Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
frejansson

frejansson

Medlem
  • Plats Västervik
  • Registrerad 2008-07-12
  • Senast aktiv 2013-06-24
  • Antal inlägg 7

Foruminlägg

De senaste inläggen frejansson har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av luddet:

På min iphone som jag köpte tidigare idag har program från appstore börjat krascha varje gång jag försöker starta dem. Dom lyckas komma så långt som att visa sin egen splash-screen men sen kraschar dom utan ett ljud och jag kommer tillbaka till Home-skärmen

Dom apps som jag har laddat hem är; Facebook, Twitterific, Flashlight, tv.nu och Remote.

Har provat att starta om telefonen flera gånger, men det hjälper inte. Värt att notera är väl också att Remote är ett program från Apple själva, om jag inte har fattat fel.

Nån annan med samma problem? Lösning?

/Ludde

Detta är ett problem som blir när du syncar din telefon gentemot Itunes. Du får återställa den helt via itunes, ladda ned dina apps igen. Var noggrann att låta den synca klart varje gång du ansluter den till din dator, så du inte tar bort kabeln för fort.

Tror jag funnit problemet efter att ha forskat runt lite.

Problemet verkar ligga i när man tankar ner apps till telefonen och sedan synkar med itunes så kan de strula. Jag återställde telefonen, tankade appsen via Itunes och sedan förde över. Och nu fungerar de prima.

Men detta verkar vara ett väldigt stort problem hos många (kikat på discussions.apple.com) så det lär väl komma någon fix iom 2.1 FW som väl ska vara på väg.

Har fått problem med mina apps store program. Dom start upp i 1 sek och sedan stänger de av sig. Jag har testat återställa 2 ggr till 5A347 fw, samt valt att ta från säkerhetskopia och en helt ny mobil i itunes. Men problemen kvarstår.

Dock går det att lösa tillfälligt genom att ta bort programmet och sedan ladda ner det igen, då fungerar det kanske 10-12 timmar. Sedan börjar problemen igen. Även testat restart av telefonen.

Notera att det bara är apps store programmen som beter sig på detta sätt. Alla andra program som kartor, ipod och liknande fungerar klockrent.

Någon som har samma problem? Läst om hur man kan lösa det? Förmodar att det bara är ett mjukvarufel - men att jag inte lyckas hitta lösningen på det.

Ursprungligen av akerstrom:

Vilka program har du problem med?

När jag väl får problem är det alla som é nedladdade via app store.

Jag har uppsaterat min till nyaste med hopp om att den skulle lösa problemet jag har med app store program. Ibland slutar dom fungera, när jag försöker starta dom efter en dag så stänger programmet ner sig självt. Detta gäller endast alls store program och allt annat fungerar klockrent! Får helt enkelt ta bort programmen o installera igen. Irriterande. Någon som har en lösning på detta?

Skrivet inlägg från iphonen så ha överseende med stavfel.

Ursprungligen av lither:

Du missar min poäng. iPhone har tagit ett jättekliv när det gäller teknologi. De har satt press på de allra största mobiltillverkarna att släppa en värsting eller två; HTC Touch Cruise, Sony Xperia X1, LG Viewty, Nokia N96 ...
Apple ska ha all beröm i världen för deras iPod och Safari i iPhone. Det är verkligen ett steg i rätt riktning. Men vi pratar inte om grundfunkioner av sämre kvalitet. Vi pratar två funktioner som praktiskt taget är standard i alla mobiltelefoner i dag. En del kanske saknar A2DP eller flashstöd i Safari, men detta är inget som har blivit någon vedertagen standard. Jag köper att MMS inte fanns med i USA för att det aldrig slagit där, men nu när telefonen kommer till 69 andra länder gäller det att vidga vyerna. Finns säkert en förklaring till det hela, men jag tvivlar på att den är särskilt logisk.

Tack för förklaringen. Visst jag håller med alla om att MMS är standard och bör implementeras från fabrik. Men som du säger så finns det förmodligen en anledning varför den inte följer med. Känns bara som det kommer ovanligt mycket gnäll när de (man kan ju fråga sig om inte Apple lär prata med en utvecklare som tar fram ett tredjepartsprogram) löser ett problem användarna har.

Dock måste jag säga att MMS på något sätt tillhör förra året. Visst kul att skicka bilder, men det är ju inte gratis i längden tyvärr. Julkort fungerar bättre gratis via mail istället.

Tack Martin för ditt geniala inlägg!

Citat:

Jag vet att dina ord är en klassiker. Samma sak gällande videokamera. Men jag måste säga att det är en klen insats av Apple att inte klämma in två enkla funktioner för att slippa dålig kritik från press och kunder. Det är ju inte som att iPhone inte klarar av det.

Och jag måste säga att det är uruselt klent av feta utvecklare som Sony Ericsson och Nokia som utvecklat mobiltelefoner sedan begynnelsen att inte skicka med en vettig webbläsare eller musikhanteringsprogram.

Fantastiskt roligt att läsa folk som kommenterar Apples sätt när de missar något, som sedan rättas till - då är det helt plötsligt fel att det korrigeras. Svensk avundsjuka när den är som bäst.

1