Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
micke_nkpg

micke_nkpg

Medlem
  • Plats Norrköping
  • Registrerad 2007-07-27
  • Senast aktiv 2012-02-26
  • Antal inlägg 341

Foruminlägg

De senaste inläggen micke_nkpg har skrivit i forumet.

synd att man inte kan ge minus betyg till steve.

Ursprungligen av Tangen:

Svara nästa gång i rätt tråd så att den som läser förstår vart det kommer ifrån och i vilket sammanhang

jag lade ut den där för att visa hur du beteer dig.

Tänk att en billig clon kan göra folk så irriterade. Känns som många här inne skulle säga ja till att staten ska bestämma vad som är oki att sälja och ihop med vad.

För tillverkar inbte apple vad kunderna vill ha så gör någon anna det. Detta är bar aett bevis på att apple inte är lyhörda.

Den stängdes ju med argumentet att denna typ at diskusioner drar en löjens skimmer över 99.se

Kanske dax att vara lite konsikventa då. Får man inte diskutera OSx86 så ska det inte kunna diskuteras hur man olagligt knäcker in iphone heller.

Så var nu vänliga och stäng alla diskusioner som rör jailbreak av iphone.

Ursprungligen av lufra:

Mikael Persson, du är uppenbart ointresserad av att svara på direkta frågor. Jag tolkar det som att du inte vill lösa några problem. Jag upprepar:

Gör du det, det är din fria vilja och ställningstagande.

Men det går inte att lösa saker här med den attityd som idag finns hos några få.

Citat:

7. Datorkrig är inte tillåtet. 99mac är skapat av Macanvändare för Macanvändare i en värld som domineras av PC. 99mac är inte rätt plats att argumentera för att byta till PC eller hetsa till diskussioner om respektive datorplattforms förträfflighet. Om du föredrar att diskutera PC hänvisar vi till vår forumkollega SweClockers.

Detta är direkt ur reglerna och det förekommer datorkrig så fort någon säger att apples prosukter inte når en viss nivå. Då kommer "sektmedlemmarna" och försvara allt som det någonsin stått apple på. sålänge detta försvar av allt det står apple på pågår kommer det inte kunna nås en bra stämming. Dvs alla mactalibaner måste bort eller bli tysta.

Hur gör man i en tråd som handlar om switschning när man inte får nämna ordet win utan att bli liknande vid ett psykfall eller liknande?

Ursprungligen av Tangen:

Av dina inlägg måste jag säga att du är lite vrickad.

tackar för påhoppet.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Grova antaganden och generaliseringar igen.

Hur vet du vilken marknadsandel Apple vill ha? Har du tillgång till deras marknadsplaner? Har du några källor du kan hänvisa till?

Hur vet du hur stor andel vi vill att Apple ska ha? Har du några siffror att backa upp påståendet med? Om det är din personliga åsikt så kan du säga "jag" i stället för "vi".

Eftersom de vill at folk ska gå från win till mac utgår jag från att de vill öka i andel.. Det behöver man inte vara moderator för att fatta.

Ursprungligen av henkebarn:

Jag håller med om att det är lustigt att man får prata om att hacka sina iPhones. Jag tycker att OSx86 är en synd och egentligen är det väl lika olagligt att hacka en iPhone?

Är inte så lustigt igentligen. Troligen använder admin/moderator själva en iphone och den är hackad. De använder inte OSx86.

Detta gör att de ser ett egenvärde i att diskutera sina egna pylar, men inte det dom inte använder.

Ursprungligen av Mattias H:

Sådan är verkligheten, Apple är ett företag, gillar du inte deras produkter så låt bli och köp dem då, ingen tvingar dig. Till skillnad från det Sovjetunionen (inte Ryssland som bara var en delrepublik i Sovjetunionen) du drar liknelser till där den enskilde de facto var tvungen att köpa det som tillverkades oavsett vilken skit det var.

Du är likt här tvungen att köpa det apple anser ska var aoki, du kan inte skapa din egna kombination i den mån många vill och därav kommer apple troligen inte få så mycket marknandsandel som de och vi vill.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Du får diskutera vad du vill, så länge du följer de regler som forumledningen satt upp.

Är det tillåtet enligt reglerna att kalla folk psykfall? att kränka andra medlemmar? om det är så följer ni inte svenska lagar.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Men om man då - så fort man stöter på lite motstånd - slutar lyssna på motargumenten, slutar argumentera för sin egen sak, och i stället skriker "Mobbing", "Utfrysning", "För lågt i tak" eller "Yttrandefrihet!", så är det ju ingen som tar en på allvar till slut.

