Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
uteoleker

uteoleker

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2008-03-18
  • Senast aktiv 2016-04-09
  • Antal inlägg 15

Foruminlägg

De senaste inläggen uteoleker har skrivit i forumet.

Ta det lugnt bara, med lite metod skall det lösa sig!

Nu vet jag inte exakt hur det ser ut på din skruv, men skulle kunna tro att den är monterad med lite blå loctite eller något och detta får den att sitta lite hårdare än vad man förväntat sig.

Ofta när man drar sönder skruvarna är det för att mejseln inte är riktigt rätt för den skruven man vill öppna. (därför gillar jag torx på små skruvar)

Skruven kan fortfarande gå att få ut om du försöker med en annan mejsel, antar att det är philips/stjärna på MBP?

annars kan man också använda en liten dremel (beroende på hur det ser ut) och såga ett rakt jack i skruvskallen och sedan använda en liten platt radiomejsel för att få ut skruven.

Ibland fungerar det bra att använda en platt mejsel även direkt på en sönderskruvad philips men det är inte att rekommendera.

Passa dig för att använda billigare skruvmejslar som säljs i sånadär små kit, självaste godset / spetsen på mejseln är ibland för mjuk så att de ger vika mot skruvens skalle och därmed hjälper till att dra skruven rund.

Ibland kan det också hjälpa med en droppe superlim. Man limmar helt enkelt fast mejselns topp på skruvskallen. Detta kräver dock att man är otroligt fingerfärdig.

Nu vet jag inte exakt hur där ser ut, men om det är en skruv med lite större platt skalle så kan du även testa att superlimma dit en pytteliten mutter, sånna man har i modellplan och liknande. Sedan kan du använda en liten hylsa för att skruva ur skruven.

På denna tråd hos fotosidan har du ett bra trix hur man kan göra:
Forum - Trasig AF p nikon optik? Det kan vara Axeln!

Efter att du lossat skruven behöver du ju inte sätta dit den igen, utan kan köpa en ny skruv hos mac återförsäljaren.

Sista lösningen är borrmaskinen, du behöver bara borra bort skallen på skruven, eller rättare sagt MITTEN av skallen. Kolla på den andra skruven så ser du hur bred sjävlaste gängdelen är, och välj en borr med samma storlek som denna. Det är lättare att träffa rätt och INTE slinta med en lagomt liten borr.

Du borrar sedan inte sönder chassiet om du använder en borr lika liten som skruvens gängade del.

Så fort du tagit dig genom skruvskallen så snäpper den oftast loss och sitter som en ring runt borrstålet.

Skruven kan du nu ta ur med en fin liten radiotång eller liknande, det kan vara bra att slipa sidorna på den platt så att du får bra grepp med tången och inte förstör skruven så att den fastnar i hålet permanent.

På något sätt är det liksom moraliskt fel att borra i en MBP..

Lycka till och posta gärna lite bilder så att vi andra får se hur du löste problemet!

Senast redigerat 2008-07-03 03:00

Uppenbarligen känner du dig träffad, annars hade du inte reagerat som du gör. Det är ganska tråkigt, så jag får anta att du kanske tidigare träffats av kritik på din arbetsplats som får dig att reagera med taggarna utåt?

Om jag själv, eller IT avdelningen på arbetsplatsen haft kompetensen att avklara detta så hade frågan inte kommit upp här. Nu är inte min hemdator deras arbetsuppgift, varför jag uppenbarligen valt att adressera en grupp IT brukare som högst sannolikt besitter erforderlig kompetens.

Eftersom du uppenbarligen adresserat mig personligen i ditt angrepp så bugar jag och bockar för det, men kommer inte låta det påverka varken min tidigare klumpiga generalisering av IT personal på mina arbetsplatser eller mitt fortsatta engagemang i dina eventuella frågeställningar på forumet.

Ursprungligen av Trineo:

Träffad, nej inte alls.
Däremot är jag jävligt trött på dumma användare som tror att de kan sköta mitt jobb bättre än jag själv bara för att de har en egen tanke kring hur just deras lilla verklighet funkar utan att ens fundera på det ur det större perspektivet.

Som sagt, kommer inte med nåt mer vettigt i den här tråden då du uppenbarligen tillhör skaran användare som vi admins avskyr mest.

Senast redigerat 2008-07-03 01:54

Jag vet ju inte vilken mailklient som är den bästa, men jag behöver inte den bästa heller. Jag behöver den smidigaste och mest lättanvända, Mail.app fungerar ganska bra! Den enda mail som hanteras utanför arbetet går via Gmail.

Northwiz:
Jag förstår inte vad min arbetsgivare har att göra med min hemdator, och varför jag skulle vilja byta jobb för att iCal inte kan synka mot exchange? Den här tråden handlar om hurvida det går att få iCal att automatiskt synka mot exchange, jag är nöjd med allt som erbjuds i de inbyggda appsen i OSX men saknar synk mot jobbets schema.

Vill jag köra MS så har jag ju jobbdatorn som är en superfin Leonovo. Alla microsofts produkter fungerar jättebra på den, och den har jag fått gratis av min arbetsgivare.

Det jag saknar är en inställning (eller likn) under iCal där jag kan ange adressen till exchangeservern och ett login typ, så att det alltid är samma information i iCal som på webportalen som på jobbet osv.. Resten av iCal är precis det jag alltid letat efter, enkelt & lättöverskådligt utan extra funktioner eller krusiduller.

