Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Johanpers

Johanpers

Medlem
  • Plats Falun
  • Sysselsättning Låtskrivare ocj hobbymusiker som älskar all slags musik. Själklart kör jag mac :)
  • Registrerad 2008-03-01
  • Senast aktiv 2008-06-08
  • Antal inlägg 6

Foruminlägg

De senaste inläggen Johanpers har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av Kristofer:

Var har ni laddat ner Firefox?

Har laddat ner firefox från mozilla.org den sajten har ju hängt med sedan starten tror jag...iaf längre än getfirefox.com om jag inte minns rätt....någon som vet ?

Ursprungligen av Sidde:

rEFIt och bootcamp är två olika saker och det ena löser inte det andra.

Bootcamp är en samling av drivrutiner och ett litet program som hjälper dig att paritionera. Nothing more.

EFI finns redan i datorn och det rEFIt är ett toolkit inklusive bootmeny till det. Det ger dig också access till EFI Shellet.
Jag antar att ditt problem var kopplat till bootloadern och inte bootcamp. rEFIt ger dig nämligen en annan bootloader istället för den som Apple byggt i EFI för att efterliknande den de hade i OpenFirmware.

Så vad är det inte apple lyssnar på dig om? Att ge dig en vansinnigt ful bootloader? Eller möjligheten till EFI Shellet?

Problemet är enkelt, Windows hanterar inte EFI och du behöver emulera en BIOS för att det ska hanteras. Att apple inte vidareutvecklar det är väl självklart då Windows Vista SP1 för 64bitar ska ha stöd för EFI. Sedan om MS faktiskt levererat det är en helt annan sak. Det är hur som helst inte Apples jobb att bygga stöd för deras konkurrenter. Med Linux kan du köra elilo för att köra in booten.

Att du e påläst märks. Men jag vill bara komma med ett alternativt tips till Boot Camp, de e ju hur många som helst som har problem med Installation av Windows och då kan de ju alltid var skönt med alternativa lösningar. Tekniska detaljer är rätt överflödiga när man sitter en fredagskväll och vill köra igång sitt Pc lir på macen och Boot camp vägrar.....alla e inte lika Kunniga som du :p.

Ursprungligen av sodemus:

Ursäkta acke att jag bryter in lite här men jag har en fråga om rEFIt: kan man använda de vanliga boot camp-drivisarna för windows när man installerat windows med hjälp av rEFIt. Jag ser väl ingen anledning till att det inte skulle gå men bara för att vara säker...

Gå in och ta ner de nyaste bara, då det kommit nya uppdaterade boot camp drivisar nyligen. Sen e de bara att köra setupen och de sköter sig själv.

Vill ni slippa strul, ja vet att det går att få de och lira med Bootcamp efter massa om och men....men för er som vill att det ska rocka på stuberten så rekomenderar jag rEFit. Fungerar precis lika bra som Boot Camp, fast lite mer smärtfitt. Höll på bli galen innan jag fick det att funka med Boot Camp men sedan när jag googlat runt lite och märkte att jag själv slarvat och läst instuktionerna så löste de sig. MEN så kaxig nog hjälpte jag polaren med samma problem och då FUNKADE det INTE så de verkar inte vara 100%. Efter flera timmars försök gav jag upp och börja googla efter andra alternativ. Whoala....hittade ett suuuuberänt program.

Länken till rEFit

Simma lugnt och installera mörkret MS med lugn och ro

Har du problem med att installera Windows Xp eller Vista med Boot Camp under OSX leopard ? Funkade det fin fint under Tiger ? Ja ni är inte ensamma, diskfel osv....Ja apple vägrar ju att rätta till felet fast de vet om det. De hänvisar till deras lilla guide hur man kommer runt det men hallå, det ska ju funka direkt eller ska vi behöva påminnas om Microsoft miljön där man måste felsöka innan de fungerar, trodde de va Mac vi satt och körde på där det bara fungerar. Ja ja dags att börja inse att Apple blivit för stora av sig och slutat lyssna på användarna....nog med dåliga nyheter . Tur att det finns alternativa lösningar såsom Open Source . Prova rEFit , det fungerar hur bra som helst, inget krångel. Apple se och lär ....

rEFIt - An EFI Boot Menu and Toolkit

-- Ett tips från http://www.99.se/tipsa/ --

Halloj, har också börjat få skumm smygreklam...alltså fönster som dyker upp i Firefox...fönster som öppnar sig i bakgrunden. Har ALLDRIG haft såna här problem innan. Greje är i och för sig att jag varit TROGEN Opera användare hur länge som helst.

Men jag FIREFOX 3 BETA är så sjukt snyggt så jag gått över till FF enbart pga av utseendet (ha ha) men nu går jag tebax till OPERA igen. Trodde ALDRIG att det skulle vara så här på macfronten. (Jag besöker ju inte heller nå skumma sijter eller så )

Är det nån annan som har samma problem med FIREFOX 3 Beta 5. Reklamen jag får upp kan vara allt ifrån , ( Köp bläckpatroner från Inkjet, Surftown), osv...så de är ju inte ngt farlig variant där man luras att köra nån drivecleaner eller så...men ändå....hallå ...känns lite PC varning.....

En teori jag har....de började när jag installerade in 3 st. PLUGINS....men desssa är ju enligt många andra välkända plugins ...som ligger som " Most rekommended" på Mozillas hemsida.

Tilläggen jag kör e :
- 1PASSWORD
- ADBLOCK PLUS
- FLASHBLOCK

Kan de vara så att dessa populära tillägg inte kan motstått trycket och fått betalt för att smyga in reklam mot pengar ??? En teori bara

Vore kul och höra om någon annan har samma problem som mig....men som sagt nu e det OPERA som gäller igen...synd att opera är så himla fult...och ja...Deras teman e ju inte direkt snygga...trust me har nog testat alla themes på denna jord till Opera...men den dag de finns ett Theme som både ser ut och känns som FF3 då e de fest

Ha de nice... /Johan:$

1