Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ratorinak1

ratorinak1

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2008-06-09
  • Senast aktiv 2009-08-27
  • Antal inlägg 115

Foruminlägg

De senaste inläggen ratorinak1 har skrivit i forumet.

precis som topicen säger så söker jag efter en bra och stabil skärm som jag kan använda för att kolla på filmer osv, och typ surfa.. ja, alltså det vanliga, allt förutom att spela - jag har enbart använt Macbook Pro (15") och det börjar bli lite jobbigt att titta, och speciellt nu när jag följer såpass många serier, så vore det skönt med en bra skärm.

är ju typ bara TN-paneler som gäller, men något guldkorn måste det vara. tänkte först köpa en 22" men det är aningen lite, va? eller hur tycker ni jag skall göra? finns det kanske någon här som nyligen köpt en skärm som kan ge ett utlåtande om just den skärmen? man kanske måste vara beredd att lägga en slant på skärmen, eftersom det är något som man kommer att ha, och något som nästan MÅSTE vara bra. eller har jag fel?

allt mottages med STOR tacksamhet.

trevlig kväll.

Varför kan man inte köpa telefonen kontant på Telias sida om man ändå har bindningstid på sitt abonnemang? Och vad är det för jävla förhöjd måndasvgift som finns på sidan?

hur tusan kan man vilja binda sig i 24 månader? Och sen vilja betala 399 kr i månaden + 49 kr för mobilen? sämst erbjudande som Tre ger, verkligen riktigt jäkla dåligt. Även om man får använda varenda krona så är det ofantligt mycket pengar för en mobiltelefon. Och även om det är en Iphone, så är det fortfarande för mycket pengar. Men vissa verkar ju vara gjorda av pengar. ;D

tack och lov väntar jag tills releasedagen då Telia släpper telefonen för ett grymt kontantpris (polare på flaggskeppet, Kungsgatan, sade vilka priser det är, samt hur fördelningen ser ut i Stockholm innerstad). Och jag kan lova - det är ett GRYMT pris för oss som vill köpa telefonen (32GB) kontant istället för att binda upp oss. Tur att man inte hoppade på något hastigt erbjudande från dels Telia (deras första suger också dase), Tre eller Telenor.

Halleluja!

HAHA - vilket jävla skämt Tre är. Om Telia var typ hutlösa med sina priser, vad skall då detta föreställa? Och här måste man också binda sig i två år. Bra. Möcke bra. Tre tänker verkligen för kundens bästa. Många, många poäng till er. Tack.

Det är en fucking jävla telefon som skall säljas. Sjukt vilken marknad som skapas tack vare Iphone när det prissättning - och snacka om att typ Tele2 har guldläge nu att komma med ett riktigt bra erbjudande som gör att folk nappar på det. Telia vet man ju redan hur de fungerar.

Personligen funderar jag starkt på att beställa en telefon genom typ International Orders eller att köpa en från Italien/Belgien som är olåst. Garantin skiter jag fullständigt i eftersom det är typ 9 på 10 som får felet fuktskada när man skickar in den till Anovo, så det är ju skit samma - man verkar ju inte kunna använda telefonen utomhus. Och nu betalar jag typ 120 kr för surf (som jag klarar mig med råge på varje månad) och typ 3000 SMS/0,69 kr i öppningsavgift, därefter kostar det nada att ringa - det passar mig utmäkt.

Det enda är om Telia typ släpper den vita 16GB för typ 5500 kr i kontantpris, då köper jag den här - annars blir det till att vara flexibel och tänka utanför gränserna.

Ursprungligen av mackan_b87:

nu har telia släppt priser för iphone 3gs, fick priser i ett nyhetsbrev där man även kunde köpa den och få den på lanseringsdatumen.

Det verkar som att dom har bundlat den med fri surf. 378kr i månaden för 32gb modellen.

Helt ok pris tycker jag.

men vakna!

Ursprungligen av PeeMaN:

För det första kan jag nästan LOVA att du inte kommer få en 3GS på din rekvisition. Just på grund av att slippa sådana bedrägerier finns det alltid en "stock" kvar av den äldre produkten. Så vill du vara säker får du vänta ett halvår efter releasen. Så fungerar det iaf på de flesta andra elektronikprodukter.

Sen kommer det bli mycket intressant att se hur det går när du inte är kund hos Telia. De har ingen som helst skyldighet att ge dig en Iphone mot rekvisition om du inte har ett Telia-abonnemang, isåfall är det bara att antingen skaffa Telia-abonnemang eller snällt gå till försäkringsbolaget och få ut stålarna cash.

jepp, du kan ju bara glömma att din rekvisition gäller för Iphone, för INGENTING gäller för en Iphone. Man får inte krångla till det på något sätt. Antingen är det X eller så är det Y. Det är bättre om du tar pengar istället. Tro mig, du tjänar på det.

