Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
promenad

promenad

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2009-01-10
  • Senast aktiv 2011-04-01
  • Antal inlägg 8

Foruminlägg

De senaste inläggen promenad har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av torsig1967:

Att dra jordade kontakter till rum med ojordade uttag är farligt.

Borde väl inte vara farligt med en vanlig förlängningssladd? Nu sitter jag i ett rum med ojordade kontakter men jag är ansluten till ett uttag som är jordat i ett annat rum. Alltså ingen kontakt med det ojordade uttaget och inget strömförande chassi tack vare anslutningen till det jordade uttaget?

Ursprungligen av shandar:

Förstår fortfarande inte hur det hjälper att ha laddaren ansluten till ett jordat uttag när själva laddaren i sig är ojordad (bara två pinnar i kontakten där man ansluter kabel/vägguttag).

Detta har avhandlats här: ➽ http://www.99.se/ibook-macbook-macbo...er-st-tar.html Skrolla ner till den tjusiga bilden.

Lyfter denna fråga:
Även min sprillans nya MacBook Pro verkar bli strömförande (ett svagt pirrande och ökad friktion) när strömkabeln är inkopplad. Problemet avhjälps genom att koppla strömadaptern till det enda jordade uttaget i lägenheten (i köket).

Gäller detta alla aluböcker? Läste nånstans att det kan bero på något galet i sladden? Eller är det ett tillverkningsfel? (Funderar lite på hur det gått för Zaphod.)

Skulle kunna slå en pling till hyresvärden också eftersom det slår gnistor ur uttaget varje gång en sladd kopplas in... För säkerhetsskull blir det till att dra en jordad förgreningskontakt från köket tills detta är utrett.

Flyttassistenten
Steg 1: Hur vill du överföra din information? Svar: Från en annan mac
Steg 2: Trådlöst eller trådbundet nätverk? Svar: Använd nätverk
Steg 3: Utför följande på din andra mac, 1: Öppna programuppdatering och kontrollera att du har den senaste versionen av Mac OS X installerad...

Där sket sig min förhoppning om flyttassistenten trådlöst. Vad jag förstår verkar lättast vara med firewire, den studsande firewiresymbolen har jag fått fram. Men varför göra så lätt för sig som möjligt, innan jag införskaffar en sådan sladd vill jag undersöka några saker:

FTP: finns det någon guide här eller något annat tips? Vad behövs det för program? (Inte sysslat med ftp sen nån gång på 90-talet och aldrig mellan två egna datorer.)

Nätverkssladd: jag har ju faktiskt lyckats koppla samman två pc en gång i tiden för samma ändamål, nog måste det gå att få ihop två böcker också?

Dator-till-dator-nätverk via AirPort? Jag kan koppla ihop dem men hur gör man för att ansluta på riktigt? Få tillgång till filer och flytta och greja?

Ett alternativ är förstås att köpa en extern hårddisk att ha som säkerhetskopia och mellanhand.

Tackar för svaren.

Utan att lyckas har jag försökt föra över information via Flyttassistenten, nätverksladd direkt kopplat mellan datorerna och även via trådlöst nätverk. Jag har en iBook med os x 10.3.9 och en ny MacBook Pro med os x 10.6.1.

Jag är lite förvånad över svårigheterna eftersom det mesta med mac har fungerat bara genom att plugga in och köra igång. Är det "åldersskillnaden" som är ett problem? Några tips?

Det är rätt mycket som ska flyttas över så att sitta och bränna cd-skivor känns inte som ett alternativ...

Tack för svar. Brandväggen är startad och jag gissar att de senaste säkerhetsuppdateringarna är installerade, ni syftar på dem som kommer upp med "Programuppdatering"?

Andra datorer dyker fortfarande upp under Delat men jag antar att jag får känna mig trygg med ovan åtgärder.

Däremot har jag ej lyckats koppla ihop min iBook med OS 10.3.9 med min nya MacBook Pro för att föra över filer (även provat utan brandvägg), men detta hör nog hemma i en annan tråd.

Samtliga 160 filer är av samma format (jpg) och samtliga går att öppna i Förhandsvisning, 40 av filerna går ej att importera till iPhoto med följande felmeddelande:

Oläsliga filer: 40
Den följande filen kunde inte importeras. (Filen är av ett okänt format.)

Sedan följer en lista med filerna som ej går att importera. Varför går vissa bilder att importera till iPhoto men inte andra? Lösning någon?

Jag upplever samma sak. Det är olika datorer som syns, om man klickar på dem så har jag kommit fram till en Brevlådemapp, i övrigt går det inte ansluta. Vilket förhoppningsvis innebär att de inte kan ansluta till mig?

Jag har endast kopplat in min mac direkt med en nätverkssladd i väggen, behöver jag vidta några åtgärder för att skydda mig?

1