Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
PGMM

PGMM

Medlem
  • Plats Kiruna
  • Registrerad 2007-06-01
  • Senast aktiv 2017-08-24
  • Antal inlägg 6

Foruminlägg

De senaste inläggen PGMM har skrivit i forumet.

1
  • Medlem
  • Kiruna
  • 2017-08-24 09:18
Ursprungligen av svanstrom:

Om du verkligen vill se privilegier och strukturer in action så tänk dig situationer du sett, men med en annan person i mitten av den.

Ta till exempel den tydligt överförfriskade medelåldersmannen som beter sig lite svinaktigt i en bar, och fundera på vad som hänt om det istället varit en yngre iranier; eller tänk dig om tjejen som blev raggad på till gränsen till sexuella trakasserier varit med en killkompis istället för en tjejkompis. Eller titta på vilka som undviks när det kommer på folk på bussen, eller hur en del stirras på (oavsett om det är pga hudfärg eller kläder eller vad det nu kan vara) av de som passerar.

Och för de inblandade så är inte det där enstaka händelser, utan händer kanske flera gånger om dagen. Det är den kvinnliga chefen som måste påpeka att det faktiskt är hon som är chef, det är tjejen som sen tonåren alltid blivit stirrad på pga hennes bröst, kvinnan som blivit anklagad för att vara terrorist för att hon väljer att bära slöja, det är invandrarkillen som ofta blir nekad att komma in på uteställen, personer som aldrig ens blir kallad på arbetsintervju bara för att deras namn låter som om de inte kan bra svenska…

Från mitt perspektiv så lever jag ett relativt normalt liv, absolut helt utan några speciella superkrafter eller fördelar; men om du inte råkar vara en vit man så är det svårt att leva samma "normala" liv som jag gör.

Tänk också på hur att uppleva allt det här skulle förändra dig. Tänk dig saker som att du är uppvuxen med att stängas ute från ställen om du inte är i grupp med dina "svenska" kompisar, blir anklagad för allt som "ditt folk" (helt baserat på hudfärg) gör, eller varje gång du lägger ut en bild på dig själv från en strand eller klubb får massa meddelanden om vad främlingar vill göra med dig (främlingar som kanske är gamla nog att vara föräldrar till dina kompisar).

Ärligt talat så när en tänker efter på all skit som en del får stå ut med så är det ett smärre underverk att det inte är rakt ut öppet krig mot vita män (som grupp sett).

Det blir lite absurt här med påstående som inte har statistisk belägg. "White privilege" och "Male privilege" och andra " förtryckane strukturer" är inget annat än konspirationsteorier. De kommer från den marxistiske lögnen att mennesken föds som en tom skal som blir till det den uppfostras till. Från genetiken vet vi att mer än 50% är rän bologi. Dessa konspirationer användes för att skuldbelägge stärke individer och grupper för att komme åt deres resurser. Köpp inte det där nonsens. Njut livet och var en bra menneske i stället.

  • Medlem
  • Kiruna
  • 2017-08-24 01:44
Ursprungligen av svanstrom:

Somalier, homosexuella, judar och romer… Du argumenterar för att det ska vara ok att säga rasistiska saker om dessa grupper; vilket gör mig nyfiken, hör du själv till någon av dessa utsatta grupper?

De som attackers helt öppen i den svenska debatten är "vite män". Alltså vi som har skapat de samhällen alla verkar villa leva i, har skapat stort set alla de pryglar alla vill använda etc. Detta är ett absurt hyckleri. I Danmark tar man i övrigt nu bort den lag som motsvarar "hets mot folkgrupp" - danskarna har fattat att man inte kan ha dessa lagar som kan tolkas efter maktens tyckande. Man vill helt enkelt ha yttrandefrihet. Det är jättebra.

Spotify kan som företag göra vad dem vill. Sexcistisk och våldsbejakande rap kommer självklart att finnas kvar. Detta hyckleri kommer sluta illa.

  • Medlem
  • Kiruna
  • 2017-08-23 22:53
Ursprungligen av svanstrom:

Till exempel så kommer jag som vit man ytterst sällan att socialt räknas in bland "invandrare" om jag flyttar utomlands, utan hör istället till den finare gruppen "expats"; och jag kan vara mycket slafsigare klädd och ändå mycket enklare tas emot som om jag hör hemma på finare ställen. Som man är det också mindre risk att folk ifrågasätter mig som teknisk expert; och större chans att de antar att jag är chefen i en situation där valet står mellan mig och en kvinna.

Det där är inte sant. Jag har känt det på min egen kropp, som vit i ett icke vit land. Väldigt mycket rasisme där mot mig pga min hudfärg. Jag blev faktisk less på det efter ett par år och lämnade.

Den där med kvinner och teknik är också rolig, det kanske fortfarande finns äldre menneskor som inte har fattat att kvinner kan vara intraserede i teknik, men tveksamt om det är normen bland folk under 50.

  • Medlem
  • Kiruna
  • 2012-09-06 09:09
Ursprungligen av Mactastic:

Inför 3G: Psyched. Jag köpte en
Inför 3GS: Psyched. Jag köpte en
Inför 4: Psyched. Jag köpte en
Inför 4S: So what. Har kvar min 4
Inför 5 (om designen är som den läckta): WP8 you say...

Vad är det som händer?

Känner som du.

De näste Nokia WP8 telefoner ser riktigt spändande ut. Bra skärm storlek og säkert kanon hardware. Och Office integration.....

Och jag är religiös Apple fanboy - lol

  • Medlem
  • Kiruna
  • 2012-09-06 08:51
Ursprungligen av Adrian B:

Hur menar du? Genom att Apple inte har några API för att kommunicera med telefon-appen?

I slutändan är det ändå Apples beslut att kontrollera vad som får köras på iPhone som gör att vi inte har desa appar i App Store, jag kan inte se att det skulle bero på något annat.

Ja, det handler om API'er. Inte om restriktioner i AppStore.

  • Medlem
  • Kiruna
  • 2012-09-05 15:30

Ingenting av vad som nämnts här har något att göra med begränsningar i App Store....

Så gabra kan ha en poäng

1