Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
raptorjr

raptorjr

Medlem
  • Plats Uppsala
  • Registrerad 2007-11-12
  • Senast aktiv 2009-10-27
  • Antal inlägg 36

Foruminlägg

De senaste inläggen raptorjr har skrivit i forumet.

Undrar om nån vet om det finns att köpa en förlängnings sladd för iPhone? Alltså ungefär som ladd/sync sladden men inte USB kontakt utan en hona, samma som sitter i telefonen, i den andra änden.

Vet att det finns utomlands, men blir dyrt med frakt och sånt för en liten sladd.

Ursprungligen av Robo-X:

Det verkar vara fel på format. Vilken mobil har hon? Kanske kan hennes mobil inte läsa formatet på bilden eller så är bilden för stor.

//Rob

Minns inte modellen, men nån hyffsat ny Nokia. Kan man ställa in hur stora bilder som ska skickas? Är ju inte att man skickar MMS för att få toppkvalité på bilderna utan mer bara visa en bild på nåt. Har hellre en inställning som alla mobiler klarar att ta emot än bara några få. Om nu det skulle vara problemet.

Ursprungligen av Robo-X:

Det är flera orsaker det kan bero på Tele2 som inte skickar MMS dit eller så är formatet fel så att din flickvän inte kan ta emot mmset. Eller hon kanske har stängt av dataroaming på sin mobil.

//Rob

Hon fick meddelandet men utan bild. Kanske formatfel då? Trist att det inte ska funka iaf.

Är det någon som provat att skicka ett MMS till en telefon i ett annat land? Eller använt sin telefon i ett annat land, t.ex. Norge?
Jag kan skicka MMS till mig själv i Sverige, men kan inte skicka ett till tjejen i Norge. Kunde heller inte skicka MMS till mig själv när jag var i Norge.
Jag har Tele2 som operatör. Någon som har nåt tips på hur jag kan lösa det? Åtminstone kunna skicka MMS från Sverige till Norge.

Perfekt mackeswissman att du fått lite fart på detta, då kanske nån kommer på hur man fixar de sista små problemen.
Tror du är bättre på rubrikskrivning/marknadsföring än vad jag är. Min tråd var det ju inte alls lika bra drag i som den här
Ju fler som testar och använder desto större chans är att vi kanske kan få en svensk installer som gör allt lite enklare.

Va kul att det blev lite liv angående svenskt tangentbord.

Sorry att jag inte hann svara dig Epoxus men jag ser att du fick tag på filerna ändå.

Ja det är ju lite småproblem med tangentbordet, vore jäkla nice om det kunde fixas till i framtiden. Vet inte om det är nåt man kan lista ut själv eller om det är nåt fel i MobileEnhancer. Då får man ju bara hoppas att dom släpper en ny version.
De problem som jag märkt är:

Funkar inte i Safari.
Ibland kommer det fram en popup som säger att man använder cyrillic keyboard.
. och , visas inte som ! och ? i porträttläge när man trycker ner shift.
I landskapsläge så täcker shifttangenten över ena kanten av Z när den trycks ner
jobbig installation eftersom man måste ha norska versionen av MobileEnhancer, installationen förstår inte att du redan har en version installerad.
Kom fram nån konstig rysk inställning i Settings/General/Keyboard.

Men trots dessa små problem så överväger det ju allt att ha riktig åäö. För mig så får jag mycket bättre flyt i skrivandet samt att jag tycker rättstavningen(med tricket man ska göra och ha engelskt tangentbord) ställer till mer problem än den hjälper. Väldigt sällan som den faktiskt föreslog det ordet jag ville ha. Ofta så ville jag inte ersätta a mot å eller ä, utan ha nåt väldigt vanligt svenskt ord. Då blev det ofta fel när man råkade trycka mellanslag och var tvungen att sudda hela ordet. Så jag är helnöjd med att iaf ha åäö på tangentbordet när jag skriver sms eller chattar med MobileChatt, underlättar avsevärt.

Fick tag på hela paketet med filer från nån dansk site. Så jag ändrade lite och har nu åäö nästan överallt. Av nån anledning är det inte rätt tangentbord som visas när jag använder Safari. Men i Notes och SMS så har jag nu tangentbord med synligt åäö. Dock nån liten grafisk bugg när shift är intryckt i landskapsläge, så är shifttangenten lite för bred så den täcker lite av Z.

