Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
07901a

07901a

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2007-10-06
  • Senast aktiv 2014-04-13
  • Antal inlägg 24

Foruminlägg

De senaste inläggen 07901a har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2012-08-10 14:41

Hallå!

Jag är ute efter Apples USB-minne med OS X Lion som fanns ett tag, men nu störande nog inte finns att köpa.

Hör av dig om du sitter och trycker på ett av dessa så kommer vi överens!

MVH
Nils

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2012-01-23 11:31
Ursprungligen av Cogito ergo Mac:

Min heter något med "Fun". Vet inte riktigt generationen på min platta, kan återkomma med inköpsåret som jag vet åtminstone är ungefär det samma som året den kom ut. Pennan/plattan är tryckkänslig o den stora runda cirkeln i mitten är "touch"-känslig o används för att zooma objektet man håller på med.

Okej. Ja, gör det om du känner för det. Tänker att de som vill kan fylla på med information/jämförelser om både äldre och nya Wacom-tablets här. Om man sedan lyckas proppa in den mesta produkthistoriken kan man kanske pula ihop en översikt av plattorna som kan uppdateras varefter. Om intresse finns.

Har märkt att Bamboos modellnamn skiljer sig mellan staterna och EU:
Bamboo Pen (i Europa) = Bamboo Connect (i USA)
Bamboo Pen & Touch (Europa) = Bamboo Capture (USA)
Bamboo Fun Pen & Touch (Europa) = Bamboo Create (USA)

Hårdvarumässigt är den senaste generationens Fun P&T och P&T identiska. Har jämfört på Wacoms hemsida och hittade även denna korta tråd på det officiella forumet, där Wacom själva bekräftar detta. Det enda som skiljer är färgen (Fun P&T i silver, P&T i svart) och att lite extra bundlad mjukvara medföljer Fun Pen & Touch.

Senaste generationens Bamboo-familj på bilden nedan. Vänster; Bamboo Pen, mitten; Bamboo Pen & Touch, höger; Bamboo Fun Pen & Touch.

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2012-01-22 14:13
Ursprungligen av Cogito ergo Mac:

De på bilden är nog förra modellen. Tittar man på butiken så har den senaster versionen av den grå ett svart fält

Precis, tror också det är den förra modellen. Vissa nätbutiker har de silvriga på min bild listade som Bamboo Fun Pen & Touch S (Small), men när man går till M (medium) i samma butik så är det modellen med svart kant som du länkade till, och som uppenbarligen är den senaste.

Ursprungligen av Cogito ergo Mac:

Jag tog den större vilket jag inte ångrade. Jag använder den till fotoredigering. Generellt gäller ang storleken att du ska ta en som är större än den du tror du klarar dig med

Ursprungligen av Goflorp:

Som jag ser det, man kan börja med en billigare - känner man sedan efter ett halvår eller så att det här var Grejen med stort "G" eller skit?
Bara agera där efter ... Köpa "dyra plattan" eller gå tillbaka till ngt annat.
En splajders ny bamboo ligger väl på 900-1100, beg hittar till halva priset.
Räkna med ett par dagars tragglande och förvirring innan penna-hand-hjärna-muspekare harmoniserar.

Kan tänka mig att man kommer törsta efter en större rätt snabbt, men tror att jag kommer köra på en small av den nya generationen Bamboo till att börja med. Framförallt för att jag inte har råd med en medium. Har eventuellt hittat en som det inte är superstor skillnad i pris mot en begagnad av förra generationen, så det känns vettigt. Då kan man också jämföra skillnader mot min kompis platta vid tillfälle.

Tyckte det var rätt intuitivt direkt när jag provade hans och hoppas man kan komma igång skapligt fort; måste få klart det här projektet så fort som möjligt.

Cogito ergo Mac - vet du vilken generation din platta är? Den är också tryckkänslig antar jag, eller har de alltid varit det kanske (fast med ökande kvalitet förstås)?

Tack för fina svar!

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2012-01-20 11:27

Hej!

Har försökt luska runt på Wacoms hemsida och på andra ställen men hittar ingen lättöverskådlig info om tidigare modeller, och har heller inte hittat någon tråd här på forumet som riktigt tar upp det jag är ute efter. Som vanligt; vidarebefordra mig gärna om motsvarande tråd redan finns eller om du har en informativ länk. Om någon mot förmodan sitter på en länk/PDF/whatever med en vettig uppställning av Wacoms modellgenerationer med bild och skillnader mellan dessa vore det kalas.

Moving on. Jag ska, just nu, färgsätta ett antal handritade, inscannade, grafitskisser och vill använda en ritplatta istället för mina fysiska markers. Ser inte att skillnaden i arbetssätt torde vara så stor till att fräscha upp foton, som jag antar att många här använder sina plattor till, och även jag vill kunna använda den till liknande arbete framöver. Nu gäller dock skapligt detaljerad färgsättning, och framöver vore det kul att försöka skissa från scratch på datorn.

