Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
reza666

reza666

Medlem
  • Plats Malmö
  • Sysselsättning reza666
  • Registrerad 2008-01-06
  • Senast aktiv 2020-04-28
  • Antal inlägg 173

Foruminlägg

De senaste inläggen reza666 har skrivit i forumet.

Jätte bra lista! Jag sålde min XS Max då jag saknade min Note8 för mycket. Jag klarar inte av att inte ha en homescreen som jag inte kan anpassa och uttnyttja ytan på! Samma sak med widgets. Det är ovärderligt.
Jag använder också skärmdelning en hel del på min telefon. en XS Max hade varit perfekt för det men nääää
Jag jag gick från Note8 till iPhone XS Max så kände jag direkt att herre gud vad Apple har blivit dålig på mjukvara sidan. Deras hårdvara må vara grymt men iOS känns ruskigt föråldrad.

Ursprungligen av PaO:

Var på Disney on Ice i helgen med barnen
Otroligt många som filmade vertikalt ?

Fattar mig inte hur de tänkter.....man filmar mest take och shit med vertikalt om man nu inte står nära vilket är inte fallet här.

Men men , jag är shit nöjd med min Note9 och priset högre än så är lite galet. Tror inte många betalar det.

Ursprungligen av MultiMan:

Vad är det du saknar med Huawei Cloud och även Phone Clone (som jag redan hunnit använda vid byte mellan tre telefoner (angående det jag fetstilat i ditt inlägg).

Ni alla verkar ju väldigt pålästa och skriver spaltkilometer så därför vore det intressant att veta hur ni tycker Huawei har klarat uppgiften med telefonbyten (Phone Clone) och online-backup (Huawei Cloud).

Jag har varit väldigt nöjd. Enda som jag fått justera ibland är några mailkonton och att installera om säkerhets/bankprogram som BandID, Glaze, Ecster och möjligen någon till som Kivra, men så vill jag minnas det är med Apple också.

https://www.mobil.se/nyheter/s-fungerar-huawe...
https://huaweimobileservices.com/cloud-2/
https://www.sweclockers.com/forum/trad/149760...
http://consumer.huawei.com/minisite/se/phonec...

Jag har haft många Android lurar men aldrig en Huawei så jag kan inte tala för det. Och det är kanske det som är problemet också.
Detta är ett väldigt kritisk funktion som borde ligga i Android som OS och inte ha olika lösningar från tillverkare.
Det som aldrig har fungerat med backup/restore är väll det att många program sparar inte inställningar och sin data hos google. Det är väldigt olika från program till program. Andelen av program som har speciellt lösningar är rätt mycket större än apple.
Det är också så för många spel där min progress går puts bort vid köpe av ny Android lur medan på iOS så får jag tillbaks mina sparringar och allt.
Android har växt en hel del men det är inte lita långt framme som iOS tycker jag (i just det området).

Ursprungligen av PaO:

Nu när nästan alla årets flaggskepp presenterats så kan man än en gång se att de är så oerhört lika.
Oavsett vilken man köper blir man nog mycket nöjd.
Dock hade jag personligen tyckt det varit jobbigt att byta till iPhone och ge upp de saker jag gillar extra med Note serien.
Nu blir det spännande att se om Samsung visar upp sin F1 i November ?

Saken är att det är riktigt svårt att göra något spännande med telefoner nu när de har typ allt man kan önska sig (tills något riktigt revolutionerande dyker upp). Men med Android kan man göra telefonen mycket trevligare med olika launchers. Nova som ex är så otroligt trevlig och låter mig göra allt möjligt utan att påverka prestanda eller batteri.
Jag älskar min Note8 fortfarande och använder det lite då o då. Men på grund av säkerheten som clipboard sharing, Android i sin helhet så använder jag min nya iphone som min primära även om det svider lite när jag vet hur mycket trevligare min Note8 är i vissa fall.
Tyvärr finns det ingen perfekt lur idag utan man får avgöra vad man prioriterar. Android i sin helhet är en mycket bättre "telefon" men det är många saker man då ger upp i form av säkerhet och även backup möjligheter som lustigt nog iOS fortfarande är kung på.
Att de inte har lyckats göra en total backup på Android än idag är bara ofattbart för mig. Då pratar jag om all data utöver program och kataloger. Man kan göra det mesta med flera program och en del strul men på iOS är det super simple med restore genom itunes.
Jag såg att Samsung har hittat på en egen lösning så det har jag inte testat. Möjlig att det är lika bra men jag tvivlar.....

