande ingen lösning på det här problemet?

Det här låter kanske koerkat, men hur gör man om man ska byta hårddisk på en macbook. Är det svårt? Krävs det verktyg? Eller kan en vanlig användare klara av det, utan att vara uppväxt med lödkolv?

Har samma problem. Kör senaste tigern, problemet kom när jag fick min nya iMac, på min macbook har jag inga problem. Fortfarande inga nyheter om detta? Har kollat nyckelhanteraren, inget trasigt där.

Hittade ett program som gjorde jobbet utomordentligt väl, även om det tog väldigt lång tid (men det handlade om totalt 13000 låtar, så det är kanske inte så konstigt.

Det heter Tuneranger, är shareware, och finns här:
http://www.acertant.com/web/tuneranger/default.htm

Lite off topic, men det handlar om förvaring för kameror och framförallt objektiv.
På sistone har jag börjat använda Lowepros objektivväskor. Jag bär min kamera i handen, med ett objektiv monterat. Sen har jag ett extra objektiv (oftast vidvinkeln 12-24 mm) i en liten väska som man enkelt fäster på livremmen, utan att behöva ta av remmen. Ibland har jag också blixten på livremmen på detta sätt.

På så sätt slipper jag ha väska eller ryggsäck med mig när jag är i fält och plåtar, och har händerna fria för att hålla i mig, skaka hand, skriva ner bildtexter och klappa kameler. Funkar kanonbra!

Det finns många tillämpningar för en GPS i en bärbar dator, och det finns redan en marknad för små GPS-mottagare som ansluts till datorn via USB.
Alla sitter ju faktiskt inte i soffan/skrivbordsstolen och häckar när de använder sin dator.

Ett bra exempel är navigation på båtar - många har ett kartprogram på datorn och en GPS inkopplad. Kan också tänka mig en lång rad professionella situationer när det skulle vara bra att ha, t ex för bönder, arkeologer, militärer, försäljare, åkerier mm mm.