Ville bara berätta så du icke blir besviken när du får ett NEJ.

senaste SL-betan är äckligt stabil, kör den som main och fungerar väldigt, väldigt bra.

Ursprungligen av akerstrom:

400:- känns lite snävt. Men kanske en gammal kodachromerulle du manuellt drar framför en glipa i en dassrulle?

Hah, oj - givetvis menar jag 4000 kr.

AY.

Nu är jag tillbaka här med en liten bump, i samma tråd - hoppas det är OK. Blev inget köp senaste gången, men nu tänker jag köpa en videokamera - budgeten är typ 4000 kr, vad rekommenderas? har det hänt något i denna värld på typ fyra månader, sedan jag postade det här inlägget, som det kanske är värt att ta en extra titt på?

Senast redigerat 2009-07-12 21:04

Men VAD är problemet? Vad är DET som inte fungerar? Gör ingenting efter uppdatering, så blir allt bra. Jag har inte ändrat något alls, utan jag bara körde igång med MMS och Internet - gick prima - behövde ej ändra något. Bara tuta och köra.

Ni som inte fixar detta skall fan inte ha en Iphone.

Ursprungligen av henkebarn:

Jag köpte en bättre begagnad 20" Cinema Display för just det priset. Kanonnöjd.

men är inte 20" alldeles för litet för filmtittande?

har en Macbook Pro sedan ett år tillbaka som jag känner att jag behöver en större skärm till, då jag har börjat kikat på grymt mycket film och serier på senare tider - denna 15" är alldeles för liten för det (går bra på tåg osv, men inte i en hemmamiljö). Och därför söker jag något alternativ, som kan passa för film/surfande - typ allt som har med nöje att göra, fast inget seriöst arbete med foto eller så.

http://www.dustinhome.se/pd_5010206061.aspx? <-- denna har jag kikat på, och den passar ju mig alldeles ypperligt, hyfsat billig och dessutom är det fri frakt eftersom jag är studentkund hos Dustin. är iofs TN-panel (tror jag), men då jag har en ganska tight budget, så får jag köpa det som ges.

ge mig gärna andra, bra tips på skärmar osv för typ 2500 kr - inte mer eller så. gärna stor yta och bra kvalle rent allmänt.

god fortsättning på kvällen.

någon som har lust att länka till en bra kamera på typ Dustins hemsida (http://www.dustinhome.se/lp_5110_41.aspx)), gillar deras sida med bra översyn osv. någon länkade till en kamera på Claes Ohlsson, men någon sådan vill jag inte ha - den såg förjävlig ut.

någon extern mic kommer jag inte använda, då jag kommer typ springa med kameran - alltså.. det är svårt och berätta, men ni som har varit på ett Stockholmsderby vet ju att folk springer (i synnerhet polisen) som galningar, och det är ju detta jag skall filma.

är iMovie det bästa redigeringsprogrammet för en amatör?

typ en sådan här http://www.dustinhome.se/pd_5010129516.aspx <--?

Ursprungligen av PF:

Stativ är viktigare än make & model.

jo, men jag stativ är uteslutet.

hoj,

det är så att unge jag söker en stabil videokamera som jag kommer att använda nu till våren och hösten då jag kommer filma lite fotbollsfilmer - typ det som händer omkring arenan och det som supportrarna visar upp i form av tifon osv (det är typ såhär YouTube - STHLMproductionss kanal jag har tänkt mig), en hobby helt enkelt. det stora problemet är att jag inte har någon som helst koll på denna marknad och undrar därför om ni kan rekommendera en bra videokamera åt mig.

det jag kan tänkas betala är typ 2-3000 kr. hur många minuters filmande får plats på ett 8GB SD-kort? är det kanske att föredrar HDD eller kanske rentav DV istället för HDD? hur mycket extrautrustning krävs när man har DV (typ speciella kablar osv för överföring)? hur lång batteritid har de flesta kamerorna? är det bara föra över det man har filmat genom USB (har en Macbook Pro) och sedan redigera i iMovie, eller finns det några dolda hakar som man måste känna till?

all fakta om denna marknad är VÄLDIGT intressant för mig, då jag som sagt är en nybörjare. jag kräver ingen superduperkvalle på bilden, men någorlunda OK.

tack som fasiken på förhand, och god fortsättning på lördagskvällen.