Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
radaradam

radaradam

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2009-01-02
  • Senast aktiv 2021-01-24
  • Antal inlägg 149

Foruminlägg

De senaste inläggen radaradam har skrivit i forumet.

Ursprungligen av LaHe:

Det var ju lite snopet, men ingen biggie då jag också kör med Airfoil utanför iTunes...

Samma här, och det funkar fint. Hade bara fått för mig att jag i ML skulle få det native likt iPone/iPad och då få ljud och bild synkroniserat.

Antar att det bara är jag som har varit dåligt påläst. Fast tycker ju att om Airfoil kan få till det varför kan inte Apple?

Jag gillar 10.8 än så länge. Det som jag är mest besviken över är AirPlay. Jag trodde att jag nu kunde sluta använda airfoil och att jag på ett smidigt sätt i menyraden kan välja vilka av mina AirPlay-enheter jag vill skicka till (likt iTunes eller som det är på iOS-enheter) men istället måste jag gräva under i Ljud under systeminställningar varje gång.

Airfoil får alltså stanna.

Ursprungligen av kenjon:

Radio är en dålig ersättare för tråd. Dra tråd överallt där du kan, och använd radio bara när du verkligen behöver det. Som till en laptop, som man flyttar på. Men iMac och AppleTV bör ha tråd. Likaså mellan Extreme och Express. Prestandan blir klart försämrad annars.
Många tycker det är 1900tal att dra tråd. Men det finns ingen bra ersättare. Kabelkanaler (istället för golvlister, ser likadana ut) gör att arbetet knappt märks.

Jo jag är medveten om det. Men jag är så petig så att jag i dagsläget får ut 10mbit och kör med wifi istället för att få ut 100mbit med tråd. Så viktigt är det för mig att det inte hänger ut en sladd från iMacen, strömsladden är mer än tillräckligt ;).

Ursprungligen av LaHe:

Den lösningen är väl inte så dum, och istället för en express till i vardasrummet kan du ju sätta en aTV eller en BoxeeBox så har du ju både till stereon och TV:n.

Jag har faktiskt en Apple TV 2 som jag kan ta av farsan. Och det låter ju ännu bättre att TV står på bänken ovanför stereon där jag tänkt ha routern.

Fast det haltar ju lite på det att ATV inte går att använda som en Airport Express (med ljudet direkt till förstärkaren) utan via hdmi eller optiskt. Jag har en förstärkare från 70-talet och är inte intresserad av någon hemmabio-variant.

Är jag ute och cyklar eller är det som så att jag måste ha Apple TV'n till teven och inte bara till förstärkaren. Jag vill alltså bara smidigt från datorn eller min iPad/iPhone kunna skicka ljud utan pilla på teven.

Edit: för jag måste väl koppla in Expressen med nätverksslad till Extreme för att förlänga det trådlösa till fler rum? Verkar inte som så enligt Apple. Kan inte riktigt förstå hur Expressen ska kunna förlänga en signal via wifi om signalen den får redan är svag.

Senast redigerat 2012-07-23 00:07

Skulle behöva lite råd om mitt hemmanät jag också..

Jag bor i en stor 3:a på 120kvm med rejäla betongväggar överallt. .Jag har 100Mbit via fiber. Finns även ett 20 tal nät i huset som jag snappar upp och som jag antar stör ut varandra..

Alla rum ligger på rad (Vardagsrum->hall->kök->sovrum->sovrum). I dagsläget har jag en D-Link DIR-655 router och en Airport Express (endast för AirPlay)..

Det är lite pest eller kolera som det är idag då routern måste stå i mitten av lägenheten (köket) för att orka alla rum via wifi. .Och då får jag ut ca 10Mbit till min iMac som står i vardagsrummet och ca 30Mbit i sovrummet längst bort..

Jag vill få ut så nära 100Mbit till min iMac jag kan komma. Men jag vill också ha musik till min stereo i vardagsrummet via AirPlay och även till köksstereon..

Jag vet inte riktigt hur jag ska bygga upp nätet bäst utan att det ska dra iväg allt för mycket..

En variant är en airport extreme i vardagsrummet och med tråd till köket där köksstereon står sätta en Airport Express som förlänger nätet och även tar emot ljud via AirPlay. Men då har jag ingen Airplay i vardagsrummet och då behöver jag en till Express och det känns lite onödigt med en Express och Extreme på samma ställe..

