Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
sickan_25

sickan_25

Medlem
  • Plats Skurup
  • Sysselsättning Hybridanvändare. Växlar friskt mellan Apple och icke-Apple :-)
  • Registrerad 2009-01-23
  • Senast aktiv 2018-10-25
  • Antal inlägg 113

Foruminlägg

De senaste inläggen sickan_25 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av adress@mac:

Vad får man i Fantastical som man inte får i Week Kalender för iPhone - iPad och AW ?
Har kört den i många år. Mycket möjligheter och perfekt synkning mellan enheterna och Apple Kalender.
Finns på 28 språk - och gratis.

Jag har kört WeekCal i flera år på både iPhone och iPad, men jag bytte till Fantastical av en enda anledning, egentligen. När jag bytte (för något år sedan) så var Fantastical bättre på så sätt att man kan göra snabbare kalenderinmatningar: Möte med Ingrid at Sickans rum 0930-1000 tomorrow /härskrivermanvilkenkalendermanvillhadeti (räcker med första bokstäverna). Det är möjligt att WeekCal har detta också nu, men för mig var det verkligen en höjdare!

Ursprungligen av ibeardtech:

Ge top 10 Apple Watch appar ni älskar!!

Har ingen tio-lista, men en jag älskar i både iPhone och AW är Fantastical. Jag tycker den slår Apples egna kalender med hästlängder. Nu väntar jag bara på att den ska komma som komplikation till fler urtavlor (de nya Infograph).

Ursprungligen av iceman11:

Gps?

Nu är jag inte helt med på vad du menar, men det är modellen med "bara" Wifi, inte 4G.

Hade beställt två stycken från Telia, en 40mm guld och en 44mm svart. Leveranstid 7/12...

Kollade iStockNow och körde till Emporia och köpte dem över disk istället!

Ursprungligen av zinned:

*hand upp!*

Jag gjorde visserligen ett större hopp som kom från Series 0. Tidigare, ca 10-20% kvar vid sängdags. Nu, ca 60-70%.

Låter lovande! Jag går också från S0 till S4, men klockorna verkar inte dyka upp än på ett bra tag, tyvärr. Men idag behöver jag ladda varje kväll. Ska bli skönt att ev. slippa det.

Jag har beställt 2 st via Telia, och den leveranstiden är ända fram i början av december. Dock tror jag mig veta, vis av erfarenhet, att Telia och andra får oklara leveransbesked från Apple och tar i rejält när de sätter leveranstider. Förhoppningsvis justeras den ner så småningom.

Ursprungligen av Cribe:

Testat både Google och Waze nu.
Tyckte Google var bra, en bra röst men annars ganska snarlik Apples kartor.
Waze hade lite fler funktioner så som visning av rådande hastighet. Dock tyckte jag röstanvisningarna var sämre än i de andra två.
Om dom fixar till rösten så kommer det nog bli Waze som förstaval.

Jag brukar köra Waze (och de andra) utan ljud, så för min del är det ingen stor grej. Det som däremot är en stor grej är att Waze flera gånger om visat sig vara mer tillförlitlig både när det gäller ankomsttider och hinder på vägen. Jag antar att det är för att det är användarbaserat. Jag brukar personligen försöka vara duktig att rapportera in grejor som händer efter hand. Köbildningar på morgonen är den riktigt bra på!

Ursprungligen av Pulver:

Hittade faktiskt en billig (kopia) på aliexpress, men jag säger ingenting om kvaliteten

https://www.aliexpress.com/item/Genuine-leath...

Annars skulle jag tipsa dig om att söka på Etsy - finns gott om handgjorda armband till apple watch där, efter en liten sökning hittade jag läderarmband med liknande fäste här:

https://www.etsy.com/se-en/shop/EasternHand?r...

Men sök gärna vidare, nyckelordet jag använde för sökning var 'apple' 'watch' 'leather' och 'deployment buckle' eller 'clasp'

Hur är det nuförtiden med att handla från Ali, Ebay, Etsy och liknande med reglerna som Postnord infört? Blir det en massa pålägg på frakten då?

Ursprungligen av sickan_25:

Vad som däremot är relevant för tråden är att Telia i vanlig ordning har noll koll på logistiken. Frugans kom som utlovat till Preem idag, och min egen (7 128 silver) har valsat runt i Telias system med olika leveransdatum, bla 16/9, 26/9 och 24/10. Häromdagen försvann min order helt och står som annulerad, men Telia bedyrar att den finns i systemet, men jag kan inte se den. Idag med posten kom en pappersavi från Telia med ett annat nummer än frugans. Eftersom jag inte beställt något annat lär det vara telefonen! Gött och mycket förvånande!

