Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ratorinak1

ratorinak1

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2008-06-09
  • Senast aktiv 2009-08-27
  • Antal inlägg 115

Foruminlägg

De senaste inläggen ratorinak1 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Chaosstar:

Ser Steve verkligen frisk ut?

ja.

itunes 8 kommer ut idag, med det som rykten har sagt, typ.

haha, ja... ni som väntar på en Macbook/Macbook-pro uppdatering kan ju fara åt skogen, typ - kommer inte att inträffa idag, inte en chans. Ipodsuppdateringar är ju givet. Men med tanke på att det har bjudit in press från andra länder (vilket de inte brukar göra på dessa september-events) så ligger det säkert en "one more thing" och lurar bakom buskarna, vad nu det kan vara.

Ursprungligen av koze:

Min erfarenhet av adapter + vanliga lurar är att man snabbt stör sig på att det blir typ 2 m kabel totalt. Jag skulle vilja ha ett headset som var lika smidigt och lätt som originallurarna fast med ljud som shure t ex. Nu kör jag Jays kit med bra lurar (med kort kabel) och adapter med mic/låtbytare. Sjukt prisvärt och bra ljud, kostade typ 250 kr. Enda nackdelen är att knappen är stor, och man kommer lätt åt den. Nu är jag dock sugen på premiumlurar som är lite smarrigare, men det är ingen kris direkt..

ja, alltså.. jag söker också ett stycke bra lurar i samma storlek som orginalet, och med en sådan där snabbvalsknapp som gör att jag kan spola, svara osv - ingen som kan rekommenderar något? Ej intresserad av att löda och dula, utan jag vill bara beställa hem något bra skit och plugga in det för att kunna lyssna på en gång.

Apple Store (Sverige) - Headset & hörlurar <-- vad är bra?

Ursprungligen av nabben:

Varför rädd för uppdatering?

Varför inte?

Ni som har köpt en Imac nyligen - ni är inte rädda för att den snart kommer att uppdateras? Menar.. senaste uppdateringen var ju i April, och det kanske kommer en ny ganska snart - eller så händer det inte. Ingen som har hört något, eller så? Å andra sidan kanske det inte finns så mycket att uppdatera.

Varför jag skriver såhär är för att jag nog kommer köpa en 24" snart. 16800 kr för den bästa Imacen är billigt, det är fasiken jättebilligt.

Ursprungligen av Konrad:

Du förstår mer av Final Cut Express om du tittar i manualen som du fick med när du köpte programmet. Det är väl inte gratis?

Demo.

Ursprungligen av Zimmerman:

Om man ska redigera med dator och t.ex. FCE så är DVD-kamera inget att rekomendera. DVD är mpeg2 - ett hårt komprimerat slutformat. Detta material - mpe2 - måste packas upp när det redigeras - för att sedan packas till mpeg2 igen när det ska bli en ny DVD.
Jag rekomenderar en DV-kamera (band). Köp den billigaste DV-kameran du hittar.

Men är inte DV väldigt gammalt osv, eller är det fortfarande bra kräm i det? Hur för jag in det på datorn, någon omvandlare eller vad behövs? Det kanske fungerar med USB? Vad kostar DV-band, eller det som man spelar in på?

DV - Videokameror - Foto & Video <-- vilken kamera skulle ni välja då om ni ser till mest film per krona, eller hur man ni skall uttrycka sig. Finns ju en för 4000 kr och sedan en av Canons för 2900 kr - vilken är bäst? Är det EGENTLIGEN någon skillnad mellan dessa två? Och sedan undrar jag hur stor skillnad mellan Final Cut Express och iMovie egentligen är.. alltså, jag startade Expressen nu, och jag förstår nada. Det kanske är lättare att börja med iMovie istället? Det följde ju med datorn och är således gratis.

Senast redigerat 2008-08-31 13:05
Ursprungligen av MatsOlov:

Storlek: 65x93x133 mm.

Direkt på en DVD-skiva. Ingen skillnad för redigeringen.

Tack, tack. sista frågan; alltså.. den snappar väl upp ljud också på ett bra sätt? Så jag icke står där när jag skall redigera, och har inget ljud från det jag filmat.

iMovie jämfört med Final Cut Express - samma sak, men olika namn? Vilket är det bästa program?

edit; Treasuremine: missade ditt svar, men tackar så hjärtligt mycket för hjälpen -det blir nog Final Cut som jag kör.

Senast redigerat 2008-08-31 12:43
Ursprungligen av MatsOlov:

Canon HR10 är en billig en som spelar in på DVD.

Rekommenderar iMovie som ju finns i Macen redan. Man kan göra ganska mycket trevligt där utan att det börjar kosta pengar.

Tack, tack. Men hur fasiken kan kameran kosta typ 3800 kr hos Webhallen, när samma kamera kostar typ 8000 kr hos Dustin? Lattjo.

Å sedan jag måste även fråga, alltså.. DVD - vad innebär det? Direkt på en DVD-skiva då, eller - om det stämmer, blir inte kameran väldigt stor då om en DVD-skiva skall rymmas? Är det enklare att redigera filmer som är inspelad med DVD än exempelvis HDD? Ber om ursäkt för min stora okunnighet.

