Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Fredde/pandemonium
  • Namn Fredrik Dahlin
  • Plats Eksjö
  • Sysselsättning Studerar
  • Registrerad 2008-07-06
  • Senast aktiv 2021-01-26
  • Antal inlägg 456

Foruminlägg

De senaste inläggen Fredde/pandemonium har skrivit i forumet.

Ursprungligen av 4x4:

Jaa, det gör man ju som man själv tycker.

Men om man vill att Airpods ska ansluta automatiskt till den senast använda enheten är det bäst att bara plocka ur Airpodsen och slänga dem i fodralet. Bluetooth drar ju inget märkbart i batteri vare sig det är på eller av. Jag går bara in i kontrollcenter för att ansluta till dem när jag byter mellan iPaden, iPhonen, Macen och Apple TV:n

Ursprungligen av Laserturken:

Uppdaterade nyligen min iphone SE till 11.4.1 och itunes till 12.8.0.150 och nu hittas inte telefonen, jag väljer att datorn (Windows 10) ska lita på mobilen men den dyker ändå inte upp.

Har provat att både starta om datorn och mobil utan framgång, jag noterade dock att mobilen hittades i tidigare versionen av itunes innan jag uppdaterade till senaste versionen...så är det en bug i itunes tro, någon mer som råkat ut för detta?

Datorn litar på mobilen? Brukar det inte vara tvärtom? Har detta något att göra med den nya inställningen USB-tillbehör måntro?

5/10. Kan inte mycket om Apples gamla Macar. Kan mest om Apple 2007-nu. Var inte många frågor om den perioden.

Ursprungligen av janneikarlsson:

Vilken ipadapp är mest lik ms Paint?

Just MS Paint lär du ju inte hitta (den är kanske lite väl överhypad också xD). Däremot det som är mest likt Paint är kanske Thoughts — The thinking app av Produkt Studio. Men jag rekommnederar att köra gratisappen Adobe Photoshop Sketch av Adobe som har massvis med funktioner och som är fantastisk med Apple Pencil

Länkar:
Thoughts: https://itunes.apple.com/se/app/thoughts-the-...
Adobe: https://itunes.apple.com/se/app/adobe-photosh...

Jag testade att fråga hur det gick för Sverige mot Sydkorea igår. Fick rätt svar men uppläsningen var ju inte hundra. Om jag bara hade lyssnat så sa Siri: "Sverige vann över Sydkorea med tio igår". Siri läste alltså 1-0 som 10. Detta är ett pinsamt misstag som de borde kunnat lösa tycker jag.

Ursprungligen av Hjördiz:

SL går inte över ån efter vatten, man simmar över atlanten! Helt vansinnigt att man investerar pengar i en så dålig teknik!
Satan vilka köer det kommer bli i spärrarna när Agda ovh Hulda ska ställa sig och plocka upp telefonen ur fickan, låsa upp den, gå in i appen, leta reda på QR-koden för att sedan lägga den på avläsaren (givetvis kommer de första tre försöken till avläsning att misslyckas) Man kommer få starta 40 minuter tidigare för att komma igenom spärren.

Vad hindrar SL från att ha alla lösningar samtidigt? Dvs att kort, optisk biljett samt NFC fungerar på samma gång.

Ursprungligen av Json_81:

Du klagar alltså på att Apple tvingar på dig ny hårdvara för att de inte gör uppdateringarna som du vill även fast de är överlägset bäst att på uppdatera gammal hårdvara? Dessutom är det inte bara iOS som blir mer krävande, det gäller alla appar med.

Det bör hursom vara ett minskande problem nu när prestandautvecklingen är mindre även på mobila enheter.

Nej jag har aldrig klagat på det. Jag tycker man SKA uppdatera tills man inte längre får uppdateringar. Det jag kan tycka är synd är att Apple sedan släpper stödet för dessa enheter direkt. Där tycker jag att de kunde fotsätta skicka ut säkerhetsuppdateringar men strunta i alla nya features. Windows stödde ju XP hur länge som helst t.ex. Det finns ju nämligen massor med människor som inte vill köpa en ny dator vart 3 år. Men utveckling kommer som sagt att avstanna mer och mer nu och då kommer förmodligen Apple stödja enheter längre också (de gör ju det på Mac, 2010 modeller har ju fortfarande stöd, kanske tom 2009?)

Ursprungligen av Json_81:

Apple kräver inte att du uppdaterar den.

