Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Sofiaflickan

Sofiaflickan

Medlem
  • Plats Borås
  • Sysselsättning Gillar MAC! Dess design o funktion men kan egentligen inte något djup om den... Musik o cykling är andra ting jag jobbar med och gillar!
  • Registrerad 2009-01-02
  • Senast aktiv 2013-02-19
  • Antal inlägg 60

Foruminlägg

De senaste inläggen Sofiaflickan har skrivit i forumet.

Jag hinner bara trycka ner lilla rutan med uppkopplingen. tar alltså inte ur dongen. Hinner knappt koppla ner internet förrän den där gråa gardinen kommer ner. O det är alltså inte den där rutan som kommer om man råkar dra ut dongen. (eller snoppen som vi säger....)

Ytterligare analyser?!

Nu har det hänt 5 gånger att när jag tycker det är dags att stänga av datorn o där med kopplar ner mitt mobila bredband, så kommer det som en grå rullgardin på datorn o text på 4a olika språk som säger att fel har inträffat eller nåt, och att jag ska trycka länge på powerknappen för att stänga av datorn, alternativt starta om den. Att starta om är dock inte möjligt för allt är "låst". Någon som vet något om detta?

Datorn är nytömd o jag fick ta över den i november, lite använd sen dess. En Mac book pro 2,2.

Tack för tipsen. Nu är det löst, det var helt enkelt som Hagelin skrev. Hade tydligen lyckats trycka ner en knapp o stängt av ljudet. Taxi så mycket!

Ljudet ut från datorn funkar när det kommer varningssignaler, ny mapp o annat sånt där. Men när jag skulle gå in på youtube så kom där inget ljud. Vadan detta?
Datorns högtalare fungerar alltså men internet är tyst....

någon som vet?:cool:

Föresten, varför hittar jag aldrig var man sätter igång nya diskussioner. det borde finnas ngt enkelt sätt..... vet du

Jag får kolla med mina vänners pojkvänner eller helt enkelt boka en session på MacHuset o pröjsa dem, eller förlåt, se till att jobbet pröjsar dem!

[Mitt råd är. Skaffa hjälp via kompis. Spara sånt som är viktigt på en minnepinne/Hårddisk/DVD. Skaffa skiva. Installera och arkivera. Kolla efter det vad som behöver uppdateras.
Gör detta när du har TID med att datorn kanske strular lite.
Har du ngn i din närhet som är "mackompisen" h*n som kan allt... som kan hjälpa dig ?]

Svar:
Nä, inga Mackompisar vad jag vet här i närheten. Får väl börja fråga runt... Jag gör väldigt gott kaffe o mat....

Jag tror jag fick den typ... 2006 och den har krånglat ca 1 år med att vissa sidor buggar ner. (heter det så eller har jag bara hittat på det?!) T.ex kan jag gå in på en site, logga in, men när jag börjar läsa gästböcker så stängs hela safari av. Provade installera firefox men det sades att min dator inte hade rätt "nummerkombination". Nu är det ju så att jag fått en nyare Mac - en före detta kollegas. det är den jag just nu skriver på. (ser ni den stoooora skillnaden...) Den är kanske från 07. Men den känns också konstig. Den är vad jag förstår helt tömd och sen återinstallerade eller vad det heter. Men den får lite spader ibland och buggar ner när jag har word uppe och gör för snabba kommandon. Det gjorde aldrig den första datorn, FÖRRÄN idag....

Nu har jag fått som uppgift att lägga över alla mina dokument till den nya datorn från den gamla o använder mig av ett USB minne i brist på annan kunskap.
Jag kan inte tänka mig att jag kan få en ny mac. datorna är inte mitt främsta arbetsredskap i jobbet o så har jag förstått det så att nya medarbetare INTE får mac även om tanken var att vi som ville ha musikprogram. tex finale, skulle få det. Han visste väl inte bättre men jag är glad över min silvervän, förutom att det är alldeles för mycket dans (bugg alltså)

Spännande tanke. Får fundera om det är något för mig...

Kan det vara så att saker o ting buggar för att det är för mycket "skräp" i datorn? för många program eller så?

Får väl leta lite o se om jag hittar något. Käck va att "datatansvarig" på jobbet inte kan MAC men gav mig en ändå....

Jag tryckte ner ctrl+alt+äpple+mellanslag+8. Det hjälpte alla fall!

Gabriel, du får bli min cyber-love-you!!

Så det går att "uppdatera" själv?

Jag har en PowerBookG4 10.3.9 o om jag gör för många saker samtidigt på safari så lägger programmet av o en buggrapport kommer fram. Vissa sidor jag är inne på lägger av nästa vid första klicket.
Javaskript på SJ funkar inte heller.
Det kommer upp en ruta;
"Could not create dictionary: com.google.gwt.core.client.JavaScriptException: JavaScript TypeError exception: Undefined value"
Vad ska man göra åt detta?

Gabriel fixade fina fisken o den är nu tråkblå igen! men hellre det än konstig. Ja, jag menade bildskärmen! Tjing!