Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
the_karate_kid
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2008-07-25
  • Senast aktiv 2020-05-14
  • Antal inlägg 146

Foruminlägg

De senaste inläggen the_karate_kid har skrivit i forumet.

Jag har gjort så här på en Mac Mini jag kör som server där jag alltid vill ha min smb share från Synology nasen mountad:

1. Reserverat ip i dhcp servern så nas:en alltid har samma lokala ip
2. Skapat en shell script för att mounta smb sharen från synologyn
3. Kör shell scriptet som ett jobb var 5e minut med launchd

Ursprungligen av BlackSmp:

Curve är Mastercard så det var nog något annat som ställde till det. Jag kan iofs ha fel.

Enligt vad jag har förstått så kan varje handlare själv bestämma om man vill ta emot utländska kort eller ej. Det har inget att göra med huruvida det är mastercard och/eller visa. I mitt fall fungerade inte Curve hos min tobakshandlare, vare sig med Appel Pay eller fysiskt kort. Butiken hävdade att dom inte tog utländska kort.

Ursprungligen av thekai:

Jag svalde prestigen en aning och testade Curve. Inser plötsligt att behovet av att Handelsbanken inför Apple Pay är obefintligt. Den här lösningen fungerar superbra för mig. Jag har lagt in både mitt kort från Handelsbanken och det kreditkort som jag har från SEB (SJ Prio Mastercard). I appen väljer jag enkelt vilket av korten som ska vara aktuellt i samband med köp på mitt Curvekort (som för övrigt är riktigt snyggt designat då de valt att inte ha kortnumret på framsidan). När betalningen sker i butik (har inte testat på internet) så debiteras det exakta beloppet på kontot och det står Prel. CRV*butik. Med andra ord på samma sätt som det står med Klarna men med fördelen att pengarna dras direkt istället för att man ska vänta på dragningarna genom autogiro.

Som sagt, det här har ju löst det mesta i fråga om Apple Pay. No need to wait på att resterande banker ska implementera det.

Curve verkar för övrigt också ha ett vettigt skydd vid felaktiga debiteringar.

En sak att tänka på är att alla butiker inte accepterar utländska kort vilket jag fick surt fick erfara då jag fick "medges ej" hos min lokala tobakshandlare då försökte betala med Curve där. I det fallet hade jag behövt mitt vanliga kort i plånboken.

Nån som vet om supporten för apple watch även gäller om man har företagsabonnemang?

Ursprungligen av Manne23:

Kan du inte kolla tillgängligheten på Apples hemsida?

Jo men då får jag först nästa vecka som tidigaste alternativ. Tänkte mer om det är som när iPhone släpps, att dom har vissa till försäljning för folk som köar.

Någon som vet om Apple Store i Täby kommer att ha nya iPad Pro att köpa i butik imorgon? Hade inte tänkt uppgradera så jag bokade aldrig men har ångrat mig nu. Eller någon annan butik i sthlms området som kan tänkas ha den?

Bokade en Xs Max 256gb med är osäker på om det är värt att uppgradera från min nuvarande iPhone X 256gb. Efter att ha ägt två Plus telefoner tidigare så gillar jag faktiskt storleken på iPhone X men skulle egentligen vilja ha större skräm. Någon som vet vad andrahandsvärdet är på iPhone X 256gb?

Saknar dubbeltap på hemknappen för Reachability. Tycker nya gesturen att swipa ner längst ned på skärmen inte funkar jättebra.

Jag har en iPhone X Silver 256gb bokade hos telia, bekräftad uthämtning Kungsgatan på fredag som jag inte kommer nyttja eftersom jag även fick tag på en via Apple. Ska man hämta ut den ändå och försöka kränga på blocket? Borde väl gå att få några hundralappar extra om det nu kommer bli svårt att få tag på den på fredag i butik

Nån som vet nåt om Täby? Försökte ringa ut men har inte tid att sitta i telefonkö...

Ingen magsafe.
Inget lysande äpple.
Jävligt dyr.
Inga fler externa skärmar från Apple.

20k för en 13" Dual Core i5 med 8gb ram känns sjukt pricy. Att dessutom lägga 10k+ på en äckligt ful LG skärm känns inte heller så nice. Tror jag behåller min MBPr 15" från 2013 och min 27" Thunderbolt Display trots att jag hade bestämt mig för en ny burk.

Nu är min uppdaterad till Klar för hämtning!

Ursprungligen av speer:

Jag med, en svart 7:a,128 GB men inte hört något mer än att apple behandlar min beställning... Jag valde tid att hämta telefonen kl 09.00... Ser mörkt ut med drygt 12h kvarr... Har ni hört mer?

Följer UK tråden på macrumors och där verkar också folk som valt upphämtning ha status Behandlas. En snubbe skrev dock följande så jag är fortf. hoppfull trots att statusen inte ändrats ännu

Sparky2012 said: ↑
Mine is the same. Phoned Apple this morning and the guy said that they'd take payment and we'd receive Ready for Pickup emails "by close of business" tonight.
Don't panic if you don't get that until tomorrow morning I promise it'll be okay!

As I understand it, here's how this bit works:
A big label printer in each Apple Store will print off a nice big sticker with your name and order number on and the item you've reserved.
Someone at the store (probably part of the team setting up overnight for the launch!) will take that label, scan the product, the label, then stick it on.
At that point, you get the ready to collect email.

Fortfarande ingen förändring på status för mig som valt upphämtning. Ska man åka ut till Apple Store ändå imorgon om det inte har hänt något?

Ni som beställt hos Apple och valt hämtning i butik, vad har ni för status på er beställning? Min är fortfarande "Beställning behandlas". Borde man vara orolig?