Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Johisco

Johisco

Medlem
  • Plats Borås
  • Registrerad 2008-06-28
  • Senast aktiv 2013-06-24
  • Antal inlägg 22

Foruminlägg

De senaste inläggen Johisco har skrivit i forumet.

Hur tar jag reda på det? Macen är en iMac näst senaste modellen fast jag köpte den för en och en halv månad sen och tydligen så var enda skillnaden processon mot den modellen för drygt 12500.

Jag undrar en sak. Kan man spela upp HD filmer som redan ligger på datorn kopplat till en HD-Ready TV via Mini DVI-DVI-HDMI? Har sökt men har inte förstått hur det ligger till. Borde väl gå att spela upp i något program?

Tack på förhand.

Okej. Jag har åtminstonde 256 mb i grafikkort.

Vart hittar du den informationen förresten?

Blev lite förvirrad vilka minnen jag skall ha. Jag köpte min dator för lite mer än en månad sen och de i butiken sa att det var föregångaren. Dock så är allt som på 2,66:an förutom skillnaden att jag har 2,4 Ggz istället. Det satt förövrigt inte i 2 gig från början utan det fixade dem där. Jag undrar således, vad för minnen skall jag ha?

Om ni undrar varför jag köpte den så är det för att enda skillnaden var processorn och den var 1000 kr billigare.

Typ ett
Canon EF 100-300/4,5-5,6 USM? 3300 kr.

Är det nåt och ha? Visserligen saknar man då 55-99mm.

Senast redigerat 2008-07-07 23:28

Det var i saftigaste laget. Inget för runt 3000 kr som är bra? Annars får jag strunta i det.

Tackar hjärtligast för svaren!

Får se om det blir ett nytt objektiv. Blir ett efter sommaren möjligen, om inte så lär det shoppas i juletid då jag fyllt år också. Visst klarar jag mig med mitt objektiv men ett bättre och ljusstarkare vore bra. Min kusins man (som förövrigt gifte sig med henne i lördags) talade om för mig att det skulle finnas ett ljusstarkare för runt 1000 kr och om han tycker att det är värt pengarna så borde det vara det, då han är grymt duktig angående fotografering.

Känns som om jag borde satsa på en blixt i framtiden med. Ska läsa manualen igen också och verkligen sätta mig in i iso osv.

Edit: Tror han pratade om detta. Canon EF 50/1,8 II - Hitta lägsta pris, omdömen och information om Objektiv. Visserligen ingen zoom men om jag har fattat det rätt så är det nästan som högsta zoomen på mitt 18-55. Detta är bra för porträtt antar jag? Det kostar ju inte alls mycket heller. Vad tycker ni?

Är även lite småsugen på ett x-300mm. Vad jag har förstått så går det inte få ett bra för ett hyggligt pris? Kan tänka mig 3000 kr sen i juletid om det finns ett med bra kvalite som ni mer kunniga rekomenderar.

Jag har förstått att objektivet gör kameran och jag inte alls skulle behöva uppgradera inom en vi säger 5 års period utan istället ska satsa på objektiv?

Hej. Min första post här. För ett par månader sen införskaffade jag mig en Canons EOS350D med 18-55mm standardobjektivet. Som bekant finns det ju flera olika lägen att välja mellan när man skall fota men känner att jag vill utvecklas ett steg till.

Någon som kan förklara för mig vad man ska ha för manuella inställningar i olika fotolägen, till exempel personer, utsikter en solig dag/molning/kvällen osv.

Undrar även om det finns ett bättre objektiv för säg...1500 spänn? Finns det en schysst billig blixt och vad för fördelar får jag?

Undrar även vad vidvinkel är? Har försökt förstå men inte hittat något som förklarar för en nybörjare.

Tacksam för alla svar om hur jag ska förbättra mitt fotande.

Vänliga Canon och Mac hälsningar Johan!

Edit: Vad är fisheye?

Senast redigerat 2008-07-07 16:12