Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
willhaven1980

willhaven1980

Medlem
  • Plats Linköping
  • Registrerad 2007-05-22
  • Senast aktiv 2014-02-19
  • Antal inlägg 228

Foruminlägg

De senaste inläggen willhaven1980 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Wiberg:

Har ett otroligt instabilt iTunes på min mediaburk - "stannar till" i den utsträckning att jag får tvångsavsluta med jämna mellanrum. Itunes Match beter sig också konstigt. Steg två "Matchar din musik..." tycks stanna av hela tiden, varpå jag måste starta om processen för att den ska komma igång igen. Bara en gång har jag sett Matchingen komma till punkt 3 men även då hade den stannat till efter bara en bråkdel av överföringarna...

Kan jag reparera itunes-index/biblioteket/ngn annan fil?
Har du ett annat knep för ökad stabilitet och fullföljd Matchning... ?

Jag tyckte också att det stannade till men jag lät det tuffa på och som sagt, det tog tid. Däremot var iTunes på min PC förbaskat segt och jag kunde inte göra något annat med iTunes kändes det som vid matchningen. Har inte provat så mycket mer nu eftersom jag gjorde detta igår kväll/natt och är på jobbet idag.

Så jag har tyvärr inga särskilda knep. Jag starta bara igång det hela och körde.

Testade detta snabbt.

Har musik på min NAS, några nedladdade köp (fått vid köp av vinyl) på jobbdatorn samt musik i min iPhone. Har runt 5000 låtar totalt. Tog ett bra jädra tag att synca min NAS hemma, var nog klart efter 7-8h. Har dock trådlös uppkoppling mellan dator och nas, kanske går fortare annars. Fick svar att 4500 låtar var syncade. Resten vet jag inte vad det har hänt med. Ska undersöka det senare.

Har även syncat min jobbdator samt iPhone, båda gick rätt snabbt. iPhonen lade bara till det jag saknade annars var all tidigare syncad musik som det varit tidigare. Testade att ändra lite info samt lägga till 2 låtar extra på en skiva som jag hade på datorn. På mindre än 1min var min iPhone uppdaterade med infon jag ändra i datorn. Det gillar jag.

Märkte dock att man fick ställa in i iTunes under "Innehåll - Visa musikmolnet" för att allt ska visas.

Burken hemma: PC (windows 7 med iTunes)
NAS: Synologys DS211j
Jobbdator: iMac
iPhone: 4S

För 250kr verkar detta riktigt lovande och hjälper mig med mitt musiklyssnade på jobbet samt hemma till viss del.
Har inte provat musiken genom min ATV3 än.

EDIT: Jag har väldigt lite med mainstream-musik utan allt från pop, metal, punk, indie osv osv.

EDIT 2: ATV funkar galant efter en av/påloggning av iTunes-kontot.

Senast redigerat 2013-12-17 18:14

I natt kom en ny patch där flera mac-problem ska vara lösta. Har läst blandade skurar där folk har fått betydligt bättre prestanda och vissa har inte märkt något skillnad alls. Spelar själv inte spelet på mac men tänkte det kunde vara snällt att informera.

Scheduled Maintenance - June 6 - Forums - Diablo III

Hittade "felet". Med iCloud så har bokmärken från telefonen syncats til datorn, antar jag och då är min gamla URL för Nasen kvar och den klicka jag på och då funkar det inte så klart. Ha!

Borde inte vara så eftersom jag använder samma IP-nummer för att mappa upp i Finder samt komma åt den här på jobbet eller är jag ute och cyklar?

Hallå!
Märkte i morse sedan uppdateringen igår att jag ej kan ansluta till min nas via Web-GUI:et.
Jag kan mappa upp den i Finder, komma åt den från jobbet samt från en kollegas Mac med senaste Lion. Så jag antar att något har skett hemma i nätverket. Nyfiken om någon har stött på samma problem eller läst om detta någon annanstans.

Tacksam för svar.

Är nog sämst i världen på att uttrycka mig. Tog ett screenshot vad jag menar.

Det jag skulle vilja är att playlisten jag har gjort i stället går direkt till artisten och inte att jag får lägga till flera skivor i rad som sedan blir utan omslag. Småsaker för vissa, jobbigt som tusan för mig. Alternativet att göra en playlist för varje skiva är inte heller aktuellt. Vill se skivomslaget, inte bara ett namn.

