Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Christian S

Christian S

Medlem
  • Namn Christian
  • Plats Trollhättan
  • Sysselsättning IT-tekniker
  • Registrerad 2008-04-11
  • Senast aktiv 2015-12-07
  • Antal inlägg 210

Foruminlägg

De senaste inläggen Christian S har skrivit i forumet.

Jag har ingen säkerhetskopia på den externa hårddisken, tyvärr. Jag ska prova med PhotoRec när jag kommer hem. Tack för tipset!

God morgon!

Jag har en extern hårddisk formaterad i HFS+

Jag råkade dabba mig och raderade av misstag en mapp med tiff-bilder från den ena partitionen (XTD1).

Mappen med bilder hamnade i papperskorgen och jag tömde papperskorgen. Det skulle jag naturligtvis inte ha gjort.

Finns det något sätt eller program att få tillbaka mina raderade bilder trots att jag tömt papperskorgen?

Tyvärr var det så att datorn är för gammal. Den är från andra halvan av 2010

Jag får det heller inte att fungera. Jag har en Thomson TG-789VN , Yosemite och en Iphone 6 Plus (iOS 8.2).

Jag får inte upp några enheter att kunna överföra bilder mellan.

Min iPhone 5 vill inte synka ordentligt med iTunes. Den synkar inte via WiFi och kör jag med kabel tar den bara inköp via iTunes. Den andra musiken syns i telefonen. Telefonen bara spolar för de andra låtarna som om de inte finns. Hur får jag över den övriga musiken från iTunes till iPhone?

Min trådlösa router är en Airport Express...

Får det fortfarande inte att fungera. Jag kan inte hitta någon inställning i iTunes att stänga av synkronisering via WiFi. Jag tog bort musiken ur telefonen som inte går att spela upp. Musiken ligger kvar i dator och först inte över inte ens med kabel

Min gamla MPB dog härom veckan. Skärmen sprack och blev helt obrukbar. Men som tur är hade jag gjort TM-kopia. Så nu har jag en nyare MBP men kan inte komma åt mina gamla TM-kopior. Det som jag behöver främst återställa är bokmärken i Safari.

Sen har jag problem med synkningen mellen iTunes och min iPhone 5. Just nu är min iPhone 5 ansluten med kabel men jag får inte fört över min musik. Den syns i telefonen men när jag ska spela upp, hoppar liksom telefonen över låtarna och går bara till den musik jag köpt via iTunes. Ska jag tömma all musik i telefonen och synka på nytt eller hur ska jag få över musiken på nytt?

Ursprungligen av Fredde/pandemonium:

Annars kan du använda XLD för att konvertera filerna till apple lossless. (Gör detta grymt mycket snabbare än iTunes, tar ca.30sek för en CD) Sen bränna dem i iTunes.

Jag ska testa och se... tack för tipset

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Vilken version av OS X?
Vilken version av Toast?

OS X 10.9.3
Toast Titanium 11.2

Hej! Jag använder Toast Titanium idag och ska bränna wave-filer till en ljud-cd. Se de tycker inte Toast om utan kraschar hela tiden. Vad finns det för andra brännarprogram som kan bränna wave till en ljud-cd?

Det är inte mellanrummet som avgör utan bildrutornas standardlängd

Jag håller på att arbeta i iMovie. Jag lägger in jpeg-bilder som bildar slutligen en film. När jag infogar bilder blir de som standard 4 sekunder. Kan man ställa in någonstans i iMovie så att varje bildruta som standard är 1 sekund? Annars får jag ändra om varje bild från 4 sek. till 1 sek. vilket är rätt tidsödande.

Inget som kan härledas i loggen, nej. Ledigt utrymme efter installation och allting är överfört ca 30GB.

Nu senast provade jag att återställa direkt från en TM-kopia från förra veckan och det svalde datorn utan problem hittills.

Så frågan är om det är min avbild på USB-stickan som blivit knäpp?

Jag har en Macbook Pro 2,2GHz Intel Core 2 Duo som den senaste tiden har hängt, låst sig och systemkrascher att jag kan inte bli klok på varför. Senast igår totallåste sig datorn efter jag installerat iArchiver. Den låste sig och igen efter omstart och inloggning. Jag försökte reparera systemet via min USB-sticka med Mavericks utan resultat. Detta är nu 5:e gången på mindre än en vecka. Imorse låste sig systemet när jag tillfälligt skulle stänga av Wi-Fi. Klockan stannade, tivolihjulet stannade, ingen reaktion på mus eller tangentbord. denna gången räckte det med nödstopp och omstart.

Systemloggen säger mig inte särskilt mycket.

Jag har en MPB 15" med 2.2GHz Intel Core 2 Duo (MA895LL) och just nu sitter det 2x2GB RAM i. Hur mycket minne kan jag stoppa i den maximalt? 4GB är lite klent tycker jag i dagsläget. 8GB eller mer hade varit betydligt bättre.