Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Frankie

Frankie

Medlem
  • Plats Luleå
  • Registrerad 2008-11-28
  • Senast aktiv 2012-03-22
  • Antal inlägg 25

Foruminlägg

De senaste inläggen Frankie har skrivit i forumet.

Bytte till en iPhone 4s och därmed iOS 5.0 i början av november. Hade stått ut med min iPhone 3g väldigt länge. Nu har jag stött upp ett ytterst mystiskt problem. Bland mina meddelanden har det dykt upp ett SMS som jag skickade 2010-09-30 som inte går att radera. Jag brukar aldrig behålla mina meddelanden så det är konstigt att det dyker upp igen mer än en helt år efter jag skickat det. För att SMS:et ska dyka upp måste jag:

1. Starta Meddelanden
2. Minimera Meddelanden
3. Maximera Meddelanden

Då dyker SMS:et upp. Jag raderar det. När jag stänger Meddelanden helt och gör om proceduren igen enligt ovan så dyker SMS:et upp igen. Det är omöjligt att radera permanent. Sjukt irriterande.

Något som vet vad det beror på eller hur jag ska få bort det?

Har ett väldigt irriterande problem, precis som rubriken säger så svarar ofta inte OS X (Lion 10.7.1) på första musklicket. Detta gäller både styrplatta och extern mus. Det fungerar däremot hur bra som helst i Windowspartitionen. Någon som har någon aning eller är det ominstallation som gäller?

När man använder Mission Control så möblerar ibland fönstren om sig själva. Så att det typ blir Skrivbord 1, 4, 2 och sist 3. Ytterst konstigt, måsta vara en bugg? Det går inte heller möblera om dem manuellt som vore praktiskt.

Ursprungligen av dtrolle:

HFS+ måste det ju stödja, är ju trots allt en Mac App. NTFS kan ju vara frågetecknet i så fall.

My bad, det jag menade. Redigerade min tidigare post så att jag inte förvirrar fler.

Grejen är att Dropbox (gratisversionen) bara inkluderar 2 GB lagringsutrymme och det överskrider jag. FolderWatch ser intressant ut men har inte lust att betala 109:- när jag inte vet om det klarar av NTFS.

Problemet känns som så enkelt egentligen så det borde finnas någon enkel bra lösning också.

Senast redigerat 2011-06-13 13:44

Det är väldigt enkelt att komma åt filer manuellt och kopiera över dem från BOOTCAMP-disken till valfri destination i OS X. Men jag kommer inte överens med W7s backupfunktion och vill således helt enkelt bara spegla min jobbmapp till OS X och låta Time Machine sköta det. Jag har provat med Carbon Copy Cloner men det programmet tillåter bara filsystemet HFS+ och det är ju inte BOOTCAMP formaterat i. Finns det någon annat program eller någon annan lösning?

Eller går det rakt av säga till Time Machine att göra backup på "den" mappen från BOOTCAMP-disken?

Tack på förhand,
Frankie

Hallå och tack så mycket för svaret!

Jag kör Bootcamp. Jag hade hoppats att jag skulle kunna formatera OS X-partionen. Så du menar att om jag petar in installationsskivan håller i "c" så rörs inte min fysiska windowspartion om jag formaterar? Min hårddisk vill bli omformaterad, den säger att den är skada i Skivverktyg, hoppas således att de trasiga sektorerna återställs så att jag inte måsta byta hårddisk.

Mac OS X strular lite för mig och jag vill installera om det och skulle hemskt gärna vilja slippa röra windowspartitionen, är det möjligt? I så fall, hur gör man?

Apple är de ena som kör sin storlek på pluggarna. Men det är rent idiotiskt att dom inte säljer pluggarna separat som alla andra tillverkare gör. Har iaf slängt upp en annons i bytestråden, får jag inget svar får jag kolla Comply Foam. Någon som testat Comply Foam och kan berätta vart han/hon beställt ifrån och vad frakt och så går på.

När jag reste hem från Sydafrika igår tappade jag ena hörlurspluggen i säkerhetskontrollen på flygplatsen, märkte det på en gång men fick inte vända om in och leta efter den för vakterna! Väldigt jobbig resa hem. I vilket fall så passar ivarken modell mindre eller större av pluggarna speciellt bra i mina öron.

Ringde en Apple Premium Reseller här i stan idag och där påstod man att man inte kunde köpa nya pluggar!?

Vad ska jag göra, känns rätt drygt att köpa ett par nya lurar för att man tappat en gummiplugg som kostar max 5 öre att tillverka.

När jag reste hem från Sydafrika igår tappade jag ena hörlurspluggen i säkerhetskontrollen på flygplatsen, märkte det på en gång men fick inte vända om in och leta efter den för vakterna! Väldigt jobbig resa hem. I vilket fall så passar ivarken modell mindre eller större av pluggarna speciellt bra i mina öron.

Ringde en Apple Premium Reseller här i stan idag och där påstod man att man inte kunde köpa nya pluggar!?

Vad ska jag göra, känns rätt drygt att köpa ett par nya lurar för att man tappat en gummiplugg som kostar max 5 öre att tillverka.

Hallå! Jag kör mina två externa hårddiskar via AirPorten. Kommer åt dem i W7 efter att jag installerat AirPort-verktygen för Windows. Men det är oerhört buggigt, tappar kontakten med dem hela tiden. Vill även kunna använda Windows 7 nya backupfunktion med dem men får det inte att funka. Någon som har tips?

Det låter bra, men hur ska man gå tillväga? Går det via Boot Camp i Windows? Eftersom jag inte kommer in i OS X så är det väl lite lurigare?

Mitt OS X (Snow Leopard) havirerade här om dagen. Datorn vägrade ansluta till internet och jag kunna inte hitta min AirPort Extreme via AirPort-verktygen så då tänkte jag att det kanske funkar om jag startar om AirPort och datorn. Men när jag startar om datorn och man kommer fram till "äpplet" så kommer det fram en mätare, den fylls aldrig men försvinner efter en minut ungefär. Då kommer den snurrande laddsymbolen upp men inget händer, har låtit den stått på en hel natt. Jag kommer alltså inte in i OS X längre.

Till problemet, Windows-partitionen fungerar fortfarande, finns det någon chans att installera om OS X utan att ta bort Windows?