Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
sickan_25

sickan_25

Medlem
  • Plats Skurup
  • Sysselsättning Hybridanvändare. Växlar friskt mellan Apple och icke-Apple :-)
  • Registrerad 2009-01-23
  • Senast aktiv 2018-10-25
  • Antal inlägg 113

Foruminlägg

De senaste inläggen sickan_25 har skrivit i forumet.

Sitter nu lite halvtrött med min 5S Gold 32GB som jag köade för i Malmö igår. Utanför Telia-butiken (där jag stod) var det ballonger, fleecefiltar, kaffe, mat, kakor etc och en allmänt trevlig stämning. Gasolvärmare och DJ gjorde sitt för att hålla värmen uppe tillsammans med den spexiga och trevliga personalen som dansade och körde "Friskis-pass" bland annat.

Detta var min första kö-vid-släpp-upplevelse, och den var mycket bra!

Som kuriosa kan jag nämna att det nästan inte var några köer alls utanför vare sig Tre eller Telenor som ligger mittemot Telia i Malmö. Inte heller hos Tele2 en bit ner på gatan var det någon direkt anstorming. Kanske har det påverkat att de var sena med att släppa priserna?

Ursprungligen av skinza:

Vid tidigare iPhonelanseringar har väl folk köat längre än så?

OT. Men släpptes inte iPad2 klockan 5? (den enda produkt jag faktiskt köat till)

Det kan mycket väl varit kl 17. Då smet jag nog tidigare från jobb Jag vill bestämt minnas att jag köade ca 2 timmar och stod ganska långt fram. Det är för övrigt också den enda produkt jag köat till innan.

Nu kommer Telia med "ny" information i sin blogg igen. Tidigare har det verkat som att det skulle gå att boka telefonen på webben ikväll och välja "Hämta i butik" för att imorgon åka till butiken och - om det fanns lurar kvar - hämta den. Nu skriver de att de inte kommer vara möjligt att hämta den imorgon. Där smög min plan sig...

Kanske slutar med att jag får köra in till Malmö och ställa mig i kö iallafall även om det känns som att jag är för gammal för det, haha!

Någon som gått förbi Teliabutiken i Malmö idag och sett om det är någon kö där?

Ursprungligen av skinza:

Tog en tur förbi Kungsgatan vid 20 över elva ungefär. Inte en kotte i kö utanför Telia, Telenor eller Tele2. Tre hade en kille i kö. Är dock inte helt hundra på att han ska ha en iPhone

Fast lite tidigt på dan än så länge, va?

När iPad2 släpptes köade jag utanför MStore i Malmö och hade förmånen att se kön från mitt jobb. Gick inte ner förrän vid 17-tiden (vill minnas att den släpptes 19) och kom hyfsat långt fram.

Ursprungligen av BlackSmp:

LTE fungerar. Var lugn.

Jo, att det fungerar är jag helt lugn över Frågan är väl snarast vilka frekvensband Telia kör med i förhållande till vilka telefoner som levereras. Telia, Tre, Telenor och de andra verkar inte ha riktigt samma frekvenser för 4G, så möjligtvis finns det bättre abonnemang än Telia just när det gäller 4G. Jag har bett Telia klargöra vilka frekvenser och telefoner de har. Inväntar svar...

Ursprungligen av Christoffer Larsson:

Japp. Såg väl ut som förväntat, ungefär. Dom andra operatörerna borde väl inte vara långt efter

Nu tycker jag det börjar bli löjligt med utebliven information från operatörerna om vad de nya lurarna ska kosta med abonnemang... Jag kollade precis hemsidorna hos Telia, Tele2, Telenor, Halebop, Comviq och Tre utan att hitta någon information.

Man (åtminstone jag) tycker det borde ligga i operatörernas intresse att kunderna gör informerade val om vad de ska köpa. Som det är just nu kan man omöjligen veta vilken butik man ska köa utanför om man är flexibel med operatör, dvs inte per automatik ska fortsätta med befintlig operatör.

Dessutom är det dåligt med information om huruvida 4G kommer att fungera eller ej. Telia väntar på svar från Apple, flera op skriver inget alls och Tele2 är, vad jag kan se, den enda som bekräftat kompatibilitet med sitt 4G-nät.

Irriterande, hur som helst

Ursprungligen av lelkes:

Pratade just med Telenor. Enligt försäljaren, så kommer telefonen inte finnas i någon fysisk butik, hos någon operatör på fredag, utan man kommer endast kunna beställa den och få besked om leveransdatumet på fredag. Kan det stämma?? Enda sättet att få den innan november är att åka till USA - allt enligt honom.

Tror inte han har riktig koll Enl flera andra operatörer kommer den finnas i butik på fredag (och natten tors-fre). Det stämmer heller inte med hur det varit de andra gångerna.

Sen kan tillgången vara lite begränsad på populära modeller, men det är en helt annan sak.

