Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
MacFille

MacFille

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2008-01-04
  • Senast aktiv 2013-02-16
  • Antal inlägg 29

Foruminlägg

De senaste inläggen MacFille har skrivit i forumet.

Undrade om det finns en lösning som innebär att jag kan överföra min musik från iTunes till iPod Touch 2G trådlöst istället för USB-sladd som det är nu?

PS. Om nu lösningen skulle innebära att jag måste ha en jailbreakad iPod Touch 2G så är det inte heller några problem.

Med vänliga hälsningar

Varför skulle en köp-/säljsida vara intressant när det finns eBay/Tradera?

Nu är det så att jag har en stationär PC och en bärbar MacBook hemma. Ett problem med synkroniseringen som jag har märkt är att såfort jag försöker synkronisera något på Windows som jag tidigare har synkroniserat på min MacBook (min kalender exempelvis) så klagar iTunes på att det är ett helt annat konto som skall synkroniseras och frågar mig om jag vill använda det istället (?). Jag klickar ja... problemet är att det informationen jag tagit från min MacBook försvinner helt och hållet och ersätts av den informationen som finns på min stationära PC-dator vilket jag inte vill att det skall göra. Jag vill helt enkelt att mina två datorer skall komplettera varandra med informationen jag lägger in... inte förlita mig helt och hållit på en av dom.

Går det att fixa?

//Mvh

Sålänge spelen stödjer XP kommer jag nog aldrig att "uppgradera" mig.

Ok vissa låtar har jag valt att inte skriva någon titel på Album:

Problemet uppstår dock när jag har överfört klart låtarna till min iPod Touch. Alla album ser jag korrekt... inga problem där... men vart är mina låtar som saknar album-titel? Jag tycker det borde stå något i stil med "Okänt album"... eller iaf. dyka upp i cover flow... men där ser jag bara mina album inget annat. Jag hade inte funderat över detta om iTunes hade visat samma beteende. Men på iTunes fungerar det klockrent (dvs. alla album visas, och sen längst till höger alla singlar som saknar album-titel).

Help?

Ursprungligen av Luzer:

Så om jag har 10 låtar i ett album, som alla ska visa samma bild, sparas min bild 10 ggr då? Isåfall är det ju ett väldigt dumt system. Varje bild borde ju bara sparas en gång, och sedan sparas bara informationen i låten vilken bild som ska visas som cover.

Tror faktiskt det är så. Tycker också det är rätt dumt system.

Ursprungligen av Luzer:

Tar covers verkligen så mycket plats, 600x600 är ju inte stor upplösning heller utan ligger väl på 500k max eller nåt. Sen sparas väl varje bild bara en gång hoppas jag, och inte på varje fil/låt som ligger i samma album?

Om man vill att alla låtar ska visa albumbild på ens iPod så ja... då måste varje enstaka låt ha bilden inbakad i sig.

Jag vet att iTunes stödjer cover-bilder i dimensionerna 600x600. Nu är det dock så att jag har märkt att mina album blir rejält mycket större när det handlar om ~100 låtar/album när jag lägger till bild.

Jag kommer som ni nog misstänker använda mer min iPod Touch än lyssna på iTunes på datorn, därav behöver mina album-bilder inte vara sådär blodigt högupplösta.

Dock undrar jag vilken kvalité/format tycker ni är den mest resurssnålaste utan att kvalitén blir märkvärdigt lidande på ens iPod Touch?

Förlåt min lilla difusa fråga...

//Mvh Philip

Mmm är själv påväg att köpa mig en iPod Touch 2nd gen 16 GB... angående jailbreak-biten är det bara att snällt vänta... men tills dess tycker jag Apples officiela mjukvara duger lugnt.

Tror nästan det var den faktiskt som jag fick se. Blev iaf. mäkta imponerad när jag såg att den inte lämnade kvar några fingeravtryck efter man hade varit och pillat på den.

Var i butiken och skulle köpa en iPod Touch 16 GB 2nd gen. Dock så frågade om det fanns något skydd för skärmen (mot repor) och då sa personalen att dom hade ett skydd för framsidan som skyddade både mot repor samt fettfläckar.

Mannen i butiken tog fram sin iPhone och lät mig känna på den, och visst kändes kanske liiiite trögare men jag blev häpen över att det lämnade ingen fingeravtryck osv. Jag frågade hur den feste sig, och det var tydligen något kladd mellan iPod:en och skyddet som höll det ihopa.

Så frågan är nu... är det smartare att köra med eller utan skydd?

Intressant tråd. Lär bokmärka den. Dock låter det på er att kryptering bara i längden är besvärligt då alla inblandade partner måste ha nykel/lösenord för att ens kommunicera med en (vilket jag är säker att 80% av det svenska datoranvändarna inte förstår sig på/orkar fixa då dom har andra intressen så som fotboll/festa).

Ursprungligen av studiox:

Har du installerat Vmware tools? Det är absolut nödvändigt för att du ska få en grafik som utnyttjar ditt grafikkort. Annars använder windows en "diverse" drivrutins som inte är optimerad alls och som är lika snabb som en sköldpadda..

Ja VMware Tools installerades när jag installerade Windows XP.

Ursprungligen av studiox:

Har du installerat drivrutiner för grafikkort i din virituella miljö? Sånt burkar göra att muspekaren inte hänger med riktigt och skapar lite födrönjningar.

Annars skulle jag rekommendera att du körde bootcamp (Om du jobbar PRO med din mac) eller som Ipod_lover säger: Köp ett mac program istället som gör jobbet!

Jag har inte installerat några grafikdrivrutiner under Windows XP nej.

Sen vill jag inte köra Boot Camp (hur ska jag kunna överföra mina bilder jag gör i Windows till Mac OS X) samt starta om datorn hela tiden när jag vill byta miljö.

Jag har installerat nu diverse bild-/ritprogram för Mac OS X istället... tror jag klarar mig på dom sålänge. Tack för eran feedbacks (trodde först det var mitt virtuella operativsystem det var fel på, men tydligen är det rätt vanligt).

Har märkt att mitt openCanvas och Manga Studio EX3 i virtuell Windows XP-miljö går ett par millisekunder efter när man försöker rita något (högst irriterande särskilt när man sitter där med en Wacom-platta). Kör med VMware Fusion. Har ni haft något liknande problem, och hur har ni i sådana fall löst det?

Kör med en MacBook, 2,2 GHz C2D-processor, 2,5 GB RAM-minne samt Leopard.