Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
hjulström

hjulström

Medlem
  • Plats Fagersta
  • Registrerad 2007-10-13
  • Senast aktiv 2010-10-30
  • Antal inlägg 17

Foruminlägg

De senaste inläggen hjulström har skrivit i forumet.

1

Det som har testats att bytas ut är logikkortet, superdrivern, batteriet och minnena. Nån som har någon idé om vad det mer kan vara?

Mycket skum maskin jag har... för nu fungerar den igen. Verkar som den vill jävlas en vecka varannan eller var tredje månad.

Har fungerat utan problem tills nyligen.
Nu jävlas den mer än någonsin så köpte ett nytt batteri för att testa.
Verkar dock inte hjälpa med det heller.

Nån som har nån idé vad det mer kan vara?

Alltså, både logikkortet och batteriet är nu utbytta.

/Niclas

Det blev inget byte av batteriet i min dator, utan det blev byte av logikkort. Efter det har den fungerat utan problem.

Nu har Dustin Home uppdaterat rubriken och skriver att det är SO-DIMM minne.
SO-DIMM DDR3 2 GB PC3-8500 1066MHZ NON-ECC CL7 KINGSTON

Ursprungligen av widde:

Öhh, det där är väl ändå inga ramminnen för bärbara datorer? Dom ska ju heta SO-DIMM isåfall, vilket dessa inte heter. Kan dock ha fel, men det verkar inte vara några laptopminnen det där..

Jag blev också först fundersam, men vet att DustinHome tidigare har haft fel på rubriken på deras saker. T.ex. sålde dom en micro-dvi sladd som mini-dvi. Om man dock tittar på tillverkarens produktnummer så är det samma som kingston minnet som Lost_Kalle26023 tipsade om hos Komplett.se.

Tack för svaret. Jag lämnade in datorn till MacSupport i Västerås för service. Bra att ha en ganska så nära serviceverkstad som kan fixa datorn med garanti så man slipper skicka den till Holland.

Bara hoppas det funkar bättre när jag får hem datorn igen.

Kingston minnet finns även på Dustin Home för 695:- (Samma tillverkarproduktnr)
Dom brukar ha ganska bra pris på frakt och dessutom fraktfritt för studenter.
Minnena finns dock inte i lager just nu men kommer in den 27 nov.

DIMM DDR3 2 GB PC3-8500 1066MHZ NON-ECC CL7 KINGSTON

Hej!

Jag köpte en MacBook i November förra året och den beter sig väldigt konstigt nu. När jag kör på batteri så kan den helt plötsligt gå in i viloläget och bli helt okontaktbar i 1 - 2 minuter innan man kan starta den igen. Så kan den göra flera gånger på en laddning. När jag kopplar i laddaren så kan jag köra på som vanligt, men den kan växla ibland mellan batteriet med texten (laddat) och ett batteri med ett kryss. Det konstiga är att jag efter en vecka med detta problemet inte upptäckte det längre utan kunde köra med batteri i nästan två månader.. men nu har det kommit fram igen.

Har ni nån aning om vad problemet kan vara? Känns ju inge kul att köpa ett nytt batteri till datorn för en tusenlapp utan att veta om det är det eller att lämna in den i en macbutik för service om dom inte upptäcker problemet.

Nån ide? Nån som vart med om liknande?

/Niclas

Jag har iofs inte haft nån mac tidigare men fick min macbook idag och den har inga fel som jag ser. Jag är mycket nöjd med den. Snabb och tyst jämfört med dom PC's jag använt tidigare

Apple produkter i all ära, men ärligt talat så ser jag inte någon anledning att betala 600kr mer för en router med samma funktioner. Då jämför jag Airport Extreme och Linksys routern. Eller har jag helt fel? Vad är det mer för funktioner i Airport Extreme som är värt dom extra hundralapparna?

Tackar för snabbt svar.
Kör du även med WPA2?
Kanske inte skiljer så mycket mellan PC och Mac idag. 802.11n är ju en standard så vore inte så mycket problem. Dock blir man ju lite fundersam när det inte står nått krav för Mac OS X.

Hej!

Jag ska snart skaffa mig min första Mac (MacBook) och funderar på trådlösa routern Linksys WRT150N. Jag har provat att googla en del men ser mest att det är till PC. Någon här som vet nått mer om Linksys routrar fungerar till Mac? Jag har hållt på en del med trådlöst till PC, är det nån skillnad med trådlöst till Mac?

Med Vänlig Hälsning
Niclas

1