Mina krav, så här i början, är dock inte speciellt stora; jag provade en god väns Wacom Bamboo Fun Pen & Touch och blev imponerad av hur precis den var och hur väl tryckkänsligheten fungerade. På bifogad bild är det den silvriga varianten högst upp som jag testade.

- Vet någon vilken generation Bamboo-plattorna på bilden är, och vad som skiljer den silvriga och den svarta åt?

- Bytt mellan generationer av samma modell? Stora skillnader?

- Tycker ni som använt både Bamboo- och Intuosserien att det är natt- och dag-skillnader? I så fall vilka? Kan en nyare Bamboo ha finare känslighet än en äldre Intuos eller är även de äldre Intuos en klass högre?

Borde man välja nyaste generationen när man ändå ska köpa eller är det inte så stor skillnad mot en förra-generationen som man kan hitta på blocket för 300-500 kr? (det är, prismässigt, Bamboo som är aktuell för mig just nu)

Även om du bara har något litet svar eller en kommentar blir jag glad. Allt som kan göra mig klokare är till hjälp.

Tack på förhand!

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2010-06-18 18:05
Ursprungligen av Robo-X:

Det fungerar ju med att hålla ctrl och tabben för att flytta mellan tabbarna. Fungerar i både FF och Safari.

//Rob

Bugar och bockar också för detta tips. Tack!

Ursprungligen av Stig R:

Tack för tipset! Har aldrig hört detta trots snart 20 år med mac.
Finns alla dessa bra-att-ha-kommandon listade i någon databas som man kan ta del av?

Sök på "Safari kortkommandon", eller "Safari shortcuts" i Safari Hjälp så finns en lista med vissa kortkommandon. Här finns också en del, men sidan är uppdaterad senast i juli 2007, så några kanske har ändrats...

Senast redigerat 2010-06-18 23:18
  • Medlem
  • Göteborg
  • 2010-06-16 23:00
Ursprungligen av Cogito ergo Mac:

⌘(cmd) + Shift + Pil höger eller Pil vänster

Detta innebär dock att du inte kan välja en specifik med ett nummer men du kan bläddra genom dem åt både höger och vänster och när du kommer längst ut till höger så hamnar du längst ut till vänster med nästa nedtryckning

Aha! Funkar ju okej - tack!

Ursprungligen av Papperskatt:

Det där är otroligt störande, och faktiskt den enda anledningen till att jag fortfarande kör Firefox och inte Safari.

Har också varit inbiten Firefox-användare länge, men tog mod till mig häromdagen och började försöka vänja mig vid Safari 5. Är ju dock precis sådana detaljer som gör att man ibland saknar sin gamla trotjänare, men detta var ju ganska smidigt. Även om I-landsproblemet blir att man måste använda två händer ; )

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2010-06-16 21:55

I åtminstone Firefox kunde man ju använda exempelvis ⌘(cmd) + 1 för att hoppa till första tabben, ⌘(cmd) + 2 för att hoppa till andra tabben o.s.v. I Safari verkar samma kommando innebära aktivering av respektive bokmärke som inte ligger i en mapp i Bokmärkesraden.

Någon som vet om man med kortkommando kan hoppa/bläddra mellan flikar? Har kollat Apples lista med kortkommandon för Safari, men inte hittat något. Vilket väl iofs. (självklart?) innebär att det inte finns...?

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2010-06-15 10:33
Ursprungligen av Capeman:

Det verkar vara lite instabilt. Se nedan:

Så aktiverar du tillägg i Safari 5 - MacWorld

Ahaja, där ser man! Är man inte ensam alla fall. Installerade om tillägget igår och idag finns det kvar så ska inte gnälla för mycket...fast ändå lite eftersom Safari nu avslutas av vissa sidor (vilket ju skrivits tidigare i tråden). Men det är väl barnsjukdomar får man hoppas...

Tack för hjälpen!

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2010-06-14 20:45
Ursprungligen av joakimo:

Precis efter att jag skrivit föregående inlägg testade jag den Adblock du tipsar om. Funkade perfekt - den blockade det mesta utan att jag behövde göra någonting (har tidigare använt Adblock till Firefox där jag var tvungen att manuellt blockera bildannonser och flashbaserad reklam) - men när jag senare startade om Safari var tillägget borta. Jag har inte ändrat någon relaterad inställning vad jag vet. I "Inställningar" är "Tillägg" på, men Adblock finns inte längre i listan som det gjorde förut...

Någon som råkat ut för detsamma?

