Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
petethepro

petethepro

Medlem
  • Plats Umeå
  • Registrerad 2008-01-28
  • Senast aktiv 2009-01-29
  • Antal inlägg 4

Foruminlägg

De senaste inläggen petethepro har skrivit i forumet.

1

bra fråga, någon?

Hej gott folk,

Har samma problem som dwight
Det hela började när min macbook krashade häromdagen till den grad att disken inte längre fungerade som startdisk och inte heller gick att reparera. I alla fall så formaterade jag disken och installerade Leopard från början. Nu till saken, efter det så är mac os x helt otroligt segt, allt funkar men det tar typ 15 minuter att starta om datorn. Kollar man aktivitetsgranskaren så är det inga program som tar speciellt mkt processor och gott om arbetsminne kvar

Är inte helt lost när det kommer till mac os x men nu vet jag ärligt talat inte riktigt vad jag ska leta efter.

Jag körde Tiger förut, kan det vara så illa att Leopard är så mycket långsammare på min dator?

Kan disken vara skadad? (inget ljud iaf)

Tacksam för alla tips!

Ursprungligen av generuss:

du kan förminska alla samtidigt i photoshop. och det lär du som fotograf redan ha installerat på din dator. bara söka runt lite på google runt ämnet. jag har gjort det tidigare iaf.

Problemet kvarstår dock eftersom Itunes "optimerar" bilderna till att ta mer plats än de redan ner-skalade originalen som jag förberett.

Om man kollar i ssh så verkar bilderna ligga i /private/var/root/Media/Photos/Thumbs
och där har jag fyra filer av typen ".ithmb" som totalt väger ca 300 mb (stämmer bra med itunes uppgift om bildbibliotekets storlek) Kanske man kan göra egna filer av den typen?

Som fotograf har jag samlat på mig ett mycket stort bildbibliotek på nära 10 000 bilder som jag vill lägga över på min iphone, helst utan att behöva sortera.

Så det jag gjorde var att skala ner bilderna i aperture till 1092 x 728 pixlar vilket gjorde att dom vägde omkring 200K st. (tot 2gb för alla bilder vilket e helt ok) Sen testade jag exportera över 465 st bilder i itunes och fann till min fasa att det resulterade i 300 mb på min iphone, dvs 645K per bild.

Så finns det något sätt att sänka kvaliteten på itunes bearbetning av bilderna? Tilläggsprogram? Eller nått annat klurigt med ssh kanske?

tacksam för tips

1