En variant är likadant som ovan med den nya Expressen istället för Extreme. Då får jag AirPlay både i v-rum och kök. Men hur är den som router jämfört med Extreme?

Kraven är wifi i alla rum (så nära 100mbit i v-rum som möjligt), AirPlay i kök och v-rum. Och då gärna detta utan att köpa en Extreme och ytterligare en Express. Går det ens?

Mycket text att skriva på en iPhone, hoppas det blev läsbart ;)..

Slår också ett slag för att du byter själv. Finns mycke bra guider och det är inte alls svårt, är man två (så att den ena kan hålla upp skärmen när man skruvar i den nya disken) så är det bara ett fåtal kablar som ska lossas.

Skulle vilja påstå att det svåraste med hela operationen är att inte få in för mycket damm bakom glaset.

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Källa?

Apple - OS X Mountain Lion - See everything the new OS X can do.

"Smooth Scrolling".

Det enda jag vill ha sagt är att jag upplever att scrollningen känns väldigt olik tidigare versioner, om det beror på detta låter jag vara osagt.

Ursprungligen av Mija:

Har du som utvecklare rapporterat denna nya knasiga scrollfunktion till Apple så att dom vet att det är rena skiten?

Jo, tror tyvärr att Apple är rätt så stolta över denna funktion då det är en av "nyheterna" i ML.

Vet inte om det har diskuterats tidigare i tråden. Men vad jag irriterar ihjäl mig på i 10.8 är den så kallade "smooth scroll", och av vad jag har förstått det så är det nytt i 10.8 och scrollningen accelererar nu med hjälp av GPU.

Jag gillar att lusläsa i lugn takt, göra små scroll 2-3 rader i taget. Vilket har gått utmärkt i tidigare OS X.
Gör jag det nu i 10.8 så ökar den takt för varje scroll-tag, och efter 3-4 scroll så är hastigheten upp i 1000km/h och man är nere vid sidans fot.

Jag använder mig av Magic Trackpad och Magic Mouse, likadant på båda. Jag hittar ingenstans att stänga av det heller.

Ursprungligen av Kenneth M:

Anmärkningsvärt måste jag säga. Jag har installerat mitt Diablo på min gamla macpro från 2006, 8gb ram, vanlig 7200 hårddisk och radeon 4870 512mb (orginal apple)

Spelar spelet på allt på max i 1920*1200 (inkl AA) och det flyter hur bra som helst om det inte är 5000 mobs på samma yta, men ett 20-tal, inga problem!

Visar kanske bara på att MacPro är en rätt bra investering överlag, även en gammal.

Mjo, jag kan spela det i 1920x1080, men det ser ärligt talat lika illa ut som i 1280x720. i Mac Pro så är det väl inte heller den mobila varianten av grafikkortet heller.

Är bara grafikkortet och den höga upplösningen som är flaskhalsen skulle jag vilja påstå.

Min iMac 27" med i7 2.8GHz, 16GB RAM, Radeon 4850M, SSD har också svårigheter. Fast mest på grunda av den höga upplösningen. Med 1280x720 och allt på low/off är det spelbart, men det ser verkligen hemskt ut, lite som Diablo 2.

Håll inne fingret på en App tills ikonerna börjar vobbla. Sen är det bara att flytta dem precis som du vill.
Går också att ordna dem i iTunes, men det fyller samma funktion som ovan.

För att skapa en mapp så lägger du två Appar på varandra. För att ta bort en mapp dra ur alla Appar ur den.

Provat det en del nu, och gillar det skarpt. Nu längtar jag till den 15e Maj.

Funkade sådär på min iMac 27 (Late 2009) med i7, 16GB RAM och ATI Radeon 4850M.
2560x1440 med allt på low gav ca 20fps.
1920x1080 med allt på low gav runt 30fps.
1280x720 med allt på high gav runt 70fps.

Men det såg ut som skräp då det inte är native-upplösning.

Härligt!! Då kan man prova det och se om iMacen orkar innan man plånboken :).

Kan vara så att jag har hittat en lösning nu.

Visade sig att det fanns en bugg i Crucial M4 SSD som gjorde att hårddisken hängde sig efter 5184h uptime. Och därefter fortsätter att hänga sig en gång i timmen.

Ett jäkla jobb att plocka ur SSD ur iMacen, montera den i en vanlig PC-laptop, uppdatera firmware från 0002 till 0309. Återstår nu att se om det var lösningen.

Edit: För kännedom så verkar detta ha varit lösningen på problemet.

Senast redigerat 2012-03-30 17:13