Note9 var inte så värst mycket bättre än Note8 men jag vet att jag kommer och köpa även deras nästa Note. Note serien är bara bäst
Sa jag att jag är "lite" galen i telefoner

Ursprungligen av matssoderstrom:

Är det fortfarande 4 ikoner som får plats i dockan? Även på XS Max? Jag hittar inga bilder som visar det på apples hemsida.

Löjligt nog så får man leva med det tills iOS 13 kommer. Läste att de ska uppdatera en hel del i gränssnittet. Man kan hoppas.

Ursprungligen av jonasn:

Jag köpte min första iPhone 2008 när de släpptes i Sverige och har sedan dess tappat räkningen på hur många jag har haft, men jag har i alla fall använt iPhone sedan operativsystemet hette iPhone OS och saknade MMS, App Store, multitasking och urklipp. Jag har jailbreakat och unlockat iPhone 3G, 3Gs, 4, 4S och sedan tyckte jag det tappade charmen lite.

Jag har förresten jailbreakat senare med, men då var det en Apple TV.

Jag hade första som inte ens släpptes i Sverige, åkte till Dubai för att köpa, har en helt ny fortfarande
Minns gamla goda tiden när alla klagade att iPhone var shit och saknade MMS...så snabb det gick innan de stora gick omkull för att de var arroganta. Kanske historien upprepar sig, vem vet.

Ursprungligen av jonasn:

Jailbreakade iPhone 6 med men såg inte riktigt poängen med att köra halvstabila program som nån tonårig hacker knåpat ihop i Ungern. Det var helt enkelt inte driftsäkert nog. Ett par av programmen var riktigt vettiga, som tex nån backuplösning jag körde, nån SMS-app som bland annat kunde schemalägga meddelanden samt nån app som fotade personer som knappade in fel kod. Men mängden strul det innebar var inte proportionerlig mot nyttan.

Så lite diskriminering och konstig attityd mot utvecklare. De duktigaste utvecklarna idag är unga och det är inte så att allt släpps av tonåringar. Jag har kört en hel del appar från cydia och de var hur stabila som helst. Klart kör jag inte allt blind utan tar sånt som har många download och har funnits ett tag. Men håller med att jag har blivit mer försiktig med åren på vad jag installerar nu när jag har mer känslig data med mig.

Ursprungligen av jonasn:

Att skicka in förslag och "skriva på olika sidor" påverkar nog inte Apple speciellt mycket.

Finns inte så mycket mer man kan göra. Om tusentals personer gör det istället för att klaga på dessa forum så borde det påverka mer.

Ursprungligen av jonasn:

Bra input där, det är nog precis som du säger inte många som vet om det. Däremot - om säkerheten är viktig för dig borde du inte använda program som är skapade specifikt för att åsidosätta säkerheten i din mobil om du inte vet vilka som står bakom mjukvaran.

Det är typ inbakad i operativsystemet om du köper Galaxy lur så inget man gör frivilligt om man nu vill ha Samsung.

Ursprungligen av jonasn:

Jag förstår helt enkelt inte varför man inte köper en Androidmobil om det nu är de funktionerna man vill åt. Google Photos är asbra, minst lika bra som iCloud Photo library. Alla andra funktioner fungerar också - gmails kontakter är väl den sämsta av deras tjänster men annars är likheterna stora.

Det kanske är jag som har blivit gammal, men jag ser helt enkelt inte vitsen med att pilla. Det kan kanske vara så enkelt att jag har mer pengar än tålamod och att jag helt enkelt inte finner något nöje i att mecka med skit som ändå fungerar bra som det är. Jag köper idag hellre en 25000-kronorslaptop med bra garanti än att spendera en tredjedel av beloppet på att själv bygga en dator med dubbla prestandan, men det har kommit gradvis de senaste 18 åren, tillsammans med insikten att saker/tjänster sällan fungerar bra om man försöker få dem att göra saker de inte är avsedda för.

Det är inte så att det inte finns förbättringspotential. Råformat i kameran, upplättningen av Homekit-reglerna och Apples uppköp av Workflow är saker från de senaste åren som jag har gillat skarpt.

Nu tar jag paus från den här tråden. Precis som jag inte orkar försöka få min iPhone att vara en Androidmobil orkar jag heller inte diskutera detta mer.

Det är också konstig sak och säga. Om du har en PC dator eller Mac dator så vill du ändå kunna använda båda till samma saker. Att de kör olika OS betyder inte att du vill ha inlåsningar och massa begränsningar. Till ex att ha splitt screen på en iPhone XS Max är något Apple kan enkelt lägga till. Att kunna använda flera använda Bluetooth profiler har de kunna göra riktigt länge (jag har varit bluetooth utvecklare och testat mot deras produkter en gång i tiden för många år sen). Samma sak med tema och massa annat. Varför ska man till ex vara låst till 5 ikoner längst ner? Finns hur mycket som helst som suger på iOS men mycket som också är bra naturligtvis. Man behöver inte pilla särskild mycket om man inte vill men att inte ens kunna göra det är problemet. För 7-8 år sedan använde vi inte våra telefoner till hälften av vad vi gör idag så argumentet att "göra saker de inte är avsedda för" håller inte.
Själv kan jag däremot tycka att använda telefonen för "Råformat i kameran" är ganska onödig men det är för att jag inte har det intresset. Så bara för att du inte ser nyttan betyder det inte att vissa funktioner är onödiga.

