Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Röglemannen

Röglemannen

Medlem
  • Plats Höör
  • Registrerad 2007-12-26
  • Senast aktiv 2010-11-27
  • Antal inlägg 36

Foruminlägg

De senaste inläggen Röglemannen har skrivit i forumet.

Ursprungligen av theoo:

Jag läste den här recensionen: Unibody MacBook (late 2009) review

Så nu börjar jag tänka att jag ska lägga till ett par tusen. Är det någon som vet om jag förlorar något på att avbeställa en order som inte har skickats från Apple än?

Mycket bra argument till att inte köpa den ja, tack nu börjar jag känna mig säker jag med!

Ursprungligen av CEk:

För 2000:- till får man alltså;

Aluminiumdesign
Upplyst tangentbord
Firewire
90 Gb MINDRE hårddisk

Hm?

Ja jag tycker också det låter lite gränsfall och lägga de pengarna...

Ursprungligen av Capeman:

Nej, det är inte en likadan panel, men nästan. Enligt Gizmodo har MacBook Pro 60% större färgtonskala, vad nu det betyder för någon som mig som inte är insatt.

MacBook saknar FireWire, IR och SD-kortläsare, kan ha max 4 GB RAM mot MBP 8 GB, men har större hårddisk, 250 GB mot 160 GB. Detta är då i standardutförande. Dock tror jag att aluminiumchassit gör stor skillnad i känslan. MBP känns oerhört fina och repas antagligen inte lika lätt.

Det är alltså lönt att lägga 2000 kronor mer på en macbook pro med andra ord? Men om man är fattig student och inte känner att just ramminne och firewireport är så viktigt med tanke på vad man ska använda den till, då är väl inte den vanliga macbbok fy skam, med tanke på uppfräschningen? det enda jag kan tänka på i sånna fall är aluminiumchassit som tåler mer stryk, fast så dålig kvalité håller väl inte plastchassit?:P Dock är den vit, kan ju bli rätt lätt o se smuts o.d.

Som jag har fattat det så är det samma skärm på den nya macbooken nu som det är på macbook pro, alltså den lite lyxigare LED-skärmen och inte den gamla skärmen, samt styrplattan ? Det är bara det att macbook pro har aluminiumchassi och den här fortfarande plast, saknar firewire och andra småuttag? Ser även att det är 250 gig som följer med, så vad, förutom alla småsaker och aluminiumchassit, gör att man vill köpa pro? De känns ganska så likvärdiga, eller?
Anledningen till att jag frågar är att jag snart ska införskaffa mig en macbook, dock vet jag inte vilken.

Jag lyckades på andra försöket o vad ska man säga.... KANON! Tack the plague för allt nu e dan räddad:P

Ursprungligen av theplague:

Iofs inte, men det ska vara skitsamma.

Man kan synka tillbaka allt med en gammaklbackup, men jag tror det är så pass stort hopp(1.1.3 -> 2.1) att det är nog vettigt att ställa in som ny telefon. Jag gjorde det sista iaf.
Men testa och se hur prestandan och funktionerna blir och meddela, blir det krångel är det ju bara att göra om det igen.

Okej ja e helt med på vad du säger=) så det blir att ställa in som en ny telefon... Om man sen vill göra den svensk så finns allt det på installer eller cydia?=)

Ursprungligen av theplague:

Ja, det ska vara så enkelt. Det var det för mig från 1.1.4(i princip samma som 1.1.3).
Kör på bara.
För mig gick det klockrent.

Och du använde också ZIPhone innan dess då?=) sen en fråga till, det som Itunes lagrar när man synkroniserar... kan man synca tillbaka det i telefonen när man e klar?=) eller e det samma som innan att det var bättre o börja om på nytt o bla bla..?:) tackar för svar!

Hej!

Efter att ha fått min Iphone i mars-månad, uppgraderat den när jag fick den o jailbreakat samt låst upp den med ZIPhone, har ja inte varit här inne på ett tag. Allt har liksom flytit på jättebra och inte funderat på att uppdatera. Men nu är man riktigt sugen.