Eftersom arbetsplatsen har försett mig med en superfin Leonovo laptop som tekniskt är ljusår lyxigare än min MacBook, kan jag där givetvis köra alla microsoft program.. Men utan OSX, och istället med gamla klumpiga XP och helt frånvänt den bekväma synken med iPhone och integrationen mellan alla applikationer på plattformen.

Tangen, tackarns för infon. Jag läste på Apples hemsida för Snow Leopard och ser att de tydligen adresserat problemet, jag kan således bespara mig krångel och helt enkelt vänta

Är det gratis att uppgradera om lanseringen sker inom en viss tid?
(datorn är helt ny, luktar fortfarande)

Är detta exchange/isync problemet ett erkänt problem eller är jag unik som användare?

//M

Senast redigerat 2008-07-03 01:50

Bestäm dig vad du behöver, och vad du skall filma.

Extremsport är otroligt tacksamt tillsammans med slowmotion, dvs högra fps.

För att få bra färger hävdar vissa 3CCD, men det är ingen garanti

Stoleken på bildchip har jag noterat som avgörande för att kunna få kortare skärpedjup samt brusfri filmning i mörker

Handhavandet är viktigt, känn noga på produkten innan

Analoga reglage?

det finns många saker att ta hänsyn till, genom att välja bort kameror som inte passar snarare än att leta efter en som passar kan man komma rätt långt.

bestäm först om du vill ha kassett eller minneskort/HD

bestäm sedan priset

Nu har du ganska mycket färre enheter att välja från.

Prisjakt - Den nya generationens prisjämförelser är jättebra tycker jag!

Haha, känner du dig träffad?

Någon annan som har uppslag?

På arbetsplatsen användes allt genom outlook. (kalender mail kontakter) Kanske finns det möjligheter att synka via detta? Webportalen når jag genom datorns webbläsare när jag inte befinner mig på kontoret.

Outlook verkar inte fungera utanför arbetsplatsen.

Om jag kan synka min laptop på arbetsplatsen vore kanske också en lösning, men inte alls lika smidig som att jag skulle kunna synka via nätet.

Datakillarna är (precis som på alla arbetsplatser) lata och inkompetenta, dräller man dit en Mac så kommer de direkt avfärda att det ens går att köra word dokument på den så mitt hopp är helt i händerna på kunniga människor här!

//M

My Struggle: How to synchronize iCal with Exchange?

Om någon annan springer in i samma problem så finns några lösningar på denna site. Ingen av dem alls tänkvärd för en Macanvändare som är annat än desperat, och det vill man ju inte vara.

Den rätta och enda lösningen är en länk databaserna direkt mellan som inte på något sätt kräver inblandning eller att flera program köres paralellt.

Fortfarande mycket tacksam för tips!

//M

Entourage? Jag vill alltså inte ha någon microsoft mjukvara alls i Macdatorn, finns det ingen brygga mellan iCal och direkt till självaste kalendersystemet?

Verkar bökigt att importera/exportera mellan flera olika program om man skall genomföra förändringar varje dag.

//M

På min arbetsplats använder vi Microsofts Outlook Webaccess.

Jag har just köpt en MacBook och vill lära mig att synca schemat med iCal för att kunna ha schema i mobiltelefon och även dator.

Jag har sökt efter någonstans på webportalen att ladda ned vcal filer men det verkar inte som de har tänkt på detta i websystemet.

Hur bryggar jag webaccess med ical?

OTROLIGT tacksam för svar!

//M

Äh, får inte till detta på 10.5.2

Hur 17 skall jag göra?

Det finns massor av virtualiseringsprogram som tillåter windows att köras på macen.

Vad är skillnaden mellan dem och vilket betraktas som det bästa?

Jag vill ha en minimal installation av XP bara för nödfall, men det är inte
önskvärt att behöva starta om varje gång jag vill köra. Samtidigt vill jag köra
det i fullskärm och inte i ett fönster.

Några goda råd?

Bra integration med kopiera/klistra in och gemensamma volymer är intressant!

Ett alternativ som låter mig köra enkla windowsapplikationer som exempelvis Linkage direkt i macmiljö är också intressant. Finns detta? Har hört att det skulle finnas en lösning som gör hela jobbet väldigt transparent men kommer inte ihåg namnet.

//M

Ah, hitta den!

Tackarns!

Hum, tackarns men jag kom bara halvvägs!

Jag får det inte att fungera, jag har svenska operativet och amerikanskt tgb.

jag har fått fram menyn, men i denna finns endast tre alternativ

Svenskt PRO
Visa Namn För Inmatningskälla
Öppna Internationellt

//M

Jag har en önskan om en liten applikation för OSX som motsvarar den som fanns i gamla OS9.

En tangentbordslayout som visar vilken knapp man trycker på, samt hur respektive tecken förändras om man trycker ned shift och alt knapparna.

Vart hittar jag denna applikation? Den fanns förut under äpplet.

//M

Är det ngn som vet om det över huvud taget är möjligt att köpa en iPhone hos AT&T utan att teckna abonnemang? Vad kan man säga för att komma undan?

Är i Los Angeles pga missat flyg. Alla Apple Stores har slut på iPhones Lurar på om det är lönt att testa AT&T? Ngn som vet?

Verkar som att det går att beställa via internet men det har ju inte jag riktigt tid med...