Nyfiken bara, vad kör du för mail klient? Jag har använt gmail länge och tycker funktionellt är det överlägset Apple's mail klient men eftersom jag överger Google mer och mer tack vare dera data mining så vill jag köra annat. Outlook så länge har varit det bästa men du har kör något bättre?

Ursprungligen av kfrid:

Detta sker framför allt när lösenord ska matas in. Notishanteringen i iOS är inte alls rolig heller. På Android kan man göra det mesta utan att öppna apparna, medan det på iOS t.o.m. kan ligga kvar en siffra på appikonen trots att jag klickat bort notiserna.

Detta är jätte bra! Många vet inte men flera av keyboarden sparar dina password i klartext i sin clipboard. Detta gör inte iOS och det är därför det byter keyboard. Detta var en av mina största problem med min Note8, den sparar allt och man kan (vad jag vet) inte välja bort det. Shit tråkig att denna viktiga säkerhetsbrist inte tas upp av flera reviewers. Jag har massor av password och kör med mSecure som är helt grym men vad gör det när alla mina password sparas i klartext i lurens historik där alla appar kan komma åt. Orkade inte rensa det efter varje gång. Det är sånt som drog mig till iOS. Säkerheten är viktigare för mig.

Ursprungligen av jonasn:

Jag tror man måste välja här. Antingen har man ett "låst" system där man inte kan ändra teman, byta teckensnitt och lägga till widgets, eller så har man ett system där man kan ändra allt men som drar mer batteri, har ett inkonsekvent gränssnitt (eftersom alla appar aldrig kommer att stödja alla teman) och en mindre stabil miljö överlag. Det här är inte kritik mot Android specifikt, samma resonemang gäller på till exempel Windows. Installera ett par tillägg som ändrar hur systemet fungerar och se vad det gör med stabilitet och batteritid.

Personligen tycker jag att iOS har en rätt okej balans. Det är lite dumt att man måste gå omvägen via antingen iTunes store eller Garageband på datorn om man vill lägga till en ny ringsignal, och det kan vara lite meckigt att importera ett GPX-spår till rätt app (även om det mest beror på apptillverkaren), men annars har jag inga större problem med hur filsystemet fungerar. Det är snarare så att man får tänka om - hantera bilder i stället för jpg-filer. Hantera musik istället för MP3. Låt systemet sköta filerna. Att hålla på med mappar och filer är väldigt 1998.

Jag har kört Tasker på ett gäng olika Android-lurar och tycker det är en bra sammanfattning av ovanstående. Den låter dig göra lite vad som helst, tex ställa in ljudlöst läge baserat på kalendernoteringar och.. öh.. ställa skärmens ljusstyrka baserat på månens fas, eller liknande. Problemet är att inget fungerar felfritt, allt fungerar olika på olika telefoner beroende på vilka funktioner de har och hur de är implementerade, mjukvaran drar väldigt mycket batteri och i slutänden blir ditt liv inte bättre av att din telefon automatiskt stänger av Bluetooth när du är hemma.

Det här låter kanske som en Android-bash men i själva verket undrar jag varför folk vill ha ett snorgrönt tema med Comic Sans på sina telefoner, annat än av principskäl.

Tillägg: Jag resonerar så att om jag betalar nästan 17 papp för en iPhone XS så är det för att Apples ingenjörer och designers har skapat hårdvara och mjukvara som fungerar bra, är effektiv och hjälper mig åstadkomma det jag vill. Vill jag ha en telefon där jag kan ändra allt själv så är det inte en iPhone jag vill ha utan något annat.

Du har fel om en hel del saker men för att göra det kort så föreslår jag att du gör en jailbreak någon gång och ser hur mycket mer du kan göra med din iPhone. Du kan göra sååååå mycket kul utan att minska batteri eller tappa någon i gränssnittet. Även om du tappar några % i batteri så ska det valet falla på användare tycker jag.
Tyvärr har Apple fått många och tro att det är antinget allt eller inget och det är sjukt galet att många faller för det. Våra lurar kan så mycket mer än vad vi får. Med Jailbreak öppnas en helt ny värld med roliga och väldigt användbara verktyg som finns på Android. Mycket av det Apple lägger till kommer från den världen.
Man ska inte bara acceptera saker utan vi ska kräva mer från Apple vilket är också varför jag skickar in nya förslag till de och skriver på olika sidor. Kanske förgäves men jag göra vad jag kan

Ursprungligen av Redaktionen:

Denna inbitna Android-användare har nu levt med Iphone i ett år, och efter mina veckor på resa i Japan har uppskattningen för äpplets värld vuxit. Men inget är perfekt.