Argumentera för en sak här går inte, om det nu inte är att hylla jobs och apple.

Varför har man en Switsch tråd när där inte får diskuteras just erfarenheter av switschning?

Sedan är det väldigt oprofesioneöölt av en/flera moderatorer att nogalera/idiotförklara männniskor som känner/känt sig kränkta av andra. Det är ett rent lagbrott. Dessutom har inte moderatorn tolkningsföreträde angående detta. Det har det som blivit utsatt.

Ursprungligen av Raccha:

Snälla sluta med alla påståenden om att man inte får kritisera apple med mm du har fått hur många exempel som helst om att det går alldeles utmärkt!
Du får gärna fortsätta skriva om det som är dåligt med apple som du tycker men räkna med att du i vissa fall kommer att få mothugg och blir du då överbevisad att du har fel tagga ner då istället för att gå tillbaka till sandlådan och skrik mobbning!

jag har blivit kallad psykfall för att jag gjorde det. Detta tillåter moderatorer.

Ett forum som detta borde kunna ha bättre klimat än vad dettahar. Troligen beror det på att några få förstör och är mactalibaner.

Ursprungligen av jgb:

Person A kan tycka att person B är överbevisad trots att person B inte håller med om det. Då är det läge att konstatera att man har olika åsikter istället för att fortsätta käbbla.

Detta har hänt många gånger. för en del här inne på 99mac anser att allt som jobs släpper är ett bevis på att alls som apple lervererar är bevis på överlägsenhet.

Ursprungligen av lufra:

Jag tar det som ett "nej".

ska jag ta detta som att du anser att kränkningar är oki?

Ursprungligen av lohmann:

eh, bara så ni vet. jag tror ingen riktigt bryr sig om vad ordet egentligen betyder, då alla i den här tråden förstår vad han menar. tack för mig.

Det handlar inte om vad orden betyder, det handlar om hur den som blir kallad så tar det.

Det är gansk utbrett här på 99.se att hata alla som säger något som kan likna att någon skulle säga något bra om win. Man är hela tiden beredd på att få skit bara är man är inte "med i gänget" som anser sig veta bäst. Mobbning innebär att någon blir utsatt för förtal/kränkningar/utfrysning mm.

Att inte få säga något negativt om ett system eller komponenterna till det kan inte tolkas på annat sätt än att de som uttrycker det är antingen köpta eller indoktrinerade att tycka något. För det finns sällan några hållbara och vetenskapliga fakta bakom.

Komkurens är i grunden bra, men den som vill ha det, dvs fler modeller och valfrihet vid köp av macdator, dem blir direkt utropad som en fiende i macland. Hur gynnar detta utmålande och smutskastande 99.se?

Högt i tak kan man inte påstå att det är här inne, för då skulle det vara tillåtat att diskutera saker som inte alltid gynnade apples produkter utan även kunna vara fritänkande och vara frammt utan at få vara med risken att bli kallas psykfall och idiot med jämna mellanrum.

Ursprungligen av Laleh:

Macfeber har ju tyvärr blivit en reklampelare så det verkar som det går utför för svenska Mac-sidor.

kan ju ha att göra med att det inte finns så mycket mera än rykten at skriva om i macvärlden.

Ursprungligen av tompa747:

Tror inte apple stämmer sina användare. Däremot är det väl inte ovanligt att företag bannar användare som inte följer avtalet.

Då har vi gjort olika tolkningar av deras beteende. För jag tror att de är så dumma att de skulle kunna det bara för att visa sin makt.

Kan inte apple tillverka en dator som går att köra mac os x på så ska ingen anan heller göra det verkar vara inställningen. Liknar rysslands inställning innan muren föll. Det som användaren/ medborgaren inte vet, men kan få veta är alltid ont. För det att de vet mera än de ska kan ju drabba oss som bolag/land.

Utan valfrihet och med pengar är apple stort, men valfrihet och kunskap hos användaren/köparen är de inget mera än ett 10%:s bolag.

Ursprungligen av Jogin:

Börja med din egen.

Goflorp har kallat mig psykfall och uteliggare, varför belv hn inte kickad för det? har han varit med tillräcklit länge för att kunna få göra det?

Jag är en produkt av den attityd som finns här.