Jag har inte vågat uppdatera från 1.1.3 innan, då många sa att om man använt ZIPhone så skulle något ha hackats så att det var svårt att uppgradera... kommer inte ihåg vad det var, kanske baseband eller bootlouder? Iallafall verkar det nu som att man kan ladda ner QuickPwn, restora enligt guiden till 2.1 o sen kör man bara allt. Och därefter har man en telefon man kan ringa med o använda svenskt sim-kort i även om man låst upp telefonen tidigare i 1.1.3 med hjälp av ZIPhone? verkar kanon då iafall:P

O jag säger som alla andra att man är för noobig för att göra ett dumt misstag o frågar gärna i onödan då:)

Jag behöver hjälp med att uppgradera till 1.1.4 och JA jag har läst många trådar men har inte riktigt blivit säker på vad jag ska göra...

Bakgrund: Iphone oob 1.1.2. Första jag gjorde var att uppgradera till 1.1.3 i itunes och sedan låste jag upp den med ZiPhone - do it all - och har kört på det nu i 2 månader ungefär... Nu vill jag uppdatera till 1.1.4..

Hur ska jag göra med iLiberty? antagligen så har jag 3.9BL på telefonen och då osäker... ska jag återställa telefonen och uppgradera till 1.1.4 i itunes efter det? Efter det ska jag bara köra activate och jailbreak i iLiberty och inte downgrade bootloader 3.9 bla bla eftersom jag redan har nedgraderat den? och jag körde i början programmet bosstool: relocate fonts and ringtones, försvinner den funktionen så att ja måste göra om det sen i 1.1.4 igen? "minne övrigt" i itunes minskar då alltså från nuvarande 365 mb till ursprungliga 300 mb eftersom man efter återställningen raderat alla tredjepartsprogramm?

Sen efter allt ska jag skita i att synca tillbaka allt från förra telefonen och köra telefonen som en ny? har hört att de kan skita sig annars... men kanske bara för de som kört 1.1.1 o tidigare versioner?:S

Hoppas ni förstår min fråga är sjukt sugen på o uppgradera...

MVH

Markus Nilsson, stolt Röglefan av det nya elitserielaget!

när man trycker på återställ i itunes, försvinner den minnesplatsen som mina spel och övriga program tog på minne övrigt? alltså nu har jag: 363,2 mb övrigt och från början hade jag ungefär 300.. försvinner de 63,2 mb:en från övrigt minne? och sen en fråga till: ska jag ta ut mitt sim-kort och sätta i at&t kortet innan ja använder upplåsningsprogrammet?

Ursprungligen av Gustav_LKPG:

Testa att installera community Sources. Det gjorde jag just och fick det att funka.

Jag försörkte typ tio gånger sen funkade allt:D skit i det ja sa innan nu funkar det iafall.. tack ska du ha!;)

Ursprungligen av Gustav_LKPG:

Testa att installera community Sources. Det gjorde jag just och fick det att funka.

Community Sources 3.5? Ja har testat ladda ner Swephone och installera men de funkar inte iheller. ja kan lägga till sourcen men inte installera. package download failed står det... Står att Installer e version 3.0.. e de den man ska ha eller ska ja uppdatera den på nåt sätt för att de ska funka i 1.1.3?

Ursprungligen av Gustav_LKPG:

Ja det skulle jag tro.

Okej gött!

Okej hoppas det, du menar att de borde gå om man provar en annan gång typ imorrn? Sen en annan sak till, gör Ziphone att man installerar openSSH på iphonen? om inte hur får jag det?

Hej jag hade en 1.1.2 OTB Iphone 8GB från USA som jag, innan jag låste upp den med Ziphone, uppgraderade till 1.1.3. Allt funkade men när jag ska installera BSD Subsystems så installeras det till typ 8/10 sen så står det Package download failed:( vad e felet? går inte o installera:( Detta händer varje gång ja ska göra något... Snälla hjälp!

Senast redigerat 2008-02-12 22:16