Fråga till @Telia Kundservice inför släppet på fredag:

Jag har för avsikt att försöka köpa två st 5S så fort som möjligt. Ursprungligen var planen att köa utanför en nattöppen butik, men när ni valde (bra val) att erbjuda Spotify i 12 mån även för de som handlar på nätet känns det som en bättre idé. Jag är lite för gammal för att stå och köa med kidsen... Mina barn tycker det är pinsamt

Det jag funderar på är om det är möjligt att göra beställningen på natten och sen åka till en Teliabutik under fredag förmiddag och med lite tur få tag på telefonerna, dvs hämta ut de beställda lurarna i butik. När jag läser andras frågor och era svar på http://blogg.telia.se/smartarevardag/iphone-n... blir jag inte riktigt klok på vad som gäller. Någon har fått svaret att det inte är något problem (om det finns telefoner, så klart) medan jag själv fick svaret att det i så fall blir en nytt köp i butik och att jag måste avbeställa internetbeställningen. Vad händer i så fall med erbjudandet om Spotify?

Värt att nämna också kanske att jag tänkt förlänga Telia Komplett vid beställningen, både huvudabb och mobilanslutning.

Kan ni hjälpa mig med vad som gäller? Tack!

Uppdatering:

Nu har Telia lyssnat på kommentarerna på http://blogg.telia.se/smartarevardag/2013/10/... och bestämt sig för att köra Spotify-erbjudandet även till de som beställer på hemsidan under natten. Så här skriver de:

"Hej Eric! För att spinna vidare på din referens till ett förhållande så var vår tanke från början att visa en extra uppskattning till de som väljer att ta sig till och köa vid våra nattöppna butiker. Precis som tidigare år har vi inte möjlighet att hålla alla butiker nattöppna, och precis som första året (2008) är det detta år våra tre största butiker: i Stockholm, Göteborg och Malmö. Men vi har också lyssnat och tagit till oss av önskemålen att kunna få ett specialerbjudande för natten till den 25 oktober, även om man inte har möjlighet att ta sig till någon av de tre nattöppna butikerna.

Därför har vi nu valt att erbjuda en möjlighet för alla att ta del av natterbjudandet genom att handla via vår nattöppna webbplats. Alla som där köper en iPhone 5c eller iPhone 5s under natten (från kl 00:01 till kl 05:00 den 25 oktober) kan också välja ett erbjudande med 12 månader Spotify på köpet. /Ola."

Den enda operatören jag hittat förutom Telia som kör nattöppet är tele2. Är det verkligen ingen av de andra operatörerna som hakat på?

Ursprungligen av eightyseven:

http://fede.se/IP5S.png

Känns som att jag är den sista att motta min UK iphone (och ändå en vecka innan sv releasen ), hämtade ut den igår!
Den är sjukt fin.

Snygg!!

Du har mail, förresten (i telefonen, alltså)

Ursprungligen av MalcomX:

Vet du vad du skulle ha betalat hos tex 3 med samma täckning ?
Jag har full täckning med 3 i hela södra sverige ( upp till dalarna har jag testat ) och betalar hälften av vad som står på deras hemsida som "trogen kund"

Okej. För diskussionens skull har jag kollat priserna på Tres hemsida och jämfört med de Telia-abonnemang som jag har idag. Såvitt jag kan se har varken Tre, Tele2 eller Halebop någon motsvarighet till Telia Komplett som går att dela med familjen. Telenor har en variant men med betydligt sämre datahastighet, så den har jag inte tagit med i "sammanställningen".

Priserna ser ut så här för Telia
299 kr huvudabonnemang (4 GB datamängd)
3 x 149 för familjens abonnemang
Summa: 746 kr/mån

Tre
4 x 3Total 1GB á 299 kr/mån
Summa: 1196 kr/mån

Fördel Telia: De 4GB som ingår delar vi på. Ena månaden är det jag som drar mycket data, nästa månad är det någon annan. Flexibelt, tycker jag.
En annan fördel med Telia: Efter förbrukning av inkluderad eller extra datamängd, kan accesshastigheten i mobilnätet vara högst 32 kbit/s (hastighet i Homerun Wirelss Zones påverkas ej).
Nackdel 3: Om ditt användande överstiger den datamängd som ingår i ditt abonnemang så spärras ditt abonnemang för datatrafik tills nästkommande månad börjar eller tills extra data köps.

Jag jobbar inte på Telia eller har någon som helst vinning att skriva positiva saker om dem. Jag vill bara belysa att det inte per automatik är dyrt med Telia som många tycks tro.

Ursprungligen av MalcomX:

Vet du vad du skulle ha betalat hos tex 3 med samma täckning ?
Jag har full täckning med 3 i hela södra sverige ( upp till dalarna har jag testat ) och betalar hälften av vad som står på deras hemsida som "trogen kund"

Nä, jag vet inte vad jag skulle betalat. Jag har varit nöjd med Telia alla de år jag varit kund, och tycker inte det finns någon poäng att ändra på ett koncept som fungerar bra. I paddan har jag haft 3 i flera år, och framförallt längs de stora vägarna norröver (Malmö > Dalarna) tycker jag 3:s uppkoppling dippar mer än Telias.

Sen blir det ju lite svårt att jämföra priser korrekt när det bara går att jämföra de priser som står på hemsidor. Inte de priser "du som trogen kund" betalar. Hur skiljer det sig mellan operatörer, till exempel? Och hur vet man det?

Ja, jag har fortfarande Telia. Den täckningen jag haft sen "dag 1" (någon gång 1996) har jag alltid varit nöjd med. Just nu har jag Telia Komplett på totalt 4 telefoner. 1 abonnemang på 4 lurar, alltså. Jag är nöjd med deras tjänster

Fråga: var ska jag kunna se "beräknad tid hem"? Jag har platstjänsterna på och det ser ut att finnas en liten databas med platser jag brukar vara på.