Nej men i princip då man inte får säkerhetsuppdateringar om man inte uppdaterar. Man vill ju i ett sådant fall få säkerhet utan nya features.

Ursprungligen av Erik.dv:

För en student i USA får man nu en iPad för ca 2600 kr inkl moms och 200 GB iCloud data. Nu är iPaden på väg åt rätt håll.

Dock utan Smart Connector vilket gör den ganska dålig i jämförelse med Pro. Typiskt Apple nuförtiden, blir mer och mer besviken på att de inte uppdaterar sina produkter med ny teknik. Särskilt teknik som numera är 3 år gammal (Smart Connector debuterade ju 2015).

Ursprungligen av jakobnilsson:

Ny instegs-Ipad från Apple idag, samma pris som förra modellen. Stöd för Apple Pencil (!) men vad jag kan se inte Smart Keyboard. Hälften rätt...

Däremot ett nytt tangentbord + case från Logitech, som ska vara stryktåligt.

Om det inte blir stöd för Smart Keyboard på alla modeller är det otroligt synd för alla konsumenter men även för Apple själva — jag menar hur många fler fodral skulle de inte sälja? Att köra BT är alldeles för omständigt för gemene man/kvinna. Att inte behöva ladda eller krångla med parkoppling är bland det viktigaste med iPad och externa tangentbord. Och utan externt blir iPaden svår att behandla text på. Bara en Lose-Lose situation.

Ursprungligen av darkshippo:

Har en iPhone 6S och en Ipad Pro 9.7. Måste säga att jag använder telefonen betydligt oftare än paddan. Problematiken med plattan är att allt jag kan göra på en platta kan jag även göra på telefonen.

Kan du redigera Word och Pages dokument? Kan du läsa inskaffade pdfer? Tekniskt sett ja, men man blir galen för skärmen är för liten. Dessutom kan man på iPad ha uppe två dokument/appar samtidigt (på 12.9 är det ovärderligt). Så att iPhone kan användas till samma saker som en iPad är sant delvis men överlag är iPaden fantastiskt mycket bättre som produktivitetsmaskin.

Jag tror också att Apple håller på att tänka om gällande vart de tjänar pengar – traditionellt har det ju varit hårdvaran som varit Apples kassako men eftersom enheterna nu är så pass snabba även fast de är så små som en telefon blir behovet att uppgradera bland deras kunder allt mindre. Därför storsatsar Apple inom tjänster (iTunes, iCloud, Apple Music, Apple Pay, Apple Care och alla App Stores är nu tydligen lika stort som ett Fortune 100 företag: http://appleinsider.com/articles/17/08/01/app... ).

Tjänstsektorn är alltså Apples framtida inkomstkälla där deras väl spridda hårdvara fungerar som dragplåster för att få fler kunder. Sen att Apple har halkat efter på AI kan jag hålla med om gällande t.ex. Siri MEN – att iPhone X är för dyr kan diskuteras men den är väl ändå den första konsumentprodukten som i så stor skala har väldigt avancerad AI i form av just FaceID. FaceID använder sig hela tiden av AI för att anpassa datan av ditt inskannade ansikte och lära sig hur ditt utseende förändras över tid. Ingen annan har något liknande AI-system för att låsa/säkra data som Apple har, fingeravtryck är ju långt ifrån samma sak.

Senast redigerat 2018-03-14 14:15

Jag kör iPad Pro 12.9 istället för Macbook. Mest för att kunna läsa PDF:er (mycket inscannade dokument) och böcker på ett behagligt sätt (jämfört med att läsa på en laptop). Dessutom kan man använda apple pencil för att skriva för hand och måla emellanåt. Tycker det funkar bra nu med filhanteringen som finns, saknar bara att program som t.ex. Word har samma funktionalitet som på en dator och viss valfrihet som att sätta standardwebbläsare.

Ursprungligen av SweSG:

Rösta på mig så lovar jag 1000/1000 till alla för 99kr/månad. Pengarna snor jag från kungen!

Supersnabbt och billigt internet samt avskaffad monarki, låter som en bra deal?

Ursprungligen av TheiPad:

Vet någon vad som händer om man startar en app som inte har blivit anpassad för plattan? Blir det svarta kanter eller? Sedan undrar jag också om jag ska skaffa den här nu eller vänta till efter WWDC?

Tror inte appar ska vara något problem så länge som de har iPad stöd.

Tycker du ska vänta till mars för då förväntas nya iPads presenteras, möjligen med en ny design à la iPhone X, med Face ID och skärm ut till kanterna (förutom "pannan" såklart )