Inte jättesvårt att installera, men om nån kunnig hade fixat eller kan fixa detta ordentligt så kan det nog bli bättre.

T.ex. så måste man ha MobileEnchancer 2.0 installerat, vilket jag hade. Men var ändå tvungen att installera den MobileEnhancer som låg på den norska sidan. Fick även försöka flera gånger innan den kom in för den sa att den behövde MobileEnhancer för att kunna installera. Moment 22? Men säkert nåt i den norska installern som gjorde det. En mer generell installation hade nog kunnat kolla att MobileEnchancer är installerat inte just att det måste vara den norska.

Sedan efter installation av det norska tangentbordet(eller kanske var den norska MobileEnhancer?) så fick jag nån extra inställning i Settings/General/Keyboard. Står nu nåt på ryska som är avstängt. Har ingen aning om vad det är

Sista grejen är att när man byter tangentbord så visas ju tangentbordsnamnet nån sekund på mellanslagstangenten. När jag nu byter till mitt åäö tangentbord så står det nåt på ryska där. Bara en liten grej som säkert kan fixas.

Lite smågrejer, även om jag verkligen skulle vilja ha rätt tangentbord i Safari är en ganska stor grej för mig, så funkar det hitills förvånansvärt bra.

Hoppas nån med lite mer insyn i iPhone kan göra det här ordentligt och lägga ut.

Ja det är kanske lätt att köra standardsvar utan att läsa inlägget. Är väl mest pinsamt för Marco

Anyway, vore kul om nån kunde fixa detta för sverige också så man kan känna hur det känns. Tycker flytet i skrivandet förstörs en hel del när man inte har direkt tillgång till åäö. Även om tangenterna kanske blir lite mindre så tror jag att man vänjer sig på samma sätt man vande sig första gången man skrev på iPhones tangentbord.

Men nu är det ju gjort för ett språk så då borde det ju inte vara så svårt för de som kan ändra i dom där filerna att bara sätta dit å och ö istället. Håller tummarna.

Så dom har fixat detta också? Förut när jag frågat så har det bara varit att man får fram åäö genom att hålla ner a eller o. Kollade innan jag skrev här för jag tyckte att det kanske var nåt man skulle trycka lite extra på att nu fick man ett äkta svenskt tangentbord eftersom det är nåt som många vill ha. Men såg inte ett knyst om det.

Men ingen blir gladare än jag om det redan är fixat

Hittade detta http://ipod1.no/artikkel/2587/helnorsk-tastatur-med-%C3%A6%C3%B8%C3%A5-p%C3%A5-iphone

Om norrmännen kan så ska väl även vi svenska kunna? Eller det kanske redan finns men jag har missat det. Verkar som detta åtminstone gäller version 1.1.2 och det skulle passa jäkligt bra för mig. Men så måste ju nån kunnig plocka isär norskarnas skapelse och fixa svenska åäö istället. Visst vore väl det möjligt?

Att hålla in a eller o för att få åäö, är det det som ifun.se menar med att dom nu säljer telefoner med åäö tangentbord? Eller går det att få åäö synligt på tangentbordet? Hålla ner a eller o känns bara som en nödlösning och jag skulle vilja ha åäö direkt på tangentbordet.
Men jag lyckades aldrig hitta det för 1.1.2, men det kanske är möjligt nu med 1.1.3?

Vilken uppgift är det som säger att det är det bästa på marknaden? Skulle bara vilja veta vad det kortet har som ingen annan har som gör det bäst.

Har inget att göra med i vilket land du är, utan vilket land ditt sim kort är ifrån.

Okej, men då är det väl lugnt då. Visste inte att telefonen startade Wifi, kollade mail och sedan kopplade ner. Trodde Wifi var kört när telefonen är låst. Men det förklarar ju saken varför jag fick ett mail när telefonen var låst. Då kanske man kan slå på den automatiska uppdateringen av mail igen.

Ursprungligen av Patrik D:

"Hittar på saker"? kan du förklara? Verkar ganska omöjligt att den kopplar upp mit GPRS om du inte fyllt i några uppgifter.

Med hitta på menade jag att jag fick en mailuppdatering fastän telefonen var låst. Och jag hade fått intrycket av att när telefonen är låst är Wifi avstängt så då var ju GPRS enda möjligheten för telefonen att kunna uppdatera mailen.

Kan det vara så att det finns information om hur den ska koppla upp sig med GPRS på SIM kortet? För på den gamla telefonen så testade jag GPRS nån gång.