Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
anon17364882

anon17364882

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Registrerad 2007-09-26
  • Senast aktiv 2011-11-25
  • Antal inlägg 5

Foruminlägg

De senaste inläggen anon17364882 har skrivit i forumet.

1

Har någon (med 1.0.2) testat Elite teams revirginizer tool? För att sen uppgradera och låsa upp med de nya metoderna?

http://www.tuaw.com/2007/10/23/iphone-elite-team-announces-revirginizer-release

Vore bra om någon annan ville testa före mig Jag vågar nämligen inte.

Det verkar vara ett mönster, på Blocket står flera iPhones listade som "IPhone", dvs versaler på fel ställe...

Högerklicka (Ctrl) > Visa info > Bildmaterial > Radera!

Personen var ju dum nog att uppge ett korrekt personnummer, så jag lär hitta henne ganska snart. Sitter redan på en massa trevliga uppgifter. Min läxa har blivit att inte lita på personer även om deras identitet går att bekräfta (vilket var fallet här); det finns alltför många personer som inte bryr sig om de åker dit (missbrukare, etc.). Det här verkar vara den kategorin.

Som kuriosa kan nämnas att en anställd på Swedbank begick tjänstefel när hon bekräftade identiteten till kontonumret, och allt finns inspelat tydligen. Ajaj... Fan, hade jag inte fått personnumret bekräftat hade jag aldrig genomfört affären...

Kollade upp hennes kredithistorik, och mycket riktigt har hon en massa obetalda skulder, har haft utmätning på sig och en drös med betalningsförelägganden. Här snackar vi white trash de luxe. Bryr sig inte alltså.

Har lite koll på juridiken och kan konstatera att preskriptionstiden är tio år och förlängs vid påminnelse. Så inom en tioårsperiod ska jag se till att få tillbaka mina pengar! Jag lär inte glömma det här.

Kan också bekräfta att det var Motalaligan jag råkade ut för... Vad tror ni, starta en sida för insamling till blåsta iPhone-wannabes? 240 x 16 kr så är skadan betald ju

Jag har med största sannolikhet åkt på en blåsning på Blocket.

"Köpte" en iPhone igår för 3500 kr, väldigt lågt men under ha-begärets inflytande inte osannolikt lågt då det skulle kostat lite mer än 3000 att ta hem en själv. Nu har det bara gått en dag, men efter du läst mitt inlägg är du nog lika övertygad som jag.

Det sjuka är att annonsören uppgav riktigt namn och personnummer, samt bankkonto hos Swedbank. Jag ringde hennes bank innan jag betalade och fast de inte får ge ut namn om jag anger kontonummer så kunde hon jag pratade med ge ett JA eller NEJ om jag uppgav personens namn också, och det stämde ju. Så jag betalade glatt in, hon skulle ringt idag efter lunch, men det har hon inte gjort trots att jag skickat tre sms idag (får ingen leveransbekräftelse) och har ringt hela kvällen. Första gången upptaget, och vid ett tillfälle tryckte hon bort mig.

Annonsören uppger sig för att bo i Motala (tidigare bosatt i Stockholm enligt min research). Jag har hennes personnummer (giltigt enligt Ratsit.se), banknummer (kopplat till samma namn) och hennes mobilnummer. Vet inte vad PUL säger, huruvida jag får posta alla hennes uppgifter, men om det är okej tänker jag göra detta för att förhindra att andra råkar illa ut. Ge synpunkt på detta.

Det som verkligen fått mig att gå från misstänksam till övertygad om att jag blivit blåst är följande artiklar för cirka en vecka sedan om en kvinna i 20-årsåldern i Motala (check, check, check) som blåser folk på falska mobiltelefoner genom bl.a. Blocket:

http://www.motalatidning.se/nyheter/artikel.asp?arkiv=1&id=58851&getday=2007-09-18
http://apollo.fl-net.se/itnytt/viewNews.do?id=86265
http://www.idg.se/2.1085/1.121388
http://dinapengar.se/Avdelningar/Artikel.aspx?O=Index&ArticleID=2006%5c11%5c09%5c3448&Refresh=1
http://www.google.se/search?hl=sv&q=östgötapolisens+bedrägerirotel&btnG=Google-sökning&meta=lr%3Dlang_en%7Clang_sv

Vad duktigt man är på att göra ordentlig research EFTER och inte FÖRE... Kan tillägga för er som fortfarande tvivlar, att hon enligt Ratsit.se har utslag på betalningsföreläggningar om totalt 21999 kr. Hon har också fått utmätning på sig och ingen taxerad inkomst. Så det verkar ju glasklart att det inte är en person med speciellt mycket respekt för pengar, varken sina egna eller andras (duh).

Kan tillägga att jag genomförde betalningen trots det låga priset då jag faktiskt hade ett bankkonto kopplat till det namn som hon uppgav, så helt dum i huvudet anser jag mig inte vara. Men tydligen räckte det inte. Råder alla att använda internetgirot.se vid större belopp i framtiden, jag har iaf lärt mig min läxa. Man tror att man aldrig ska råka ut själv, men plötsligt händer det (tänk Triss-reklam, hehe).

Har gjort polisanmälan, och enligt dem så blir det lätt att få tag på henne genom banknummer och personnummer. Förhoppningsvis får jag ut pengar på min hemförsäkring, eller hur funkar det? Vad tycker ni, vad är nästa steg? Åka och hälsa på? På hitta.se finns hon inte på den adress som hon uppgav, men enligt östgötapolisen (se postade artiklar ovan) så finns bedragaren i Norrköping.

VARNING för 20-åriga kvinnliga säljare i Motala!

Senast redigerat 2007-09-26 22:19
1