Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Fredde/pandemonium
  • Namn Fredrik Dahlin
  • Plats Eksjö
  • Sysselsättning Studerar
  • Registrerad 2008-07-06
  • Senast aktiv 2021-01-26
  • Antal inlägg 456

Foruminlägg

De senaste inläggen Fredde/pandemonium har skrivit i forumet.

Att det smarta hemmet är framtiden råder det ingen tvekan om. Däremot är jag tveksam till HomeKit och Google Home etc. just p.g.a. deras inlåsning till dn plattform. Detta kan då vara något som gör att man fortfarande kan byta mellan plattformar utan att behöva byta ut allt.

Denna guiden borde uppdateras med info om iPhone X.

Ursprungligen av BlackSmp:

Det räcker ganska ofta...

Menar du att du INTE tar med dig legitimation när du går ut? Man vet ju aldrig när man behöver den.

Ursprungligen av adress@mac:

Skulle aldrig ta ett Open source för att hantera lösenord.

Det är viktigt att påpeka att Open source kod inte nödvändigtvis är mer osäker än closed.

”One way to reduce [the potential risk of open source software] is to adopt a reputable brand with a concentrated development team supported by a strong online community.”

https://www.coredna.com/blogs/comparing-open-...

Ursprungligen av suddgummi:

Visserligen typ ett år gammal, men visar på några problem i olika lösenordshanterare https://www.google.co.uk/amp/s/www.theregiste...

Den visar såklart på brister men alla program har buggar. Inget är någonsin perfekt och kontentan av artikeln var ju just att alltid uppdatera sin mjukvara, särskilt mjukvara som hanterar känsliga uppgifter. Deras åsikt, som jag tolkar det, är att man ska använda sig av lösenordshanterare som uppgraderas kontinuerligt och att de då är säkrare än att inte använda lösenordshanterare alls.

EDIT: Mitt svar till TS blir att jag använder 1password främst för att jag tycker den är fantastiskt bra och jag anser AgileBits vara väldigt pålitliga (även om lanseringen av 1password.com-tjänsten är oroväckande). Sen använder jag även Apples keychain men endast för smidigheten på vissa mindre känsliga sidor.

Ursprungligen av Mackan1984:

Fast då går man väl bara bakåt i webbhistoriken?
Tror han menar gå tillbaka till förra appen vilket antagligen är smidigare med iPhone X när man gör en halvcirkel nedifrån bara.

Yepp bara bakåt i appen du är i (alltså inte endast i Safari). Tror han menar båda, att Android är snabbare både på att växla appar, vilket jag är benägen att hålla med om, och att Android har en snabbare o bättre bakåtknapp, vilket på iOS alltid finns via en bakåtsvajp

EDIT: På iPhone X kan växlingen av appar möjligen vara snabbare, det vet jag inget om då jag aldrig ägt eller testat en.

Ursprungligen av iSweden:

Bara bakåtknappen är är något som gör att jag är på vippen att gå över till Android helt och hållet.

Jag brukar swajpa från vänster skärmkant mot höger för att gå bakåt. Då slipper man sträcka sig mot den där bakåtknappen som man omöjligt kan nå?

Ursprungligen av Giljan:

Tycker funktionen att spar lösenord för webbtjänster och till appar inte fungerar helt ok. Förstår att folk vill ha lösenordet i huvudet. 1Password är bökigt att använda.

Det är bökigt i den meningen att man måste öppna en till app för att logga in men säkerhet är för det mesta bökigt. Men att drag&droppa på iPad från 1password är fantastiskt smidigt!

iOS 11.1.2 (15B202) är ute och fixar låsningen av skärmen på iPhone X i kallt väder.

  • Fixes an issue where the iPhone X screen becomes temporarily unresponsive to touch after a rapid temperature drop

  • Address an issue that could cause distortion in Live Photos and videos captured with iPhone X

Ursprungligen av Sake:

Någon som vet varför bilderna blir spegelvända och fula när man tar med fram kameran???!

Det funkar ju som så att när du tar bilden så är kameran i spegelvänt läge så du ser dig själv som du ser ut i en spegel, men när bilden är tagen så ändrar telefonen bilden till ”rätt” håll dvs. den icke spegelvända världen. Ser inget problem med det eftersom det är så man ser ut för alla andra.

Ursprungligen av BlackSmp:

Håller med om sammanslagningen av två konton. Jag har också det dilemmat av historiska skäl och skulle gärna slå ihop mitt shopping-id med mitt iCloud-id

Blir nyfiken vad det är för historiska skäl? Jag har ändå hängt på iCloud sedan det kom (med iOS 5) och har aldrig sett någon anledning till att dela upp mina köp mellan två ID:n.

Ursprungligen av RED STONE:

Vad kan detta bero på? iPhone 6 har ändå stöd för 802.11ac men det har inte iPad?

Du kanske kör 5Ghz nät på iPaden men 2.4Ghz på iPhonen? Gissar endast då det är helt omöjligt att säga vad det beror på utifrån det vi vet.

Detta har ju funnits med sen betan vilket ju är lite knäppt men det är ju inte jätteallvarligt. Jag har CalcBuddy som är sjukt bra kalkylator sedan använder jag relativt sällan kalkylatorn över huvud taget så inget jätteproblem för mig. Man tänker ju först att det är någon tjomme som skriver skitsnabbt och det är därför det inte fungerar men testar man att skriva det själv så märker man faktiskt att man behöver vänta någon halvsekund mellan trycken för att 1+2+3 inte ska bli 24.

Ursprungligen av Laserturken:

Hej
Undrar om det går att ställa in en specifik tidpunkt som mitt fotobibliotek ska synka till molnet?
Jag vill alltså att min mobil (iphone 6s) ska synka tex kl 21.00 varje dag till tex Onedrive, eller att de bästa vore om det synkar direkt när man har tagit ett kort.

För som det är idag måste jag gå in i appen för att det ska börja synka.

Är detta möjligt?

Nej jag tror tyvärr inte det är möjligt. I iCloud Photos så behöver man inte öppna appen för att det ska synka men man kan inte ställa in en exakt tidpunkt heller. Om du använder tredje parts-app så är det ju isf något som utecklarna själva får lägga in som inställning. Tredje parts-appar ska kunna göra bakgrundsuppdateringar men jag tror själva fönstret av tid de har på sig att göra det är väldigt begränsat för att effektivisera batteritiden.

Ursprungligen av barbapappa_86:

Filsystemet. Googla om du är nyfiken.

Filsystemet kan hjälpa ja. Men det kom redan med iOS 10.3.