Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
hansi-mbp-air

hansi-mbp-air

Medlem
  • Plats Mölndal
  • Registrerad 2008-11-03
  • Senast aktiv 2012-05-02
  • Antal inlägg 11

Foruminlägg

De senaste inläggen hansi-mbp-air har skrivit i forumet.

1

Bytt från Rev A till 13" 4GB Höst 2010.

-

Saknar bakgrundsbelyst något enormt. Jobbar ofta i mörker eller dåligt ljus och om skärmen är maxvinklad är tangenterna nästan helt svarta.

Knakar och knäpper i den när man lyfter osv, känns mer som en budgetdator i kvalitet än som min förra Air som kändes väldigt lyxig och välgjord i minsta detalj.

Utseende. Gillade den mjukare designen på förra modellen bättre (samma med iphone 3->4), snyggare men kantigare att hantera.

+

Otroligt mycket snabbare än den förra. Märks i allt. (har fortfarande inte installerat Flash i Safari utan kör Chrome när jag ska kolla flash, där ingår flashen och lägger sig inte ute i systemet)

Fläkten går inte alls lika mycket och då den gör det är den tystare.

Har ännu inte blivit för varm under.

---

Sammantaget är jag väldigt nöjd med bytet. Men är lite orolig att den ska hålla två år problemfritt som den gamla. Hade jag köpt den efter de här veckorna hade jag utan tvekan lagt till maximal applecare.

Senast redigerat 2010-11-23 21:36

Nu har tomten varit här! Jag hade dessutom just skurit mig så jag signerade mer eller mindre med mitt blod när jag tog emot min nya lilla vän.

Hoppas ni andra som kom med samma lass från Shanghai också får era inom kort!

Nära nu:

MOLNDAL, SE 04/11/2010 9:09 DESTINATIONSKANNING

Ursprungligen av Kermit:

.. suck. Kollade igen nu, visst har det lämnat Köln, men bara för att flyga vidare till en annan tysk stad (Langengagen). Kom igen nu UPS, det här är inte roligt längre.

Hehe. Verkar som våra datorer reser tillsammans. Min ska till Göteborg och den verkar ha smitit från Langengagen nu:

LANGENHAGEN, DE 03/11/2010 7:39 AVGÅNGSSKANNING

Frågan är om det är lastbil som gäller den sista biten. Jag reser som sagt bort på söndag så min får hemskt gärna dyka upp innan dess

UPS kom in i matchen! Det gick fort från Shanghai till Dubai till Köln, 1 dygn, men sen tog det stopp. Nu har den legat där sedan den 31:a. Why, UPS, why?

Beställde 13 128 4 den 27:e, skickades med UPS från Shanghai för ca 1 timma sedan, beräknas vara framme på fredag

Vet någon om nya MBAn stöder ljud via Minidisplayporten, tänkte köpa en adapter MDP->HDMI med ljud.

Har letat en stund utan att hitta svar. Står visserligen att det inte funkar på air på adaptrarna på applestore, men jag tänker att det kan vara att de inte hunnit uppdatera produktbeskrivningarna ännu.

Beställde en 13 128 4 från Applestore nu. Beräknas vara framme den 5:e nov. Hoppas det håller då jag flyger den 7:e och blir borta två veckor.

Så nu är det bara att göra sig redo att sälja min gamla fina MBA från tidigt 2008. Gamla trogna vän.

Var rätt skeptisk att bli av med bakgrundsbelyst tangentbord men hoppas att det kommer kännas ok med de färgade knapparna. Och nej nej - problemet är inte att jag inte kan skriva utan att titta på tangenterna utan snarare att jag kanske sitter och jobbar med plattan med en hand och plötsligt behöver slå in ex en 0-a och inte vill lägga upp händerna efter F och J för att hitta en siffra - förhoppningsvis kommer det gå bra.

Tack Bollman!

Var inne på Macforum på lunchen nu och den var riktigt skön, otrolig skillnad mot min nuvarande med HD. Körde rätt hårt med Safari och tunga webbsidor med program igång i bakgrunden och det flöt riktigt bra.
Dock kunde jag inte installera Flash så jag vet inte hur det hade varit om sidorna varit fyllda av flashbanners.

Grymt svårt att vänta på nästa version för att se om tangentbordet är bakgrundsbelyst på den, vilket inte känns lika viktigt när det som Bollman skrev är färgade tangenter. Däremot tyckte jag att tangenterna kändes något stummare än på min, men endast på 13" inte på 11" - men jag kan ha fel.

Ursprungligen av bollman:

Driva stor skärm var inga problem. Jag kör med en Samsung 16:9-skärm på jobbet. Körde hela dagen och fläkten varvade inte upp en enda gång (2048x1152-upplösning, körde 2-skärm-läget). Med andra ord klarade den provet mycket bra. Underbart är ju bara början
Geekbench i all ära och säkert är proppen slöare, men eftersom disken är så toksnabb så är det skitsamma. I iStat kan jag se att den har swappat en del, men det har ärligen inte märkts ett dugg!

Vilken modell har du?

Undrar även om några som fått sina MBA-2010 kan säga något om hur väl tangenterna syns i dåligt ljus / mörker?

Avbeställde min när jag såg att det inte fanns bakgrundsbelyst tangentbord som på min nuvarande MBA men har nu börjar fundera på om knapparna har någon bra reflekterande färg vilket gör att de syns bra i mörker ändå. (och ja, jag kan skriva utan att titta på tangenterna men ibland behöver jag kika ner för att se var något tecken eller knapp sitter och då är det störande om man behöver böja skärmen eller använda extern belysning)

Ursprungligen av Esa:

Tycker alla skall överväga det här köpet, för om man är van vid backlit keyboard, så kommer det kännas konstigt, som sagt använd eran Mac en dag utan att ha igång lysande knappar en endaste gång och se hur ni känner.

Jag kommer nog att byta mot en MBP istället och lägga pengar emellan denna gång. Men hur känner ni andra? om att köra utan lysande knappar.

Jag kunde inte tro det var sant när jag läste det här. Beställde en 13" 2.13 4GB i veckan och har gått och väntat och myst med bilder och specar så upptäcker jag det här. Kunde inte tro det var sant. Måste avbeställa imorgon. Helt sanslöst.

Får härda ut med min gamla rev 1 till de släpper en ny nästa år, då kanske jag kan få både lion och en i3 OCH bakgrundsbelyst tangentbord, eller vad tror ni?

Otroligt knäckande nu när jag gått runt och väntat så glad ...

1