Senast redigerat 2008-08-31 12:43

Hm, alltså.. det har redan skrivits i tråden, och jag skriver det igen: vanliga ANVÄNDARE (som vi är) kan inte dela ut invites. Det finns en invites-flik när man har loggat in på beta-sidan, men det finns inga invites tillgängliga. Så är det med det. Vore ju kul om någon har fått en invite genom att skriva ut sin mailadress här, annars ger det ju ingenting att skriva ut sin adress - bara en liten tanke.

Dessutom kan man ju "föranmäla" sig för Preminum-tjänsten på deras sida nu samt reklam (i form av banners, samt reklam-jinglar i själva Spotify har dykt upp), vilket betyder att tjänsten är mycket nära en lansering. Har ni varit utan Spotify i typ ett, två år (eller hur länge det har funnits), så bör ni kunna vara utan Spotify i någon månad till eller så.

När vi ändå talar om Spotify så tycker jag det är segt att det tar sådan tid att lägga upp ny musik - rimligtvis borde man ju skriva avtal med skivbolaget (dvs. tillgång till allt från just det bolaget), och inte ett CD-album i taget.

Hade tänkt att börja syssla med med att redigera lite filmer på skoj - tidigare har jag bara filmat, men inte gjort något efterarbete, så nu är det äntligen dags. Till en början kommer det vara på skoj, men det vore ju grymt bra om man får kunskap som man senare kan använda i livet.

Har kikat på FinalCut Express 4, kostar inte så väldans mycket, och ser också ut (enligt Apples hemsida) att vara ett schyst och stabilt program. Finns ju Final Cut (eller vad det heter, varianten som nästan kostar 12), men det känns lite overkill för mig. Det jag vill kunna göra är det grundläggande typ, och det tror jag kan göra tillsammans med Expressen - eller?

Dessutom behöver jag tips på en bra kamera som jag kan använda. 4000 kr är den absoluta gränsen som jag sträcker mig till. Vet att man inte kanske får något märkbart upp till just den summan, men det är vad jag kan offra just nu i pengaväg. En HDD-kamera vore också att föredra, eller? Ge mig helt enkel tips på kamera till denna prisklass som NI vet är BRA. Prisvärda, helt enkelt.

Trevlig fortsättning på helgen.

Ursprungligen av Mija:

Jag tror inte på att tränga ihop hela familjen på en halvmeters avstånd framför en 24" för att se film.

Halvmeter? I sängen får det plats två stycken (tuddliu..), som ligger tre, fyra meter från skärmen. Alltså.. vi har ju en 37 tummare som vi har i vardagsrummet för tv-tittande osv på riktigt, men undrar också om man kan använda denna som en duglig skärm för tv-tittande - det gäller liksom att hitta bra argument så min mor sponsrar med en slant.

Frågan är dock om det är värt typ 3500 kr för en 24 tummare jämfört med 22-tummaren som jag skrev i första inlägget. Klurigt val.

Ursprungligen av adamsen87:

Samsungen har 1920x1200 så den har större yta och högre upplösning. Jag har den där Samsung skärmen och är nöjd med den även ifall jag märker att färgerna inte är perfekta då det är en TN-panel men hade inte råd med någon dyrare skärm, nu skulle jag köpa en skärm som inte har en TN-panel men skulle inte gå under 1920x1200 i alla fall.

Det följde med en DVI & VGA-kabel så du behöver inte köpa till något extra för skärmarna.

/Adam

Hehe, just ett sådant där svar jag ville slippa höra, typ - det ger mig ångest. Antingen X eller Y, inte bägge och, typ. Men jag kan iofs skaffa några kronor till, men alltså.. det kanske är lika bra att hitta en bra SVPA-skärm, för en BRA skärm är ju viktigt om man ändå typ spendera flertalet timmar framför datorn, och även om man jobbar litegrann med bildredigering, eller hur? Välkommen till EIZO <-- är ju ett fint erbjudande till Sweclockersmedlemmar just nu, 8000 kr.. när den annars kostar 10000 kr, ett ganska bra pris kan jag tycka. Finns det några andra bra skärmar som ni kan rekommendera som har denna SVPA-panel?

En annan sak som jag undrar, om jag exempelvis köper denna Eizo-skärm, går det att se på teve genom den med en TV-tvuner, eller så i den? Är det bra kvalite? Om detta går kan jag eventuellt få lite sponsring för min mamma eftersom hon gärna vill kunna se teve på den (mitt skrivbord ligger precis vid sängen, alltså.. WOW, vilken nyhet, men jag menar.. det är ju skönt att kunna kolla på teve när man köper en såpass dyr skärm), och på senare tider har jag även börjat visa filmer för henne och min far, så.. film på denna skärm lär väl bli en trevlig upplevelse? Kan jag få ut mest kraft med en skärm som denna tillsammans med Macbook Pro?

Senast redigerat 2008-08-18 14:31