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2010-06-14 13:32
Ursprungligen av jouh:

Adblock till Safari, äntligen!! Nu vill jag bara ha ett kombinerat adress-/sökfält så kommer jag slänga ut alla andra browsers.

Finns det risk för att "adblockers" inte fungerar som de ska till Safari 5 (eller inte kommer att fungera efter framtida uppdateringar) om de är skapade med s.k. fulhack som jag läst om bland annat i denna tråd?

Har det kommit någon vettig blockerare som är konstruerad med Extensionsverktyget?

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2010-04-19 01:30

Vill hoppa på en VPN-tjänst men är verkligen ultradålig på det mesta som har med nätverk att göra...

- Kan det vara olika "kvalitet" på själva krypteringen hos olika VPN-leverantörer eller definieras en bra/dålig tjänst enbart utifrån vilka andra tjänster som ingår i priset (exempelvis att leverantören inte sparar loggar, inte kräver personuppgifter osv.)?

Ursprungligen av affi:

Jag använder VPN-tjänsten från:

Anonine

Använder du Anonines tjänst fortfarande och fungerar den bra?

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2009-05-19 11:33

Aha! Nu fattar jag! Tänkte väl att jag hade misstolkat det hela...:">:D
Tack för hjälpen!

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2009-05-17 00:53

Tänkte testa att resetta PRAM men blev lite fundersam när det stod följande på Applesupporten:

"Viktigt! Normalt måste batteriet bytas om PRAM-inställningarna inte behålls när datorn stängs av."

Kommer jag alltså behöva köpa ett nytt batteri om jag återställer PRAM:en? Nån som har koll?

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2009-05-01 23:18

Blev det någon Express sen...? Funkar den bra?

Med risk för off-topic och utnyttjande av Epoxus tråd har jag också några kluringar inför mitt eventuella AirPort Express-köp...Har en MacBook (den vita, 2,2 GHz Core 2 Duo, 4GB Ram) som jag vill kunna koppla upp mot nätet trådlöst men även en PS3:a som jag också vill kunna koppla upp.

Är grymt okunnig när det gäller nätverk och har några frågor:

- Är AirPort Express en skapligt bra/snabb router i jämförelse med andra liknande produkter i samma prisklass?

- Eftersom jag bor i ett litet studentrum på 17kvm är det inga större avstånd - är det stor skillnad i just internethastighet/prestanda mellan AirPort Express och den dyrare AirPort Extreme (men att AirPort Extreme har mer funktioner och därav priset)?

- Jag har bredband direkt ur väggen - är det bara att köra in ethernetkabeln i AirPort Expressen eller måste man ha ett modem "mellan" internet och AirPort:en?

- Kommer jag kunna ha den som accespunkt för PS3:an att komma ut på nätet med (för närvarande kör jag internet på PS3:an via MacBookens AirPort)

Om någon har koll på någon av mina frågor eller kan hänvisa mig till en mer passande tråd skulle det vara superschysst med ett svar!

  • Medlem
  • Göteborg
  • 2009-04-29 23:36

Tjo!

Hur gick det för dig sen? Fick du tag på någon annan skärm eller vad hände...?

Tänkte kolla om man kan få någon hjälp från någon i denna tråd, även om den inte varit igång på ett tag, för jag har ett relaterat problem - dock inte likadant. Kör vanligtvis min Cinema Display 20" (aluminium) kopplad till min MacBook och det funkar hur bra som helst. Dessvärre måste jag ibland, av olika anledningar, koppla in Cinema:n till min gamla PC-burk och detta funkade också galant fram till för någon vecka sedan. Nu, när jag kopplat in allt, slagit på strömmen och kör igång PC:n lyser Cinemans lilla diodlampa först upp som den ska men efter några sekunder slocknar den för att sedan blinka i tre korta stötar - och ingen bild kommer...

Enligt supportsidorna hos Apple beror blinkningsmönstret på att:

"Bildskärmen detekterar ett felaktigt grafikformat eller en upplösning som inte stödjs. Kontrollera att skärmen är kompatibel och starta om datorn. Återställ PRAM om problemet kvarstår."

Det konstiga är att felet bara kom en dag utan att jag gjort något. Kommer ihåg att jag hade lite meck med det för länge sedan, när jag köpte skärmen och skulle koppla den till PC:n, men klantigt nog kommer jag inte ihåg vad jag gjorde för att lösa det - om jag ens gjorde något...har testat att ändra upplösning på den via Mac:en innan jag kopplar in den till PC:n men utan resultat.

Om någon har nån koll, varit med om något liknande eller vet vart man kan få vidare info. skulle det vara superschysst om ni ville ge en hjälpande hand...e rasande eftersom jag fortfarande e halvt beroende av PC-aset! :mad:;)