Läs hela artikeln här

Jag har länge kört med 2 lurar, en iphone och en android (LG, OnePlus, Note8). Jag gillar verkligen mina Android för att man kan göra så mycket med de men det som gör mig glad med min iPhone är att det är konsistent i alla menyer och appar. Sen vet jag att alla mina inställningar, data och kataloger flyttas mellan mina hopp till nya iphone.
Det tråkiga med iPhone är att desktopen är grymt omodernt numera. Jag vill ha andra themes, widgets och frihet att göra mer med min 15000kr lur.
Sen har Apple för många inlåsningar som att man inte kan välja Bluetooth profil och som du nämnde ha en riktig filsystem man kan komma åt. Med appen Files har man tagit ett steg framåt men det är inte bra nog för 2018.

Vad jag ogillar mest med Android är att uppdateringar är få och man vet aldrig när och vad man får (oneplus är kanske lite bättre än andra i detta men ändå). Sen har vi Android som tillåter för mycket och de flesta appar har olika sätt att navigera, göra copy/paste eller markera text och dylik. Android har blivit mycket bättre men fortfarande inte helt perfekt.
Jag vet heller aldrig vad som sparas när jag hoppar till nästa Android lur vad gäller mina inställningar och vad som fungerar.
Och kanske det som gör att jag inte vill använda min Android just nu är just Google som jag känner blir mer och mer "intrusiv". Jag vill använda deras tjänster så lite jag kan. Kör till ex duckduckgo numera istället för google. Har börjat också använda annan mail än gmail.

Ja kort och gott idag är båda dessa OS bra och dåliga på sitt sätt. Ingen av de är perfekt men för tillfället föredrar jag också iOS. Har varit emot ögon scanner men det fungerar sjukt bra. Enda tråkiga med XS Max är att det är lite för tung och för bered. Note8 är så har än så länge den perfekta vikten/måtten.

Ursprungligen av Ida Blix:

Tackar, det blev en kort nyhet om detta. Förhoppningsvis är laddningsbekymret nu ur världen.

Funkar än så länge, testat 2-3 gånger och det har funkat så lång.

Ursprungligen av BlackSmp:

Ok. Men det framgick inte av frågan som jag svarade på.

Hur som helst så har jag inte märkt av något problem med LTE. Telefonen fungerar som den ska. Musikstreamning och SR play fungerar utan problem när jag använder det webbsurfning är alltid ok

Jag går inte omkring och mäter hastigheterna. Det är normalt att de varierar med position och antal människor runt omkring.

Det är inte hastigheten utan att det växlar till 3G hela tiden. Annars brukar jag ha 4G nästan konstant.

Ursprungligen av BlackSmp:

Inga problem

Jag har ännu bättre men frågan var inte speeden när man står stilla
Det är mer när man kör på motorvägen eller går till stan etc...

Ursprungligen av kenjon:

Jag kör 12.1 och en gång har inte laddningen kommit igång med kabel förrän efter ca 15 sekunder. Hjälpte inte att låsa upp, kom igång av sej själv sedan (hann låsa den igen).

Det är väl beta fortfarande så de kanske fixar det kan man hoppas.

Ursprungligen av BlackSmp:

Åtgärdat i 12.1 så...

Kör du det? Har du märkt något med 4G nätet? jag går ofta på 3G så undrar om det har förbättrats något?

Ursprungligen av Ida Blix:

Intressant, vad jag kunnat läsa gäller problemet just laddning med sladd. När det gäller trådlös laddning gäller det förstås att lägga enheten rätt på laddaren (men det förutsätter jag att du gör). Du upplever att den inte laddar om du lägger ned den på plattan låst, men att den börjar ladda om du låser upp?

Sorry jag var nog otydlig. Trådlöst fungerar det alltid. Jag upptäckte det när jag skulle ladda det första gången med Kabel. Hörde ingen pling när jag stoppade i kabeln så blev förvånad så jag väckte med tap på skärmen men det hjälpte inte så jag tog ut och in kabeln och då kom det igång. Sen har jag kört mest med trådlöst och inte tänkte på det så mycket. Men nu när jag testar med kabel så förstår jag att det var inte edgångs företeelse.