Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
teonanacatl

teonanacatl

Medlem
  • Plats Åre
  • Registrerad 2008-07-23
  • Senast aktiv 2020-03-30
  • Antal inlägg 36

Foruminlägg

De senaste inläggen teonanacatl har skrivit i forumet.

Ursprungligen av xms67:

Kort och enkel fråga, finns det något sätt att ladda ned poddar i Overcast så att man kan lyssna på dem offline? Eller ligger de offline? Ska iväg på semester nu och det vore trevligt att kunna lyssna på flyget.

Som standard laddas nya avsnitt ner. Du kan gå in i Overcasts inställningar och kontrollera att det står Download i New Episodesinställningen.

Episoder av podcasts som du inte har lokalt är utgråade om du går in på en podcast i Overcast.

Jag har likande problem med min iPhone 5 men bara när jag är ansluten till en viss mast så det kan vara en kombination av telefon och nät.

Ursprungligen av Basil:

Tycker ändå att det är bökigt att jobba med mallar istället för signatur....
Skulle villja att alla mail som skickas från företagskontot har utseende med logga osv automatiskt och de som skickas från förening där jag är kassör skulle innehålla dess emblem och min privata - ja där är det ju helt okey med den oformaterade signaturen....
Lite jobbig väg att gå över mallar varje gång.....

Det är bara att lägga upp olika signaturer per mailkonto under inställningarna i Mail så får du precis som du vill ha det.

Ursprungligen av benbjo:

Någon som kan rekommendera en bra extern Wi-Fi antenn som kan placeras utomhus? Har en MacBook 13".

Lite svårt att rekommendera något när du inte skriver om du har någon befintlig accesspunkt som du tänkte koppla in antennen i eller om du behöver en accesspunkt för utomhusbruk.

De i första länken som frazze postade är inte rundstrålande utan är till för att bygga länkar alt täcka ett begränsat område. Den andra länken så finns det accesspunkter med stöd för extern antenn och då passar någon av antennerna på den sidan till dem.

Om du behöver accesspunkt så skulle jag rekommendera en Bullet från Ubiquiti tillsammans med en sån här antenn. Fördelen med en Bullet är att man monterar den direkt på antennen vilket gör att man inte får några förluster i antennkabeln.
Har själv en sådan lösning monterad på skorstenen för att få utomhusaccess plus för att länka till en granne. Täckningen med en iPhone 5 är ett par hundra meter vid fri sikt.

Vad du exakt behöver är svårt att säga om du inte beskriver dina behov bättre.

Ett alternativ kan vara att slå av att mail från de oviktiga konto ska räknas in i antalet olästa mail som visas på mailikonen?

De gamla Airport expressarna har bara en throughput på 25 Mbit/s när de är i routerläge. Upptäckte det när jag uppgraderade min uppkoppling till 50 Mbit/s och googlade även på det då.
De nyare verkar ha 100 Mbit/s som max throughput enligt amerikanska Macworlds test

Vad menar ni med äldre? De som kom efter 2008 går bra att koppla upp som en trådlös enhet utan att utöka nätet och då påverkas inte prestandan.

Ursprungligen av TureB:

Kan ju säga att det Lego som görs som är riktat åt tjejer är rent skit! Verkar som danskarna tror att tjejer inte klarar av att bygga ihop mer än tre bitar...

Håller med. Som tur är så fungerar "vanligt" lego åt alla.

Skumt, Cmd + piltangent är standard. Prova Ctrl+A och Ctrl+E istället.

Table of keyboard shortcuts - Wikipedia, the free encyclopedia

Cmd + vänsterpil är home och Cmd + högerpil är end.
Alt istället för Cmd gör att markören hoppar ord för ord.

Klicka på enheten du vill ändra på så får du upp en ruta med aktuella inställningar och sen trycker du på edit-knappen för att ändra.

Varför vill man köra en virtuella maskin på en egen partition? På Windowsburken på jobbet har jag mina virtuella maskiner på en separat hårddisk men det är för att gå runt prestandaproblem i ntfs.

Fusion drive jobbar på bit-nivå vilket gör att de delar av den virtuella maskinen som accessas ofta hamnar på SSD-disken och resten på hdd. Vid nåt idle-tillfälle så flyttas datat mellan SSD och HDD.
Om man vill så kan man separera en Fusion drive till en SSD-volym och en hdd-volum.

