Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ratorinak1

ratorinak1

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2008-06-09
  • Senast aktiv 2009-08-27
  • Antal inlägg 115

Foruminlägg

De senaste inläggen ratorinak1 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av gabriel.fjellander:

Jag använder också Google Reader, kombinerat med Reader notifier: http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/31159

Mycket smidigt, framförallt på iPhone

klockren lösning - tack!

om det finns en liknande tråd som denna får ni gärna hänvisa mig dit, men jag frågar iallafall: det finns ju en hel uppsjö med olika typer av RSS-läsare och jag får ångest gällande vilken jag skall välja för mina ändamål (dagens i-landsproblem). har tidigare testat Newsfire (som jag gillar, men det där lilla saknas) och NetNewsFire (som känns lite för rörig, men det kanske är bara jag som tycker det) som jag också tycker är helt OK.

det jag vill kunna göra är helt enkelt skumma av nyheter på ett enkelt och smidigt sätt utan några onödiga krusiduller.

vilken kör ni? varför?

HJÄLP - jag söker efter ett par schysta lurar till min Iphone 3G. Undertecknad vill gärna kunna svara genom "fjärrkontrollen" eller hur man beskriver det, som brukar finns på hörlurarbandet - finns det några bra lurar som har detta + mic? Eller får man helt enkelt skippa det där med mic/band om man skall kunna köpa BRA lurar ? Hur svarar man då - genom att ta upp telefonen varje gång, eller? Hör man i hörlurarna att det ringer då - går det liksom som vanligt ljud?

Vad har ni för tips?

Ursprungligen av jackcoke:

Bryr mig inte så mycket om MMS,
men äntligen slipper man höra allt gnäll om det saknas:)
Saknas bara copy-paste å sms-vidarebifodran....

och sen är det verkligen världens bästa telefon. Fint.

Söker ett något smidigt program som gör att man typ kan kolla det mesta gällande facebook (vilka som är inne, nya meddelande osv) direkt i menyraden, och inte behöva logga in varje gång på hemsiadn. FMenu finns ju (som är ganska bra) - men där krävs det ju nästan att man besöker sidan varje gång, och man får inte denna direkta infon i själva programmet - står bara om det är ett nytt meddelande, inte från vem eller när det anlände.

finns ju så grymma förutsättning med tanke på API:t som Facebook använder, så man tycker ju det borde finnas fler program tillgängliga.

Ursprungligen av mhesslow:

Priserna som mmmikael och dayweed anger stämmer inte för mig. När jag går in i Education Store får jag 11 275 kr för den billigare, och 14 095 för den dyrare. Gör jag något fel?

En iPod nano och MacBooken skulle för mig alltså kosta 15 490 kr. Inte 14 900. Vad gör jag fel?

gå in på CSN-kortet.se, logga in och tryck på länken därifrån istället - då kommer du få upp det sistnämnda priset.

Än har jag inte lagt min stora tumme på knappen enter och tryck på KÖP, men jag tänker nog göra det - måste bara få min gamla Macbook Pro såld först. Men alltså.. hur kan ni säga att datorn är ful? Detta är ju bland det snyggaste jag någonsin har sett, inget på PC-marknaden som ens kommer i närheten av detta. Så stilren och så enkelt. Mag-safe, backlight, ALU, glossy osv - vilken jävla dator de har skapat.

Apple - MacBook <-- titta på filmen igen. Igen. Jisses. Det finns I N G E T snyggare än denna skapelse på denna jord just nu. Jag blir nästan tårögd. Och att Apple samarbetar så mycket med Codlplay gör mitt val enkelt - jag måste bara ha en!

Gällande FW-grejen som inte finns med så bryr jag mig inte så mycket - jag har aldrig, och kommer nog aldrig använda (?) FW. Däremot kan jag ha viss förståelse för er som saknar detta, men Apple brukar oftast fatta beslut som förändrar marknaden, och förhoppningsvis är detta bara positivt.

Priset är det enda lilla bekymmer för mig. I dessa tider då ekonomin står och faller hade det ju inte skadat om det hade anpassat datorn mer till den nuvarande ekonomiska situationen i landet, men det 13500 kr genom studentrabatten och en gratis Ipod Nano (också snyggaste som har skapats på Ipod-sidan!) är ju inte helt fel. Ett stort plus också att de flesta maskiner börja ha samma typ av design - det är bara innehåller som skiljer sig åt.

Tack Apple.

hm, jag förstår inte vad det är för problem som ni upplever. jag kör Webkit (som är typ grunden till Safari) och sidan fungerar alldeles lysande här - CPU:n ligger på typ 45-47 grader (vilket den gör vid normalt användande) och fläkten ljudar inte ett skit, trots att jag klickar min runt febrilt på sidan. Konstigt.

Ursprungligen av SwinginStan:

Det är som sagt Beta, därför som urvalet av låtar är begränsat. När avtalen är klara så är ambitionen att indexera ALL musik som släppts på ett skivbolag.

Betatest är ju för att testa funktionalitet, inte innehåll med avseende på antal låtar! Så sansa er nu.

Vad det gäller medladdning, varför skall man egentligen vilja spara en låt? Har du en iPhone med 3G så är du home safe när Spotify utvecklat en iPhone-klient, för det måste ju vara den naturliga utvecklingen, right?

ja, precis. Kommer det bara ut till Iphone inom en snar framtid så blir det ju helt otroligt användbart. Tydligen så skall också Spotify anordna ett release på Berns inom en mycket snar framtid - borde inte vi som har testat tjänsten under många, många månader få en inbjudan dit?

och något jag icke förstår är varför man INTE köper till Applecare för ytterligare två års garanti utöver det första året när man typ har betalat 17-20000 kr för en dator, för typ 1400 kr på Ebay - billigare försäkring finns ju inte. Det är nästan så man får skylla sig själv när sådant här händer, för förr eller senare inträffar det och då står man oftast där utan någon vidare hjälp.

Ursprungligen av ozzon:

Kolla på film i min iphone 3g i går och märkte att den släpper igenom lite ljus i kanten av telefonen (mellan lcd skärmen och kanten på telefonen). Det är ju inte mycket men det syns om man är i ett mörkt rum. Någon mer som har samma problem?

jepp, jag har samma problem - det är typ två, tre springor med vitt sken till vänster om displayen. Vet inte om det är värt risken att lämna ifrån sig telefonen bara för att få det fixat, men som du säger är det grymt irriterande i en mörk miljö. Brr.

Ursprungligen av zappee:

Jag fördrar dock att min telefon fungerar utan problem innan det läggs in massa halvfärdiga nya funktioner.

Min fungerar galant, och jag typ bara fått ett program nedstängt under dessa månader jag har haft den. Men detta var lågt. Sjukt, jävla lågt.

VILKET JÄVLA SKÄMT. En jävla kväll åt ingenting. Och när det bästa som händer på kvällen, att Nike+ kommer, så fungerar de inte på Iphones - Apples flaggskepp just nu, typ. HAHAHA.

Dra åt helvete. Eller något.

alltså.. Nike+ i 2.1 är ett MÅSTE, något annat vore sjukt. Och tänk - då kommer jag äntligen komma igång med träningen efter att jag vred sönder mitt knä. Det blir så mycket enklare och roligare att springa då. Men frågan är hur det löser det hela - är det BT som gäller då? Det kanske öppnar upp för andra program att också använda BT eller är det enbart Nike Exklusivt, så att säga.

förbättrad Touch. Mycket tunnare, mic, Appstore från grund samt Nike+ inbyggt.