Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
robert-

robert-

Medlem
  • Plats Luleå
  • Registrerad 2007-06-14
  • Senast aktiv 2010-06-20
  • Antal inlägg 26

Foruminlägg

De senaste inläggen robert- har skrivit i forumet.

Har reserverat 2st iPhones för pick-up i Apple Store på Regent Street i London den 24e.. Kommer dessvärre inte kunna hämta dom själv. Någon som har koll på om någon annan kan hämta ut ens reserverade produkter? Hade varit trevligt om ens polare som är i London kunde plocka upp dom åt en.

Typiskt att man bommade Borderlinx den 15e. Den sidan fanns ju trots allt i bakhuvudet någonstans!

Sitter på en Macbook inköpt i Juni/Juli någon gång 2007 (d.v.s. max 3Gb), och hade tänkt belöna den med mer minne i samma veva som jag köper hårddisk, så jag tänkte höra mig för här innan.

Har förstått att det är PC2-5300 667MHz som det ska vara, och de finns ju lite varstans till riktiga vrakpriser. Det enda jag funderar över är om jag ska köpa 2st 1Gb eller om jag ska köpa 2+1 istället. Vet att jag tappar dual channel (eller vad det nu heter ) men är prestandaförlustan ens märkbar? Får ju trots allt 1Gb mer att leka med, så jag tycker inte det borde göra någon märkbar skillnad. Kanske rentav är värt de extra kronorna för att köpa 2st 2Gb, även om drygt 700Mb försvinner ut i rymden?

Dessa är de jag hade tänkt mig:
1 Gb: http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=1024SOKDDR667
2 Gb: http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=2GBSODDR2CV667

/Robert

Känner att min stackars 120GB hårddisk i Macbooken inte längre räcker till, och det är således dags att belöna min trotjänare med något nytt, stort och fräscht så här lagom till sommaren :). Har kikat runt lite och hittade en från Samsung jag tycker verkade mycket prisvärd. Antar att den passar, men man kan aldrig vara för säker så det är inte mer än rätt att höra här innan ett köp.

http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=SAMHM320JI

Tips om andra, prisvärda diskar mottages gärna. Se bara till att den har minst 250GB lagringsutrymme samt 5400rpm eller bättre.

/Robert

Har efter uppdatering till 10.5.3 börjat få en hel del program som beter sig underligt och/eller kraschar med jämna mellanrum. Bl.a. Finder får för sig att starta om sig själv titt som tätt, vilket skapar enorm irritation då man t.ex. kikar på något med Quicklook eller liknande. Även Adium beter sig konstigt och kraschar med jämna mellanrum, och verkar dessutom ha slutat visa då folk loggar in/ut efter en tids körning.

Även CoverSutra/Growl är lite underliga. CoverSutra slutar hänga med låtbyten efter ett tag och stannar helt enkelt på en viss låt tills man orkar starta om programmet, och Growl visar sitt fönster lite vars den vill på skärmen. Tror problemet med Growl löst sig efter uppdatering dock.

Har kollat så alla program som bråkar kör senaste versionen, men det är fortfarande en del som lever sitt eget lilla liv. Kanske egentligen borde skriva detta till Apple, men lite hjälp härifrån har aldrig skadat Apple får trots allt in felrapport efter felrapport..

Tack på förhand,
Robert

Utmärkt! Följde dessa guider igår och telefonen fungerar utan några större fel. Det enda jag upptäckt inte verkar vilja fungera är YouTube, samt att Maps ville få för sig att krascha bäst den ville då jag försökte testa Locate Me-funktionen inne i stan.

Hatten av. Tack för dessa guider

Hej.

Har en iPhone syncad med hela mitt iTunes-bibliotek, och för att få det bästa av det bästa så borde '25 mest spelade' och 'Senast tillagda' bli en perfekt kombination.

Grejen är den att 25 mest spelade blir olika på Macen och iPhonen. Är det verkligen meningen att det ska vara så? Lyssnar till största delen på musik på Macen, så vilka låtar jag lyssnar på mest på iPhonen är mer eller mindre irrelevanta. Är lite osäker på om det verkligen är de 25 mest spelade ens. Verkar mer som om det är 25 helt random låtar.

Om det nu är meningen att det ska vara på det här sättet måste jag säga att jag blir lite besviken, men det är inte hela världen. Får glatt handplocka de låtarna jag vill ha med On-The-Go eller något, men det hade varit bra mycket smidigare att bara ta de 2 jag tidigare nämnt. Kanske finns det något sätt att ändra på det hela?

iPhonen har 1.1.1, om det nu har någon betydelse.

Tack på förhand,
Robert

Ursprungligen av draags:

Ok låter som rätt enkelt.

Men för att få lite mer klarhet.

Körde du Virginizer 04.x

så att du har en ren 1.0.2

vad gjorde du sen?

Kommer inte ihåg vilken version av virginizer jag körde men den för 04.01.08_G (osäker. den äldre basebandversionen hursomhelst). Efter det backade jag upp diverse bilder och skit jag ville ha kvar från telefonen, tankade hem 1.1.1, körde option+restore i iTunes och valde 1.1.1-filen. Efter det så är det bara följa upplåsningsguiden. Allt man behöver veta står i guiden så det är bara följa den till punkt så ska det inte vara några bekymmer. Lycka till!

Saknar definitivt inte MMS. Varken jag, eller någon i min kompiskrets brukar skicka MMS. Om det är något jag saknar i iPhonen så är det möjligheten att skicka/ta emot bilder/musik osv via Bluetooth. Båda funktionerna klarar jag mig ganska bra utan, men folk blir chockade ("men den kan ju göra allt annat?") då man säger att den inte kan skicka/ta emot via Bluetooth.

Följde guiden på i.unlock.no och det fungerade klockrent! Man tackar och bockar

Kör 1.0.2 upplåst med iUnlock och är inne på att köra virginize och uppdatera till 1.1.1

Har läst igenom diverse virginize-guider nu och är på gång att köra med i.unlock.no's guide eftersom den verkar överlägset enklast. Är det något jag behöver göra med telefonen innan jag tankar hem och kör programmet i telefonen? Om jag förstått det rätt är det bara tuta och köra, eller måste man köra restore eller något annat innan?

Vet inte om jag ska kalla det bugg eller ej, men mitt användarkonto verkar inte längre vara administratör på datorn, och det finns inget annat konto med adminrättigheter. Hur ska jag göra för att återigen bli admin med mitt konto?

Körde Arkivera och Installera, och det funkade fint. Den nya katten är verkligen imponerande. Är det bara kasta "Previous systems" om jag inte behöver det något mer?

Har kört upplåsningsprocessen med iUnlock ett tag nu. Dessvärre har den stått på "Running baseband updater" i omkring 20 minuter nu. Ska det verkligen ta så länge? Flashningen tog sin tid, men där stod det iallafall att det skulle ta omkring 20 minuter. Ska jag fortsätta vänta tills/om den blir klar, eller avbryta processen? :/

Ursprungligen av koze:

Jag håller på med en restore nu. Använd paketfilen, inte mappen med filerna i.

Vilken fil menar du? Så som jag har det nu är det en mapp på skrivbordet med massa filer i, och jag vet inte vilken jag ska använda mig utav.

EDIT: Fixade det nu. Here we go

Senast redigerat 2007-10-15 19:00