Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
DanAbnormal

DanAbnormal

Medlem
  • Plats Helsingborg
  • Registrerad 2005-10-07
  • Senast aktiv 2017-11-08
  • Antal inlägg 66

Foruminlägg

De senaste inläggen DanAbnormal har skrivit i forumet.

Jag har en Sony DAV-DZ660 och den har en (men bara en) optisk ljudingång. Köpte den nya Apple TV:n nu när den kom.

Jag vill koppla ihop så att jag kan göra följande:
1) använda TV:n med ljudet via Sony:n
2) använda Apple TV som vanligt i TV:n
3) använda Apple TV för att streama musik från iTunes i min dator (som en Airport-station)
4) titta på DVD från Sony:n

Jag kopplar ihop Apple TV och TV:n med HDMI och det funkar bra. Jag har just nu TV:n och Sony:n kopplade via scart (har även testat med HDMI). Jag kopplar den optiska ljudutgången från Apple TV till den optiska ingången på Sony:n. Det funkar också bra, när jag använder Apple TV:n.

Problemet är att Sony:n verkar välja att prioritera den optiska ljudingången. Det betyder att ljudet från TV:n är borta. Om jag drar ur den optiska ljudkabeln funkar ljudet från tv:n igen.

Jag har även testat att koppla den optiska ljudutgången från Apple TV till TV:n och då funkar det - men i så fall måste tv:n vara igång när jag streamar musik, vilket känns väldigt onödigt.

Jag misstänker att jag inte är ensam med mina fyra önskemål ovan - och jag tror inte att Sony:n är unik med att prioritera den optiska ingången. Fler borde således ha stött på samma problem. Är det någon som hittat en smart lösning på detta?

Ursprungligen av Adrian B:

Undrar om det är Hypertyreos han har. Vi lär nog inte få veta och det kan jag leva med

Det låter onekligen så. Jag vet, för jag har det själv. Hypertyreos påverkar ämnesomsättningen (sköldkörteln). Typiska symptom är att man tappar vikt, får hög puls, lätt blir varm och att man kan bli väldigt trött. Det finns en omvänd variant också, som heter hypotyreos där man går upp i vikt i stället.

Jag tappade 5-6 kilo under sommaren 2007 (ungefär maj-september), tillräckligt för att folk skulle notera att jag blivit betydligt smalare. Det tar ju dock ett tag innan man själv förstår att det kanske är något fel (och inte bara en mindre viktminskning). Eftersom min mor och syster haft samma symptom kände jag dock igen symptomen förhållandevis snabbt.

Behandlingen kan ske genom medicinering, eller att man eliminerar sköldkörteln med radioaktivt jod eller genom operation. Medicinering brukar man testa först, men det är en relativt långsam metod som tar 18 månader. I mitt fall gick utvecklingen i andra riktningen (efter viktminskningen gick jag upp 12 kilo på ett halvår), vilket är ganska vanligt beroende på att det kan ta en stund innan man fått ordning på doseringen. Först sent i höst har min dosering blivit korrekt, så förhoppningsvis ska jag kunna sluta med medicinen inom tre månader.

Steve Jobs beskrivning är inte så utförlig, så det skulle ju kunna vara något helt annat också. Men faktum är att jag redan i somras funderade på om han kanske hade råkat ut för samma sjukdom som jag... (Det är kanske inte så konstigt, man blir väl mer uppmärksam på symptom när det är en sjukdom man själv är bekant med...)

Jag har gjort alla programuppdateringar (datorn hittar i alla fall inga fler...), men brandvägg etc har jag inte testat, ska göra det när jag kommer hem. Var hittar jag IPv6?

Men när man läser på Apples diskussionsforum verkar många fortfarande ha problem så jag är inte så säker på att det här hjälper....

Har någon hört något från Apple angående detta? Det är uppenbarligen något som är fel, och som måste fixas av dem. Jag har samma problem, det är ohyggligt irriterande.

Jag noterar att en del av ljuden som följer med Logic verkar vara ganska "tunga". När man använder MainStage har man ju en indikator som visar hur mycket processorkraft som går åt och i många fall är det rätt mycket, även om man bara spelar med ett eller två ljud. Det krävs faktiskt inte så mycket för att man ska slå i taket, vilket förvånar mig. Är det fler här som har samma erfarenhet? Kan man göra något åt det?

Jag har hört att Logic-ljuden är rätt krävande och att det fungerar bättre med andra tillverkares ljud. Vad säger ni om det? Har någon exempelvis testat Arturias V-Collection (eller någon av Arturias pluggar överhuvudtaget) i MainStage/Logic?

(Jag har en MacBook 2.16 GHz med 4 Gb minne, vilket borde räcka en stund...)

Det här skulle jag gärna vilja veta mer om. MainStage låter precis som det jag skulle behöva. Jag har länge funderat på att köra pluggar live (spelar inte ensam, utan i band) men har inte hittat något lämpligt program för att hantera ljuduppsättningarna på ett smidigt sätt. Finns det fler här som har hunnit skaffa erfarenhet av MainStage?

Även jag shoppade min dator på Halméns. Rekommenderas!

Varför har Janssons så knepig attityd? Det är det förresten inte bara Janssons som har, även AppleCenter i Malmö. Det känns som om man kommer och stör och personalen verkar måttligt intresserad av att hjälpa till. På Halméns däremot är de betydligt mer service-minded. Fast det är ju en musikaffär så deras fokus är väl främst på musikapplikationerna till Mac (vilket iofs inte gör mig något). De finns på nätet också på www.halmenmusik.se för den som är intresserad. Bra sajt!

Finns det någon funktion för att växla direkt mellan öppna fönster - det som i Windows görs med alt+tab? Jag vet att man kan använda F9, F10 och F11 för att få överblick eller temporärt rensa skärmen, men finns det ett direkt växlingskommando också?

Presentationsprogram är viktigare än ordbehandlare för mig faktiskt. Det verkar lovande om KeyNote är bättre än PowerPoint. Kan någon exemplifiera på vilket sätt? Vilka är fördelarna?

Vilka är bristerna i Pages?

Kan någon kort beskriva för- och nackdelar med de båda alternativen?

30-dagars testversioner av bägge fanns i datorn, så jag ska testa själv också förstås, men det kunde vara intressant att höra rekommendationer från andra.

iWork är billigare - men å andra sidan kan jag redan MS Office. Kalkylprogram behöver jag inte just nu i alla fall.