Och mycket riktigt hade Telia inte koll på logistiken Båda telefonerna hämtades ut tidigare ikväll och är nu igång och rullar. Känns rappt och trevligt. Tycker luren känns något tunnare också, men det kanske bara är känslan. Mitt nuvarande skal till 6S passade inte pga nya kamerans storlek och placering, men det får vi lösa imorgon!

Håll ut ni som väntar, det är värt det! Tyckte också att det gick ovanligt snabbt att återställa från iCloud-säkerhetskopia vilket var en positiv överraskning. Det brukar annars vara skitsegt!

Har ett riktigt snyggt skal med magnet (behövs till bilhållaren) från IdealofSweden. Tyvärr passar det inte till 7:an eftersom kameran är större. Blir att ge sig ut på jakt igen

Ursprungligen av zinned:

Svidala!

Eller ja, tänkbart Skurup osså...om man är riktigt snabb

Så himla snabb behöver man inte vara... Bara det inte är för mycket trafik i rondellen på E65 Skulle kunna räkna ut några orter till som ligger ca 10 min från MMX, men det känns inte relevant...

Vad som däremot är relevant för tråden är att Telia i vanlig ordning har noll koll på logistiken. Frugans kom som utlovat till Preem idag, och min egen (7 128 silver) har valsat runt i Telias system med olika leveransdatum, bla 16/9, 26/9 och 24/10. Häromdagen försvann min order helt och står som annulerad, men Telia bedyrar att den finns i systemet, men jag kan inte se den. Idag med posten kom en pappersavi från Telia med ett annat nummer än frugans. Eftersom jag inte beställt något annat lär det vara telefonen! Gött och mycket förvånande!

Beställde 2 lurar av Telia på förköpsdagen. Eftersom hemsidan strulade löjligt mycket fick det bli via telefon. Fruns 7 128 Rosé är på väg med posten och kan hämtas ut imorgon.

Min 7 128 silver har haft femtielva olika leveransdatum innan Telia till sist bestämde sig för att jag behövde ett nytt ordernummer och ordern därför nu står som annulerad... Ringde dem idag, och tydligen finns det en order med förväntat lev.datum 26/9 men detta kan jag inte hitta på Mitt Telia. Får väl lita på dem

De andra gångerna har jag beställt eller köat vid natt-öppet, och de gånger beställningarna dragit ut på tiden har jag kört till Teliabutiker i Malmö med omnejd och nästan varje gång fått tag på vad jag velat ha innan beställningen skickats.

Det ordnar sig nog

Ursprungligen av @ndreas:

Fan va kul Vill också hämta ut en ny telefon imorgon fast jag redan har 6s vill man återuppleva känslan haha.
Kommer ihåg inför iPhone 5 när man satt 2 dagar i skur och regn utanför Telias butik i Borås! Fy fan aldrig mera.

Har reserverat en Rose Gold på MM imorgon så får tjejen ta min svarta 6s.. bokade även en 6plus men är rädd att jag tycker den är för stor! Skärmen i all ära men allt runtomkring stör mig fruktansvärt, men ändå

Ja, det är en härlig känsla! Inför 5S köade jag utanför Telia-butiken i Malmö och lyckades hämta ut 2 st, vars en till mig och frun. Men kände lite att det var första och sista gången... Telia var lite väl hypade och hysteriska.

SKönt såklart att hämta ut luren imorgon. Jag har beställt en 6S Rose 64 till frun, men den verkar Telia krångla lite med. Från 9 okt stod det i bekräftelsemailet, men på Mitt Telia står det 19:e nu... Surt!

Får göra som jag gjort tidigare: köra till en lite mindre välbesökt Teliabutik imorgon eller i helgen och höra om det finns några kvar. Det gick alldeles utmärkt sist (iPhone 6)! Jag ska faktiskt hämta ut imorgon i en lite mindre butik, så det är bara att hålla tummarna!

Det som just nu verkar mest skumt med Telias förbokning är att det ser olika ut på "Mitt Telia" för olika beställare om man tittar på mina skärmbilder och några andras i denna tråden. Hur kan det komma sig?

Ursprungligen av kafferast:

Fick precis ett sms från Telia som skrev att jag kunde hämta ut min beställda modell imorgon i den butik jag valde ??

Ursprungligen av killshot:

Samma här : )

Japp, nu börjar det ordna upp sig

Ursprungligen av everlast:

Min order ser likadan ut. Fast efter beräknad leverans har jag en annan kolumn som heter status. Och under den står det klart.

/e

Har du också beställt av Telia för leverans via post? Om så är fallet är det ju jättemärkligt att sidorna inte ser lika ut!