Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
J0hanna

J0hanna

Medlem
  • Plats Umeå
  • Registrerad 2008-10-03
  • Senast aktiv 2012-07-20
  • Antal inlägg 9

Foruminlägg

De senaste inläggen J0hanna har skrivit i forumet.

1

Vad tror ni det kan kosta att lämna in den hos ett företag som reparerar den? Är ju lite knepigt att få tag på en inverterkabel och såg dessutom att det är olika kablar i äldre eller nyare modeller. Ställen som lagar Mac-datorer borde ha rätt reservdelar hemma?

Jag är inte riktigt hundra men tror att det är en 2008, har ingen garanti längre. Och modellen är en MacBook vit 13" (eller är det mer utförligt namn på modellen) :/

Min kära MacBook har börjat glappa i skärmen, den blir alltså svart när man viker upp den för mycket. Ibland har man bild och ibland inte.
Vad ska jag göra? Har något blivit nött när man har fällt upp och fällt ihop datorn massa gånger?
Tror att det är en kabel som behöver bytas, men var hittar jag en sådan och vad heter kabeln? Reservdelar till MacBook är inte lätt att hitta på nätet..
Snälla, hjälp!

nu har jag tagit reda på svaren till några frågor ni har ställt.....
när jag går in på nätverksinställningar så får jag upp nummer både på IPv4-nummret, delnätsmasken och routern, dom har jag skrivit in manuellt. dom tre första siffrorna i IPv4-nummret är: 192.
den trådlösabasstationen jag har är netgear (har inga säkerhetsinställningar) och internetleverantören är bredbandsbolaget.
den har ingen kryptering, basstationen är inställd på kanal 2 och jag vet inte hur många GHz den går på.. (hur kollar man det?:)
hoppas att detta kan hjälpa till, är tacksam för svar!!

Neeej, nu fungerar det inte igen! det är så här det har hållit på, efter ett tag slutar det att fungera igen. Det har inte varit några problem på över ett år och så helt plötsligt händer detta!! Varför?

Hej,
nu har jag (eller han som hjälpt mig) fått ordning på allt! Tack för alla era tips! Själv vet jag inte vad som var problemet men det är som sagt åtgärdat nu!

/J

mitt problem har gått att fixa men nu fungerar det inte igen. det fungerade och jag gjorde omstart på datorn, och det fungerade fotfarande... jag startade datorn nästa dag och öppnade webbläsaren, det gick att gå in på en webbsida sen när jag skulle byta blev det samma problem igen - det slutade funka.
när det fungerar står det tre olika "nummerrader" DNS-servrar, och nu då det inte funkar står det bara två. hur ska man göra för att det ska "stanna kvar"? det kanske är det kom är problemet?...

Ursprungligen av acke:

Hej Johanna och välkommen hit.
Verkar alltså som att problemet ligger i din dator.

Har du provat att stänga av och på Airport under Airport-menyn uppe till höger? Ibland kan en omstart fixa till det.

Vad har du för version av Mac OS X? Det kan du se under Äpplemenyn > Om den här datorn.

jag har versionen; 10.5.5
jag har försökt med omstarter och provat stänga av och på men ingenting fungerar!!

jag har en macbook och helt plötsligt slutade mitt internet att fungera. det står på "airport-mätaren" att jag har "kontakt", det ser ut som vanligt, men det funkar inte. jag har trådlöst nätverk och på min andra dator så är jag "tillåten" att vara med i nätverket.
och jag har inte rört inställningarna, det bara slutade fungera! snäll snälla, är det någon som har en aning om vad som kan ha hänt!?

1