Arstechnica har en bra artikel om Fusion drive: More on Fusion Drive: How it works, and how to roll your own | Ars Technica

Ursprungligen av suddgummi:

Macar får som regel det eftersom OS X använder sig av något som kallas Rapid DHCP i denna artikeln: Rapid DHCP: Or, how do Macs get on the network so fast? : Caffeinated Bitstream RFC 4436 verkar vara grunden. Om allt är rätt konfigurerat så får du en i princip sömlös överkoppling. Jämför med ett mobiltelefonsamtal som växlar mellan flera basstationer utan att tappa samtalet.

Det går inte riktigt att jämnföra med mobiltelefonsamtal då man har en form av controller i bakgrunden som håller reda vilken basstation man är på och ser till att routa om samtalet. Det kan man behöva i ett trådlöst nätverk där accesspunkterna är sammanlänkade via tråd men behovet här för avbrottsfri trafik är inte lika stort och snabba dhcp-förnyelse så märks det inte lika väl.

Ursprungligen av suddgummi:

Nej. I fallet WDS ja. Där sänker du hastigheten med ca 50% för varje enhet du hakar på WDS nätet. Så om du har WDS nät med 2 enheter = 50% av hastigheten, 3 enheter = 25% av hastigheten osv. Det blir kryphastighet tillslut när varje nod ska packa om all data för att skicka det vidare.
När man väljer att utöka nätverket med de senare Airport Expresserna använder de en annan teknik. Vad den heter vet jag inte, men prestandamässigt talas det om att man förlorar 10-15% per enhet som utökar nätverket (så två ApEx som utökar är potentiellt en 30% prestandaförlust istället för 75%). Har du data som jämför de två olika utökningsmetoderna så länka gärna.

Jag har använt bägge varianter (en Airport Extreme som huvudstation, en Time Capsule och en Airport Express som utökar). Att köra med en gammal Airport Express var hopplöst i och med WDS, men med att utöka med en n-kompatibel ApEx gör att det var helt drägligt.

När det gäller utökat nätverk så är det upp till 60%. Står på sidan du länkade till men hur mycket det minskar per enhet nämns inte och jag har inte hitta nån sida där man har mätt det. Återkommer om jag hittar nåt. Det hade jag ingen koll på då jag hade för mig att utökat nätverksfunktionen fortfarande använde WDS. Men det halveras inte per enhet som det görs i WDS-fallet och det har att göra med att huvudenheten verkar sköta all trafik. Alla enheter som man utökar nätverket med måste ha trådlös kontakt med den för att det ska fungera.
När det gäller WDS så stämmer det som både du och jag nämner. Hälften per enhet man utökar nätet med.

Har också kört med båda varianterna. En Airport Extreme som huvudstation och en airport express för att uöka nätet men aldrig gjort några prestandatester då bredbandsuppkopplingen var den "svaga" länken.
Har även byggt WDS-bryggor men aldrig med flera än två enheter pga prestandan.

Ursprungligen av suddgummi:

Rätt och fel. I fallet WDS är det korrekt. I äldre Airport Expresser (de med 802.11g hastighet) är det rätt när de delar/förlänger ett trådlöst nätverk eftersom de då använder WDS. Senare Airport Expresser gör inte det (om man inte av någon outgrundlig anledning vill det). Läs mer här: Wi-Fi-basstationer: Utöka täckningen för ett trådlöst nätverk genom att lägga till flera Wi-Fi-basstationer

Det sänker hastigheten upp till 60 % och det har att göra med att den är mer begränsad i hur mycket man kan utöka nätverket än WDS. En anledning till att använda WDS är att den inte är beroende av en huvudenhet som utöka nätverksfunktionen är men det är sällan som man har det behovet i ett hemmanätverk.

Ursprungligen av suddgummi:

Kan man byta basstation och behålla sin IP-adress fungerar det utmärkt. Detta förutsätter att nästa basstation man hakar på sitter i samma logiska nätverk. Du kan alltså inte hoppa mellan basstation A och basstation B där A har nätverket 192.168.1.X och B har nätverket 192.168.2.X eftersom din dator måste byta IP-adress då.

Det har du helt rätt och som regel är det så man har i ett hemmanätverk där man har en t.ex. TC som fungerar som router. Men man får t.ex. inte en smidig övergång mellan accesspunkterna och man tappar sin session och klienten kommer att tolka det som ett nytt nät. Man kommer antagligen att få samma adress från dhcp-servern osv.