Ursprungligen av planB:

Jag förstår inte riktigt vad du menar. Söker du på "David Bowie" får du upp en lång lista med en massa "David Bowie" i Artist-spalten. Man klickar på valfri "David Bowie" och får upp alla album i en lista (med albumomslag). Vill man lyssna på ett enskilt album klickar man bara på albumet och får upp det ensamt i fönstret.

Två musklick

Jag menar att om jag vill "bookmarka" en artist, inte sitta och söka efter säg 50 band/artister jag vill lyssna på.

Ursprungligen av planB:

OK, du tycket detta sätt att söka och upptäcka musik är ENKLARE än att söka i Spotify?

Spotify må ha många och ibland stora luckor, men ditt sätt att söka musik känns väldigt 2006.

Japp det må så vara att det är "2006" men funkar mycket bra för mig men kan tillägga att jag även läser mycket musikbloggar med bandnyheter så då hittar jag ofta det jag vill ha.

Jag använder inte heller Spotify. Har prövat premium några svängar men UI:et på appen och programet stör mig lite. Vill kunna komma åt alla "mina" artister direkt inte ha alla deras album i en stor lång låtlista utan skivomslag. Nej tack. Lyssnar bara på hela album så då blir det lite problematiskt.

Jag köper rätt mycket skivor i stället från Ebay, "skivaffären" i stan, Ginza/cdon/cdwow/Bengans, både cd och vinyl spisas här hemma.
Har vissa skivor på datorn för att lägga in dem i telefonen. Då använder jag mig av LastFM där jag får MYCKET bra tips om band som kan intressera mig. Då kollar man upp bandets hemsida, kollar iTunes, kolla youtube (musikvideos/liveklipp) sen har man en rätt bra uppfattning om det är något som intresserar.

Jag försöker leva efter att masskonsumtion av musik inte är rätt. Jag lyssnar ingående på artister/album och sedan tar det vidare därifrån. Då har jag heller hela diskografin på cd/vinyl än enbart digitalt. Då vet jag att alltid kommer ha dem.

FInns syskrav för betan här.

Kan rapportera hur det gick för mig. Jag bytte till en annan kanal, fast den jag använde inte användes av nån annan, så kicka det igång och presterar godkänt igen. Fick även krångel med att airporten i datorn glömde bort nätanslutningen till expressen efter viloläge. Detta åtgärdades med att köra skivverktyget och reparera filerna.

Hallå!

Jag har råkat ut för samma problem. Börja i måndags när min IPS gjorde ett switchbyte i stan. Nätet var nere/funka riktigt illa i stort sätt hela dagen. Upplevde kass prestanda direkt efter de påstod att allt skulle fungera sent på måndagskvällen. Redan då låg jag på runt 0,5 - 3mbit. Dagen efter startade jag om allt för att vara på den säkra sidan. Kollade hastigheten trådat, rätt fart och sen direkt med trådlöst, ungefär den hastighet jag jämt haft.

Tänkte inte mer på det, kollade lite film och gick och slagga. Ikväll körde jag lite spel på ps3an och sen skulle jag slänga på lite musik men upptäkte då att iTunes tog lång tid på sig att börja spela låten samt att det börja hacka direkt.

Så i dag, dag 3, är prestandan trådlöst totalt värdelös. Jag ligger mellan 0.5mbit-5mbit ned, och jag brukar snitta runt 15-17mbit.

Har testat allt möjligt och det sista är att factory resetta den men nada skillnad. Har även kollat kanaler i huset men ingen vad jag ser ligger på samma kanal som mig. Någon som vet nån info om detta? Har det löst sig för TS?

Tack på förhand.

Hallå!

Har googlat men garanterat inte tillräckligt.
Sitter och jobbar med en wordmall där på sida 1 ska 3 kolumner finnas men brytas vid ungefär hälften av sidan och sedan fortsätter alla dessa 3 kolumner på sida 2. Dvs skriver man texten i sista kolumnen så fortsätter meningen på sid 2 första kolumnen. Jag testar column break men 1. det går inte sätta den var man vill? 2. den flyttas och ignoreras om jag börja skriva nya meningar.

Nån som är med på noterna? Är det möjligt att göra så här på något vänster? Finns det andra trix?

Ursprungligen av ;:

Kul med en uppfräshning. Såg även att punkterna jag tänkte ge i feedback är redan på tankebanan så detta blir ett positivt inlägg!

Grymt bra jobbat.

Hoppas uppdateringen gör att jag slipper starta om plex varje gång för att få tillgång till mina menyer... *suckar*