Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
johnny61

johnny61

Medlem
  • Plats Eskilstuna
  • Sysselsättning Jag är en Dator intresserad chaufför som har en macbook och en Imac. På fritiden fotograferar jag på nybörjarnivå , åker på dragracing ibland och är även medlem i en linux förening så jag sysslar med lite allt möjligt.
  • Registrerad 2008-02-03
  • Senast aktiv 2021-08-06
  • Antal inlägg 55

Foruminlägg

De senaste inläggen johnny61 har skrivit i forumet.

Ska uppgradera morsans macbook från El Capitan till Sierra, under tiden jag tankade hem filen så fick jag problem med nätverket, så nu har jag en trasig fil som inte går att använda, var ligger den filen så jag kan ta bort den och ladda ner en ny? nu kommer jag bara till den trasiga filen.

Misstänkte det ? Det kostar att ligga på topp ? Tusen tack för hjälpen.
Johnny

Jag kollade din länk och det var svaret jag behövde (inte ville ha ). får klura lite hur jag ska göra, uppgradera datorn eller byta dator (dyrt). Tack för all hjälp /Johnny

Jag har en Macbook 4.1 intel core 2 duo 2,4GHz 2GB ram.
Köpte den 2008 så den börjar bli lite gammal men funkar bra.

Jag har version 10.6.8 Itunes är 11.4 (senaste för mitt system)

Efter att jag uppgraderade min iphone 6 till 10.0.2 så kan jag inte koppla ihop den men Itunes i min Macbook, i iphone kommer det upp om jag vill lita på datorn eller inte, jag trycker ok men får ändå upp på Macbooken detta meddelande.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Googla så hittar du en nedladdningslänk till en äldre version. Sedan kan jag rekommendera att uppdatera OSX.

Har nog tänkt på uppgradering men två gig i minne o gammal dator så är jag inte säker att det blir så bra, risken är väl att datorn blir seg utan maleware. kompisens dator är lite nyare än mina (-08 och -10)

Ursprungligen av barbapappa_86:

Antar att meddelandet kommer i webbläsaren? Be kompisen köra Adwaremedic
http://www.adwaremedic.com/index.php

Han har tyvärr OSX 10.6.8 programmet kräver 10.8 eller nyare......

Ursprungligen av barbapappa_86:

Antar att meddelandet kommer i webbläsaren? Be kompisen köra Adwaremedic
http://www.adwaremedic.com/index.php

Vet inte vart det kommer, men ska skicka tipset vidare.
Tackar för snabbt svar / johnny

kompisens dator är tokseg, den är nästan inte användbar och ibland kommer det upp ett meddelande som frågar om han vill avbryta stänga av eller avlusa, ja det står så, i rutan står det att det gäller static.xx.fbcdn.net/rs...ydv3/yv/l/sv SE/b9FOT4hy 6P.js:124
Det verkar som det har något med facebook att gör men mer fattar inte jag.
Datorn är en Imac27 från -10 el -11, någon som har några tips vad man ska göra?

Tacksam för all hjälp
Johnny

Ursprungligen av johnny61:

Jag har bara testat i telefonen, men allt fanns kvar förra veckan men nu är det borta och det går inte att skriva in igen, kan det ha att göra med sista uppdateringen?
(6.1.2)

Aktiverade ICloud och återställde den vägen då blev det bra. Vet inte vad som var fel men du funkar allt igen.

Ursprungligen av pmarriott:

Har du märkt om det är någon skillnad på om du skriver in händelser på telefonens kalender, i datorns kalender eller på ICloud.com?

Jag har bara testat i telefonen, men allt fanns kvar förra veckan men nu är det borta och det går inte att skriva in igen, kan det ha att göra med sista uppdateringen?
(6.1.2)

Ursprungligen av pmarriott:

Är det en iCloud-kalender, exchange-kalender, eller någon som synkas lokalt?

Jag har aktiverat ICloud, och det är den vanliga kalendern.

Har ett problem, min kalender tappar inskrivna aktiviteter och när jag försöker skriva in dom igen så sparas det inte. Det är samma problem med orginalkalendern och en som heter "månaden". Luren är en Iphone 5 med senaste uppdateringen. Är det någon annan som har samma problem? det är väldigt irriterande att tappa info.

går i tankarna på att skaffa en Iphone och har kollat på 3;s abonnemang verkar ok men är tveksam till hur bra deras täckning är, enligt säljaren så har dom startat en kraftigare och bättre sändare i maj, är det någon som märkt skillnad? Har idag tele2 och är nöjd med täckningen.
Tillhör dom som ringer ganska mycket (40-100 tim/ mån )så jag vill ha bra täckning, rör mig i Sörmland, Västmanland och Västragötaland.

ps . jag vet att ämnet har varit uppe tidigare, men det jag hittar är flera år gammalt och det händer ju mycket varje år.